Да преправим старите мебели - 8

• 101 296
  • 723
  •   1
Отговори
# 105
. Конкретният ми въпрос е ,  ако мина тези мебели без да шкуря а направо с бял лак за дърво...какво ще се получи?
     К-А-М,опитат ми е много скромен и малко ми е неудобно да давам съвети,но първо имам един въпрос .Защо отхвърляш надраскването с шкурка? Не съм пробвала с Бороконтакт,но според мен ако надраскаш леко с шкурка, дори и при провал с лака пак ще е по-добър резултата.Ще се обоснова с един линк.  http://forum.dibla.com/index.php?topic=7256.0                                           

# 106
. Конкретният ми въпрос е ,  ако мина тези мебели без да шкуря а направо с бял лак за дърво...какво ще се получи?
     К-А-М,опитат ми е много скромен и малко ми е неудобно да давам съвети,но първо имам един въпрос .Защо отхвърляш надраскването с шкурка? Не съм пробвала с Бороконтакт,но според мен ако надраскаш леко с шкурка, дори и при провал с лака пак ще е по-добър резултата.Ще се обоснова с един линк.  http://forum.dibla.com/index.php?topic=7256.0                                           

УаууУУУ  Crazy

Ами защо ли...защото първо съм с две леви и нямам време, второ си представям шкуренето като много прахоляк, голямо търкане и неща в този ред.  Wink

# 107
Аз изписах цял роман до КАМ и ми заби компютъра  Mr. Green сега сядам пак от нулата Joy и после как да не псува човек  Embarassed hahaha

# 108
Чакаме!   Praynig

Скоро ще пусна снимки на една закачалка,обаче само "преди"...Помолих свекъра ми да ми махне лака от нея,той има пистолет,виброшлайф,шкурка естествено,и всичко необходимо,(гаражът му е пълен с находки и съкровища),но решил,че трябва да махне лака с ... "ракета".Буквално и е смъкнал кожата...   Shocked

# 109
К-А-М,има разлика, между шкурене и надраскване.Като се сетя преди години един кухненски шкаф ми взе здравето,при това с диск и бормашината.Играх си два дни с него.Докато надраскването става,бързо, не е изморително...е прашничко е, но пък  не се изисква професионализъм.Желая Ви,успех в начинанието и ще очакваме снимки.Някой ден може,да изпробвам и Бороконтакта.   

# 110
  • София
Здравейте дами! Върти ми се една идейка от много дълго време, но в къщи никой не ме взема насериозно. Така че ще ви питам вас.Мога ли да сложа нов плот върху стария на стар кухненски панелен шкаф ( сещате се онези белите със сивите лайсни). Дайте ми идейки. Ако някой вече го е направил моля да побликува снимки, а ако е коментирано вече, моля да ме извините и да ме препратите с линк за да видя и прочета. Благодаря ви предварително!

# 111
Здравейте дами! Върти ми се една идейка от много дълго време, но в къщи никой не ме взема насериозно. Така че ще ви питам вас.Мога ли да сложа нов плот върху стария на стар кухненски панелен шкаф ( сещате се онези белите със сивите лайсни). Дайте ми идейки. Ако някой вече го е направил моля да побликува снимки, а ако е коментирано вече, моля да ме извините и да ме препратите с линк за да видя и прочета. Благодаря ви предварително!
Може да. СвекУрвата така направи, но не ми искай снимки, щото нямам, а и няма начин да отида да снимам. При нея се получи грозно, защото е в различен нюанс от стария. Ако носещите страници на шкафовете са ти здрави, може да се демонтират парчетата плотчета от тях и отгоре да се лепне новия плот. Той се захваща отдолу с винтове /рапиди/ или пък се лепи с монтажно лепило. Ако пък ще се слага направо отгоре трябва хубаво да напаснеш цвета със стария, защото плотовете са широки 60см, т.е. колкото и шкафовете ти, новия няма как да прихлупи и прикрие отпред стария така, че да не се вижда нищо от него. А дори и да може, вратите няма да ти се отварят. Твоите шкафове отгоре със сивеещи плотове ли са, кантовете на плотовете какви са? В същност цвета трябва да избираш по видимия преден кант на стария плот Naughty

