Да преправим старите мебели - 8

• 101 274
  • 723
  •   1
Отговори
# 180
  • sofia
vesi1, моля те, сподели детайли около обработката на този шкаф. Знам, че няма да го докарам съвсем същия, но ми се иска максимално да угодя на детето. На мен също много ми допада, иначе нямаше да се втурна да угаждам на предпубертетски настроения.
От мен едно голямо "БРАВО!" /не само за шкафа - с интерес те следя, откакто показа онези приказни пачоуркс/.
Биби не е мой, сакън....това е сайт, в който разни хора си показват творенията. Аз ръчках някакви пачуърк шалтета и случайно попаднах. Ти си майстор по тази част - състаряването, де.
Аз състарени не харесвам, ама синьото много ми хареса.
Риа, отодлу са обяснили, че столът е наследствен и е със сантиментална стойност и за нищо на света не биха го хвърлили. С подходящ текстил би се вписал.

КАМ, за съжаление нямам опит с боите на водна основа. По спомени, ако мажеш с латекс, отгоре задължително лак (на водна основа).
Вратите и прозорците вкъщи ги оставям бели, последно. Взела съм автоемайл лак, дано не пожълтее. Ама първо трябва една замазка на пода, да се боядиса тавана и чак тогава дървенията....а сме планирали и море....ще живея в ремонт още не знам колко си месеца ooooh!

# 181
От толкова теми следя, и все още не ми е станало ясно защо латекс+лак вместо някаква матова боя? Повече цветове ли има? Или боята лъска малко или много? На мен често ми се налага да мия стените (латекс), от миещия е,от скъпия, но при по-сериозно търкане остава малко по гъбата.
Мисля, че е заради цветовете... Когато го тонират може да ти направят колкото си количество искаш, а ако със смесване на бои се опитаме, тогава не е сигурно следващата кутия дали ще успеем да я докараме същия цвят.

# 182
Аз не съм от привържениците на боядисването на мебели с латекс, въпреки че ми се е случвало да ползвам. То, всяка боя/лак се протърква от много миене и търкане, но все пак си мисля, че боите, на които пише "за дърво", са поне малко съобразени и са по-устойчиви от тези, които са предназначени за стени и тавани.
Единствения шкаф, който боядисах с латекс, не съм минавала отгоре допълнително с лак. Стои си добре вече цяла година. Но и не го мия, де.

А, vesi1, не съм разбрала, че не е твое. Ама нищо де, пак е хубаво. Погледнах само снимките, а не съм обърнала внимание на текста.

# 183
Латекс ли  newsm78 Дърво ли мацаш - пропуснала съм?

мхм по ваша идея  Laughing Мога ли да го мина отгоре с лазурен лак на водна основа на оргахим....на кутията никъде не пише мат и нищо....и пак се чудя защо се лющи латекса, при положение, че съм минала с бороконтакт? А кАжете за лака де, че не съм го разпечатала...вас чакам  Laughing( не намерих друг на водна основа в града)

# 184
Аз от довечера ще започвам един стар стол. От тези тип виенски, седалката е дървена с щамповани орнаменти / сещате се../. Искам да е бял, но някак прозрачен, да се вижда релефа. Мислех с разреден латекс няколко ръце и отгоре лак.
Удачно ли е?

# 185
Записвам се чак на 13-та страница...
Нямам какво да покажа, но поне да се любувам на вашите нещица.

# 186
Другарката певица Рени, ако го минеш няколко ръце с разреден латекс, ще е все едно да минеш една ръка с неразреден. Ако искаш да ти прозира фладера на дървото, то най-добре е да ползваш бял лак за дърво.
К-А-М, ти върху какъв материал боядисваш? Дори и лак да сложиш отгоре, щом латексът ти се лющи, ще продължи да се лющи барабар с лака. Лакът върху латекс предпазва от замърсяване и предполага по-лесно почистване. Но щом боята ти така или иначе не е "хванала" добре, то май ще трябва да започнеш наново.

# 187
Латекс ли  newsm78 Дърво ли мацаш - пропуснала съм?

мхм по ваша идея  Laughing Мога ли да го мина отгоре с лазурен лак на водна основа на оргахим....на кутията никъде не пише мат и нищо....и пак се чудя защо се лющи латекса, при положение, че съм минала с бороконтакт? А кАжете за лака де, че не съм го разпечатала...вас чакам  Laughing( не намерих друг на водна основа в града)

Не знам защо, но знам - че е грешка!
Има хубави бои - СПЕЦИАЛНО ЗА ДЪРВО, което е тотално различно от латекс! Те попиват, цвета става плътен, хубав, повърхността не се наранява лесно. Алкидните са по-трайни от тези на водната основа - сама се убедих. Мен ако питаш - ще взема препарат - ще махна покритието и ще намажа отново върху дървото с хубава боя за дърво - има такива с блясък - така че и лак не трябва дори.

# 188
Алкидната не е ли блажната боя ?

# 189
Момичета, може ли да се направи нещо с тези неща или да отиват на огнището?

МАСИЧКА

ПАНЕР

и РАКЛИ

# 190
# 191
Защото се обърках..Боро контакт си е грунд, само че на определен производител. Аквис-също..
Е казвайте блажна боя, че.. ooooh!

# 192
Е, аз марки не давам за пример. За нашите врати и една помощна масичка взех от магазина на Сикенс, цена на кутията е 30лв, аз взех сатен, но има и гланц. Палитрата им е над 400цвята.

# 193
Разглеждам аз палитрата на Пастело - и се смях досега на интересния факт за жълтото :

http://www.ekon-bg.com/paint-bg/colour-tendencies.php?section=yellow

Mr. Green

# 194
Последните изречения, нали  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт