Да преправим старите мебели - 8

• 101 774
  • 723
  •   1
Отговори
# 510
ААаа, да - вчера и аз го гледах доста дълго и внимателно. Даже си го save- нах като пример за винтидж.

# 511
Подобно на този апартамент, съм си харесала, вместо една продълговата, правоъгълна маса, две еднакви малки.

# 512
Пина, пробвай както са ти казали на вътрешната част на вратичката. И с ребна шкурка, за да не нараниш прекалено повърхността. Ако лакът е полиуретанов, според мен ще стане и без шкурене, само с добро почистване и нанасяне Peace

Аз това лято съм се отдала на забавления, почивка и пътувания и не предвиждам някакви грандиозни проекти. Това не ми пречи да ви следя Peace

Чудесен апартамент!

Един въпрос: трябват ми сандъчета за цветя, но не от стандартните, а нещо по-естетично и различно. В екрю или бяло. Проблемът е, че трябва да са на приемлива цена, защото блаконът ми е 20 м. и ще ми излязат солено Crazy Ако сте виждали нещо интересно и евтино, ще съм благодарна на информация. Може и да не е в София Peace

# 513
Felicidad, благодаря и на теб и на другите. След около седмица ще го правя и трябва да стане, защото нямам време за по- дълги процедури. Той, гардероба, и така си изглежда добре, що ли не му сменим само дръжките...  Thinking Аз лака и шкурката съм закупила вече и чакат. Това е колкото да угодя на свекърва ми, да й изглежда новичко. Защото гардероба е правен по поръчка, точно пасва на една ниша и готов не може да се купи за там, а няма и време за поръчки.

# 514
  • София-в сърцата на моите деца
Пина, Един въпрос: трябват ми сандъчета за цветя, но не от стандартните, а нещо по-естетично и различно. В екрю или бяло. Проблемът е, че трябва да са на приемлива цена, защото блаконът ми е 20 м. и ще ми излязат солено Crazy Ако сте виждали нещо интересно и евтино, ще съм благодарна на информация. Може и да не е в София Peace
А защо не си боядисаш едни обикновени с бяла боя -стават идеално PeaceАз така бях намацотила и саксии и сандъчета миналата година в бяло , ами стана Peace

# 515
Пина, пробвай направо с лака, ще си спестиш много време и усилия.

Дидиела, имам някои боядисани, но са във всякакви форми и размери, а ми се искаше да ги уеднаквя. Иначе с бороконтакт и блажна стават идеално Grinning

# 516
  • Шумен
Аз боядисвах с латекс и отгоре лак. Засега държат, не са се олющили.

# 517
# 518
И на мен това с улуците много ми хареса и мисля да го приложа някой ден. запазвам си го Simple Smile

# 519
А рустикален вид ли се цели или няма значение?
На прима виста ми хрумват две възможности.
Едната е от стари грамофонни плочи. Моя приятелка, много креативна межжду другото, правеше така саксии- на ниска Т във фурната слага плочата върху буркан или друга подходяща форма и чака да се размекне и да увисне надоло около буркана. След това дооформяше на ръка или оставяше така, боядиваше и рисуваше отгоре. Отблизо не съм наблюдавала процеса, но резултатът беше интересен. Но полученото е с неправилна форма.
Другото е такъв тип кошници/щайгички за плодове. . Тази на снимката е много хубава де, тези, в които си купувам аз плодове, са едни тънички, с лоща дървесина и доста трески, дълги около 2-3 педи ( 2 кг ягоди се събират в една). Но ги минавам отгоре с обикновен тъмен лак и изглеждат прилично.
Сега се стих и за трети вариант, но не знам доколко е подходящ за открито, а и май е по цапащ и трудоемък. Същата приятелка прави и гипсови саксии- около кофичка ( едно време ги правеше около такива от 500 гр маргарин) слага топки гипс, като го оформя отвън да е набраздено. Също стават доста интересни, но не знам дали са подходящи за навън. Все пак гипсът е хигроскопичен материал.

# 520
# 521
  • София и там където не се пуши
LaValetta последното да не го види майка ми. Че по вилата само ги слага някакви такива, ама много гадно ми изглеждат  Joy

Останалото много свежо, малко ще ми е жал за чашите, ама какво да се прави.

# 522
Dorothy, в магазините за един лев има изобилие от подобни чашки, братя китайци са произвели всичко  Laughing.

За последната снимка - фен съм на тази марка чай, особено в лилавата кутийка  Joy.

# 523
Като видях кутиите от чая и се сетих за тези от нескафе Simple Smile Майка ми може да зареди няколко апартамента за отрицателно време  hahaha

ЛаВалета нали знаеш....God made the world. Everything else was made in China

# 524
Elichka_mama, оправи ми настроение до края на деня   Joy.

Общи условия

Активация на акаунт