Да преправим старите мебели - 8

• 101 748
  • 723
  •   1
Отговори
# 525
Като видях кутиите от чая и се сетих за тези от нескафе Simple Smile Майка ми може да зареди няколко апартамента за отрицателно време  hahaha
Преди пиех Нескафе и събирах най големите кутии ( 800 гр май). Облепих си ги с фолио отвън и си съхранявах подправки в тях.

# 526
  • София и там където не се пуши

За последната снимка - фен съм на тази марка чай, особено в лилавата кутийка  Joy.

На чая да, на тенекиите не   Joy

Е имам единични чаши ще прежаля някоя като ми дойде музата. А и за подарък, вместо скъпи букети, които аз не обичам, защото цветята са откъснати.

# 527
Ehaaa, колко много идеи Party
Благодаря на всички!
Много ме заинтригува идеята с палето Thinking
Рокси, рустикален не, всичко е в екрю и искам само цветята да изпъкват, затова саксиите трябва да са също в екрю. Имам дървени цветарници на стените, но балконът е около цялото жилище и имам предостатъчно свободни первази. Та за там ми трябват - еднакви, едноцветни и продълговати. Много харесвам кошници, но за почти 20 м. ще трябва сериозно да се изръся Laughing А и от тях обикновено няма такива форми. Водата не е проблем, не ги вали директно.

Мислех да правя онези сандъчета с цимента, но реших, че ще е непосилен труд и много мръсотия, та се отказах.
Ще помисля.
 Тенекии може, но поне да не са от сирене. Винтиджът ще дойде в повече Joy

# 528
Тази тема ми става фаворит, уникални неща показвате...   bouquet
Най-сладко е когато си направиш нещо красиво и практично сам!

# 529
  • Пловдив
http://www.birdhouse.bg/product/213

Felicidad, тези съндъчета са много красиви, но не знам дали ще ти свършат работа.

# 530
  • В Голямото село
Здравейте! Редовно следя вашата темичка, от много любимите ми е! Имам едно малко въпросче, ако може да ме посъветвате. Ще купуваме обикновено чамово легло, в натурален цвят и лакирано, както си го продават. Искаме да го боядисаме в друг цвят, но нямаме възможност да махаме лака или да го шкурим. Та въпросът ми е каква боя може плътно да покрие повърхността и да не се излющи - акрилна, водна, автобоя... или пък задължително трябва да махнем лаковото покритие? Вие какво ще кажете?

# 531
Ако го купувате от производител, защо не попитате дали не могат да ви го доставят нелакирано? Така ще сте свободни да сложите каквото искате покритие.

# 532
  • Пловдив
Ако го купувате от производител, защо не попитате дали не могат да ви го доставят нелакирано? Така ще сте свободни да сложите каквото искате покритие.
Аз, мързеливата директно им занесох лака, който исках - на водна основа Mr. Green Сега си чакам мебелите за детската стая.

# 533
  • София
Здравейте! Редовно следя вашата темичка, от много любимите ми е! Имам едно малко въпросче, ако може да ме посъветвате. Ще купуваме обикновено чамово легло, в натурален цвят и лакирано, както си го продават. Искаме да го боядисаме в друг цвят, но нямаме възможност да махаме лака или да го шкурим. Та въпросът ми е каква боя може плътно да покрие повърхността и да не се излющи - акрилна, водна, автобоя... или пък задължително трябва да махнем лаковото покритие? Вие какво ще кажете?

Аз съм се заела да преправя стари чамови кухненски шкафове. Свалих вратичките и ги занесох на един майстор да ми ги боядиса, та той ми каза каква е технологията. Трябва обаче да се шкури, но не да се маха целия лак а само да се матира - да не остава лъскавото. Пробвах вече, става лесно шкуренето. След това ще сложа боя за дърво на водна основа. Дано се получи...

# 534
  • София
Защо за по-лесно просто не помолите да не го лакират? Аз си поръчах просто гардеробчетата и леглата за детската стая некалирани и си ги минах с каквото и какъвто цвят си бях избрала.  Simple Smile

# 535
  • густо майна Филибето
Момичета, много моля за помощта ви!
Спешно /ама много спешно Mr. Green/ ми трябват няколко снимки на такива интериори: стари БЕЛИ мебели /маси, столове, може шкафове/, от онова избеленото дърво, и дървен под - дюшеме, дъски в естествен цвят, може и камък да има. Не знам как се казва този стил, не е рустик точно. Има из темата такива снимки, но са пръснати, нямам време да търся, макар че ровя из нета и се опитвам да намеря подобни. Та ако някой има под ръка - много моля дайте линк! Хиляди благодарности предварително!  bouquet

Ако съм разбрала правилно за избеленото дърво, разгледай това, могат да се почерпят много идеи: http://www.restorationhardware.com/design-gallery/index.jsp?cate … roomtypeid=100002
Мисля, че и за всички в темичката ще е интересно, на мен ми е от любимите сайтове.

# 536
Не се устисквам за пореден път, и ви пускам картинка, която ме вдъхнови  Joy
За Баба ми е много рано, а за нов дечко... късно  newsm27
Но, някои от нас може и да го ползват- поне срещу надиране на ламината  Sick
http://i074.radikal.ru/1106/2e/377e766e74ca.jpg
Творчески заредени и позитивни дни ви желая!    bouquet

# 537
Но, някои от нас може и да го ползват- поне срещу надиране на ламината  Sick

mumita, много симпатично, предполагам и доста практично. В Кауфланд преди време се зверих дълго на едни пръстчета, плетени и пъстрички, какво ли не прехвърлих в главата си и не се сетих за какво са. Една възрастна жена и мъжът и се чудеха колко да купят, бяха по 4 бр в опаковка, срам не срам попитах за какво са и се оказа, че вършат работата на чорапчетата от твоята снимка - били за столове, да не драскат паркета или каквото там е. Тогава се зачудих само не се ли пързалят столовете, "обути" в тях, по пода, но нямя как да разбера, не си купих.  Peace Grinning

# 538
Момичета има ли нещо като топ лак или нещо за завършване на боядисването, но не искам с четка а на спрей или друго. Почти свърших с табуретките, но тази акрилатна боя ми изглежда много лесно да се скапе и надере, та търся нещо за отгоре предпазващо. Идеи????

# 539
Аз вчера в един оказион си изнамерих кухненски дървен стол от 1962 година. Струвал е 7,60 лв / етикета му стои отдолу /. Можете ли да си представите - заплатите тогава са били около 60 лева  Thinking
 Бял , в завидно състояние като здравина и порядъчно омърлян..
ще го снимам before и след това ще го правя млечно зелен.

Общи условия

Активация на акаунт