Да преправим старите мебели - 8

• 101 816
  • 723
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Защо не го направиш в контрастен цвят? Примерно каквито са пердетата?

Защото много трудно да постигнеш цвят и текстура на дърво.

# 481
  • София-в сърцата на моите деца
Да-а-а-, може със цвета на пердетата , със цвета на завивките или на килима, важното е да имаш въобръжение, а може всяка врата различна, ако си падаш по експерименти,де Laughing

# 482
Aglaya  боядисани са с автоемайллак. От светкавицата лъщи,но в действителност не чак толкова много. Вкъщи всички интериорни врати са боядисани така,дори и стълбата.
Остана ни само да претапецираме един стар фотьойл и две табуретки,но тях когато навия мама,че сега изобощо не и се занимава Grinning

Ето ги и тях : http://prikachi.com/images.php?images/217/3465217I.jpg

# 483
  • София
Ха-ха-ха, didiela, разсмя ме това с различния цвят на вратите  Joy
Той мъжа ми и без това от години ми натяква за този гардероб и му вади очите, пък ако го и нашаря вече ще му дойде в повече.
Янтра, пердетата ми са бели, но май и бели да ги направя вратите пак ще е по-добре от сегашните.
Ако ми остане време после ще ги снимам, за да ги видите в сегашен вид.

А за коя бяла боя говорехте, че няма гланц и не лъщи?

# 484
Води се цвят сатен, каквото и да значи, но според мене стои малко тебеширено, но всеки си знае най-добре! Пробвай да мацнеш някъде отвътре и ще видиш как изглежда? Peace

# 485
  • Пловдив
Тц, сатен е лъскав, "мат" е без блясък.

# 486
Права си -мат беше! Peace

# 487
  • София
didiela,   bouquet   bouquet   bouquet

Дзън_Дзън, като преоблечете и фотьойлите ще стане чудесно.

Ето това открих в Продавалника.
http://prodavalnik.com/strahotna-masa-i1605392
Виждала съм дървени столове, декорирани по този начин. Хубаво се получава.

# 488
vesi1, Баст, благодаря ви за хубавите думи! Hug 
/жирафът може да се изпълни по поръчка, си мисля аз. без да съм питала изпълнителя, ама ако му поднеса информацията по подходящ начин, няма да откаже Mr. Green/

Много ми харесаха нещата на Дзън Дзън и didela. Браво на вас!

Ще ви пусна снимки на стария ни апартамент, там всичко е старо, преправяно да изглежда ново. За съжаление, не се бях сетила да снимам преди да ги преправим, но едните секции и спалнята са като на Дзън Дзън, а другите са едни такива лакирани, тъмно дървени, дето ги имаше в почти всяка соц къща.
Ето снимки : http://iviche.snimka.bg/other/new-in-old.600984

# 489
  • Пловдив
Ивиче - искам да разбера повече за бюрото на компютъра, от едната страна е тръба, от другата много интересна фигура Simple Smile http://media.snimka.bg/8838/023930403.jpg?r=0
Във същата стая каква е подовата настилка? Simple Smile
На вратата на кухнята украшенията от миди - може ли да кажеш как се правят?
Много ми харесва апартамента:)

# 490
Янтра, благодаря! Този апартамент отдавна го продадохме, в сегашния само спалнята е със същите мебели и кухнята е в същите цветове, но не толкова наситени.
Бюрото всъщност не е стара вещ, правено е от мъжа ми, по негов си проект. Той го е измислял, рязал, боядисвал. Стои на два тръбни крака и плоскост.

Подовата настилка и в двете стаи беше OSB, ползва се като евтин материал за направа на бунгала, доколкото знам. Пресовани дървени стърготини. Макар и евтин, искам да кажа, че е един от най-здравите, които сме имали за под. Нито някога проскърцва, нито кънти на кухо, като ламината, изключително лесно за поддържане, мие се с вода. В спалнята сложихме малко зелен оцветител в лака, за да го тонираме, в хола е само лакирано с мат лак.

Украшенията с миди всъщнст съм ги купила, не съм ги правила аз, но са завързани миди на корди и между тях има нещ като много тънки сламки. Тези сламки вече се изпочупиха, сега са само мидите, но пак си стоят красиво и в новия апартамент. На мен лично ми харесват така за над врата, защото ми създават усещане са своеобразна завеса.

# 491
  • София и там където не се пуши
Ивиче много е хубаво всичко и стените също.

# 492
Ивиче, браво, много обичам такива цветни апартаменти, катo твоят/КАКТО И ЦВЕТНИ ХОРА, ДЕ/.Имат дух и индивидуалност и се запомнят!! Peace

Последна редакция: сб, 18 юни 2011, 17:47 от didiela

# 493
Ивиче, много интересен апартамент. Масата със стола са супер!
Ние пък на таванския етаж върху стария под сложихме ОSB за изравняване на нивото, а отгоре ламинат, който ужасно скърца. Нямаше да се сетя да оставя само ОSB  Hug.

# 494
Ивиче, а плоскостите гладки ли станаха след като ги лакирахте? Мъжа ми твърди, че нямало почистване и дори с лак остава грапаво и неравно  Rolling Eyes
А на мен ми хареса така и се чудих дали да не направим нещо такова в бъдещата ни механа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт