Да преправим старите мебели - 8

• 101 803
  • 723
  •   1
Отговори
# 495
Добро утро.Имам една стара ракла,която искам да боядисам в наситено жълто и да направя някакви цветя за декорация.Бихте ли ме посъветвали каква боя да използвам и как се правят цветята.Благодаря предварително   bouquet

# 496
  • София
Добро утро.Имам една стара ракла,която искам да боядисам в наситено жълто и да направя някакви цветя за декорация.Бихте ли ме посъветвали каква боя да използвам и как се правят цветята.Благодаря предварително   bouquet
Здравей,
Първо не казваш в какъв вид е в момента раклата - боядисана или лакирана. Иначе до колкото ми е известно момичетата са доволни от акрилатните бои на водна основа (на първа страница от темата има линк към едно документче с подробно описание на най-често използваните методи за преправяне и там можеш да откриеш и марки бои). За декорацията се сещам за два варианта
1. Използваш изрязани от теб или купени готови шаблони и минаваш с желания цвят
2. Купуваш си лепенки за декорация

А сега и аз да се похваля със завършеното най-сетне легло

Всички материали, които сме използвали са рециклирани с изключение на планките и винтовете за свързване на отделните елементи. Това са употребявани европалета, които съпругът ми разкрои, почистихме ги, минахме с шкурка и  ги боядисахме  с бял лак Genius pro на водна основа. Накрая сглобихме отделните елементи с планки и поставихме колелцата (свалени от стар работен шкаф, приготвени за изхвърляне). Това е в общи линии.

# 497
Момичета, искам да освежа едни вратички - талашитени с някакъв фурнир, без да свалям лака. Гледах в таблицата, че е възможно. Мисля да зашкуря леко, колкото да се почисти малко и да нанеса лак с лек цвят - една идея по- тъмен отенък от сегашния. Ще го бива ли?

# 498
Според мен пробвай на малък участък как ще се "държи" новото покритие. АКо е здраво действай смело.

Ниандре (Ниандър?), леглото ми хареса, аз искам с палета да направим бъдещата мека мебел в двора  Rolling Eyes Само се чудя ОК ли ще е с колелцата  Rolling Eyes Аз лично сигурно бих оставила леглото без тях, въпреки че харесвам високи легла Simple Smile

# 499
  • София
Ниандре (Ниандър?), леглото ми хареса, аз искам с палета да направим бъдещата мека мебел в двора  Rolling Eyes Само се чудя ОК ли ще е с колелцата  Rolling Eyes Аз лично сигурно бих оставила леглото без тях, въпреки че харесвам високи легла Simple Smile
Ниандре съм Wink Ми все пак само една нощ сме спали на леглото, но като че ли няма проблем с колелцата. Само веднъж през нощта се размърда малко, когато съпругът ми с подскок се обърна на другата страна. Преимуществото е, че много лесно се оправя от всички страни, защото си го местиш както ти е удобно.

# 500
Elichka_mama, по принцип има плоскосто с различни стешени на стърготинност в тях. Уф, много тъпо гообяснявам, ама с две думи има такива, които са по-грапави и такива, които са по-малко грапави. Плоскостите преди да се лакират са минати с една машинка с едра шкурка, не знам как се казва, която ги заглажда. Не са нехигиенични, ако това имаш предвид. Тук таме има по някоя хлътнатина /малка/, но на мен не ми пречи.

Niandre, много ми харесва леглото. Мисля и аз нещо такова да направим за бъдещия ни холен диван, след почто двугодишно гледане и нехаресване на диваните, които се предлагат. Браво на вас !

pina
, пробвай първо от вътрешната страна на вратичката да вииш как става.

# 501
Ниандре съм Wink Ми все пак само една нощ сме спали на леглото, но като че ли няма проблем с колелцата. Само веднъж през нощта се размърда малко, когато съпругът ми с подскок се обърна на другата страна. Преимуществото е, че много лесно се оправя от всички страни, защото си го местиш както ти е удобно.

Сори за офф-а, но сигурно ще е интересно като се заиграете с мъжа ти Simple Smile  Embarassed

Ивиче, благодаря много за информацията Simple Smile

# 502
  • София
Сори за офф-а, но сигурно ще е интересно като се заиграете с мъжа ти Simple Smile  Embarassed
Mr. Green и аз се позамислих, но ще поживеем и ще видим

# 503
Момичета, много моля за помощта ви!
Спешно /ама много спешно Mr. Green/ ми трябват няколко снимки на такива интериори: стари БЕЛИ мебели /маси, столове, може шкафове/, от онова избеленото дърво, и дървен под - дюшеме, дъски в естествен цвят, може и камък да има. Не знам как се казва този стил, не е рустик точно. Има из темата такива снимки, но са пръснати, нямам време да търся, макар че ровя из нета и се опитвам да намеря подобни. Та ако някой има под ръка - много моля дайте линк! Хиляди благодарности предварително!  bouquet

# 504
Kotkovo,пробвай със средиземноморски,скандинавски или шаби шик .

# 505
Някой от Пловдив :

http://bazar.bg/обява–2133166/старинна-библиотека-от-орех-

Hug

# 506
Kotkovo,пробвай със средиземноморски,скандинавски или шаби шик .

Шаби ли се казвало това? newsm78 Ей сега ще го пробвам!  bouquet

# 507
  • Пловдив
       http://artcafe.bg/svezh-apartament-izplenen-s-cvetove/

В този апартамент има някои възстановени мебели и много ми хареса как са вписани в интериора.

# 508
  • Варна
       http://artcafe.bg/svezh-apartament-izplenen-s-cvetove/

В този апартамент има някои възстановени мебели и много ми хареса как са вписани в интериора.

Чудесен е!  Heart Eyes

# 509
Допада ми идея за масата с металните крака   bouquet.

Общи условия

Активация на акаунт