# 112
Аз изписах цял роман до КАМ и ми заби компютъра  Mr. Green сега сядам пак от нулата Joy и после как да не псува човек  Embarassed hahaha
Явно е някаква епидемия! От сутринта се опитвам да постна три изречения и тъкмо си натъкмя излиянито и всичко отива по дяволите. А едвам пиша вече, защото ме болят и ръце, и гръб, и врат. Схванала съм се напълно, защото от три дни се трудя с лакирането на дървения таван на вилата. Страшна хамалогия, но си заслужава. На мен много си ми харесва и специално благодаря на Бенитта, която ме светна за този вълшебен /и безумно евтин/ бял лак на Джениус-про. Страхотна работа ми свърши.
Та сега - набързо: за Боро-конкакта и гладките повърхности. Трябва да се спазват две прости правила. Първо - Боро-контакт се нанася на много тънък слой, потапя се само върха на четката, добре се оцежда и след това се маже. Второ - разнася се с четката, докато покрие равномерно и всички "капчици" се разнесат. След час-два се нанася боята/лака.

# 113
Baibibi, няма да забравиш да нащракаш процеса на лакиране и крайния резултат, нали?
Както винаги, точно, ясно и изчерпателно си обяснила за Бороконтакта. Много се изложих с него, но вече няма да го допусна.

# 114
  • София
mil_gen, ние купихме апартамента с монтирани плот и гръб върху старите шкафове. Сега нямам подходяща снимка, но на показаната се вижда едно ъгълче.
http://media.snimka.bg/8336/022928323-big.jpg?r=0

# 115
Няма никакъв проблем да се сложи нов плот върху стари шкафове, може и вратичките да се сменят, така и лицето на кухнята ще придобие съвсем друг вид. Ако те притеснява, че корпусът ще се вижда и няма да се получи добре комбинацията с новия плот, може да се смени канта на корпуса, нали се сещаш, има едни пластмасови лайсни, които обточват местата на срязването на плоскостите, които се виждат, те са лепени с лепило и могат да се разлепят и да ти се обкантят наново с какъвто цвят искаш кант  Peace Така ще остане от старото само страници,и дъна на шкафовете, то всъщност дъното ще се вижда само на горните шкафове.
Освен това има и плотове на 80 см дълбочина, т.е. може да се отпусне напред 2-3 см. да стърчи и да се среже докъдето е необходимо, но пък са по- скъпи  Wink
Най - добре с мебелист или фирма говори обаче, че едва ли може сами да го направите, пък ако ти е по- сръчен мъжа, може и да може  Peace

# 116
Мерси, baibibi, за бороконтакта. Разбрах си грешката.  Hug

# 117
Цитат
този вълшебен /и безумно евтин/ бял лак на Джениус-про
.

Оше един глас за този лак, който е и безумно икономичен Peace.

Най-после завърших историческия гардероб,но имаше ужасно покритие с някакъв двукомпонентен лак и падна яко шкурена.
Идеята ми беше да е по-тънък слоя лак, за да се вижда повече от дървото, но имаше някои дефекти за прикриване и го минах два пъти.
На снимките  не се вижда как прозира фладера на дървото, но на живо си личи.
Сега остана да му намеря подходящи дръжки, обиколих де що има магазини за обков, но нищо не ми хареса.
За сега е със старите, докато не се появят неговите Simple Smile.
Ето снимки:
преди

сега
и пак
https://lh3.googleusercontent.com/-d6mAoMNv0ko/Td91F5bAIFI/AAAAA … s640/DSC_0082.JPG
https://lh6.googleusercontent.com/-lGC1T1iIuOI/Td900RE1F0I/AAAAA … s512/DSC_0073.JPG

С една кутия лак минах два пъти гардероба, едни рафтове и ми остана още.

# 118
Може ли линк или снимка на този лак ?
Каква му е цената / приблизително / ?

# 119
Не намерих  линк на български:
http://www.genius-pro.com/index.php?page=produkte&params=15%2C111
Аз го купих от Баумакс, за  около 12лв.
Но търпи доста разреждане с вода, защото иначе е много плътен.

Общи условия

Активация на акаунт