Да преправим старите мебели - 8

• 100 726
  • 723
  •   1
Отговори
# 255

Силикон за дърво
Уплътнител за дърво

По принцип китът се използва за доста по - големи фуги, цепантини, за дребни драскотини - по - добре да опиташ със силикона. А на кита спази ли му инструкциите за работа ? Да не е пресъхнал, затова да се рони като шкуриш ?
Благодаря много!
Китът не беше пресъхнал, аз вчера като не измислих друго реших да пробвам още веднъж с него, днес ще видя до колко ще има подобрение като шлайфам.
А тези уплътнители след това позволяват ли шлайфане или се слагат вече като е готово, оформя се гладко и се лакира?
  bouquet  bouquet  bouquet

# 256
Силиконът е мек и може да се оформи още докато го слагаш, той е по - скоро като плистилин, предполагам няма да се наложи да шлайфаш после  Peace
След като изсъхне може да се лакира, боядисва и може да се шлайфа, но щом са ти малки драскотините, просто заравни да няма ръбчета, отстрани излишния силикон и няма да има нужда от допълнителна обработка.
Друго, което мога да ти предложа, е да смесиш от тия фини прашинки, които падат при шкуренето на дървото с малко лак, от този с който ще лакираш и да си направиш кашичка, с която да намажеш драскотините, като изсъхне тази каша, щкуриш и каквото там, но може да личи после къде е мястото  Thinking
Много зависи от големината на драскотините и т.н.
Ако ще се боядисва после - ясно, но щом ще се лакира, впоследствие да не личи творчеството под лака  Wink

# 257
Благодаря ти много за идеите! Понятията боядисва и лакира са ми малко объркани, а и тук ги наричат различно и съвсем... Първоначалната ми идея бе да прозира дървото, дори купих такъв лак (тук го начичат лазур), но след цялото китосване това отпада и ще го боядисвам непрозрачно). Тоест единственият ми проблем е да стане гладко. А те драскотините бяха много дълбоки, след кита определено има огромна разлика, но явно там където са повърхностни не е хванал или ние не сме натискали достатъчно за да бъде плътно...

# 258
Щом ще боядисваш опитай със силикона, ако и с него не стане - гаранция ще стане с кашичката от стърготини /фини стърготинки от шкуренето/, но ги смеси с боята, с която ще боядисваш и така заравни. Хубавото на тая кашичка е, че не ползваш странични материали, с които рискуваш да не контактува добре дървото /както е станало с кита/ - ти на практика използваш дървото, което ще боядисваш и боята, с която ще боядисваш, тъй че няма начин да не стане  Peace
Но вероятно и със силикона ще стане без проблем  Peace

# 259
Седефке, то и аз сега като прочета ми е смешно, ма къв зор видях  Joy

Роси - Боси, много добре си го обяснила Grinning

А милото ми направи няколко забележки и толкоз  Mr. Green

Абе момичета, има ли някъде да се продават кантове за маса? Ама цветнички да са. А има ли нещо си, пак залепващо като орнамент по краката на масата може би  newsm78

# 260
Хайде и аз пак да питам, нямам време да изчета - стара врата, отдолу имаше боя, която от стоенето обаче беше на плюски, изчегъртахме първо с шпакла, после с шкурка, та се позаглади - но е тука има - тука нема стара боя. Взела съм кит, ще намацам тук там. Та преди да положа новата боя - има ли смисъл да слагам Борото контакт според вас за здравина?

# 261
viliko, зависи от боята. И от вратата - ако е дървена или поне шперплат, смятам, че ще се получи и без Боро-контакт. Аз така амбициозно тръгнах да свалям старата боя от един шкаф /дървен/, ама нещо много ме беше домързяло. Добре, ама щях да имам гости, а той ми стоеше като цирей, такъв наполовина остърган, ама доста през пръсти, а другата му половина - съвсем непипната. Реших, че по-зле няма да стане и затова го боядисах направо, колкото да замажа, поне временно грозотата му. Е, вече шести месец си стои като лебеда на Андерсен и се фука с новите си дрешки. Боята хвана супер здраво. Този път боядисах не с моята любима Аквис, а с една бяла, тебеширена на Оргахим. Но й добавих малко палисандър лак на Сократес, за да не е съвсем бяла, а после и малко безцветен лак сложих тук-там.
Ох, малко се отплеснах с моите спомени, ама смятам, че и без грунд ще ти се получи.

# 262
... Но й добавих малко палисандър лак на Сократес, за да не е съвсем бяла, а после и малко безцветен лак сложих тук-там.
Ох, малко се отплеснах с моите спомени, ама смятам, че и без грунд ще ти се получи.

baibibi,
заинтригува ме с това смесване  Grinning
Както писах бях купила  ?бои? - 2 вида зелено, такива че да прозира дървото. Сега обаче преминавам на вариант плътно бяло, но и на мен не ми се иска да е снежно бяло. При всички случаи ще е на водна основа. Та ако случайно ми скимне и сложа от зеленкото в бялото (хмм, всъщност не звучи добре ...)?

Ох, ако някой има под ръка линкове с интересно боядисани мебели, моля да даде насам  Wink

# 263
Шанта, защо да не смесиш със зелено?

Пробвай малко количество как ще стане, например една лъжица зелено на 3-4 бяло и оттам ще си определиш съотношението.
Аз когато си боядисвах стените ми се видя сивото, което бях купила малко стоманено и студено и му сложих една кутия лилаво (на 5-6 литра ) и стана едно такова топло сиво, много съм доволна.

# 264
Шанта, защо да не смесиш със зелено?

Пробвай малко количество как ще стане, например една лъжица зелено на 3-4 бяло и оттам ще си определиш съотношението.
Аз когато си боядисвах стените ми се видя сивото, което бях купила малко стоманено и студено и му сложих една кутия лилаво (на 5-6 литра ) и стана едно такова топло сиво, много съм доволна.
Ами защо защо...Simple Smile защото още не съм сигурна ако въобще го направя този шкаф да изглежда прилично дали ще ми даде сърце да иде в детската стая или заминава в коридора, а там зелено не става. От друга страна той е голям и въобще какъвто и да било цвят различен от бял да не го направи прекалено хм тежък, такива ми ти чуденки. Абе нека да свърша малко работа, стига съм пълнила темата  Embarassed

# 265
Шанта, може да боядисаш в друг нюанс, или направо в друг цвят просто отделни елементи от шкафа. А най-хубавото е, че щом го правиш в плътен цвят, винаги накрая може да минеш една ръка бяло и да покриеш другия цвят. Особено ако е просто някакъв блед нюанс.

# 266
Здравейте,работливки!Искам да ви попитам каква марка бял байц е хубав и ако може да ми го покажете.И с какъв лак трява да се мине върху него,за да не жълтее.Вие бяхте писали някъде,аз съм изчела всички теми,но сега не се сещам.Мисля да си поръчвам дървена кухня,но не работят с бял байц,а само с цветове в кафявата гама-орех,канела,махагон и т.н.А аз искам шкафовете да е с бели вратички,но не матово бяло,а да се вижда шарката на дървото.И за това искам да знам дали да се наемам да си ги байцвам аз(дали ще се получи тпва,което искам) или да се примиря с традиционните цветове байц.Моля дайте ми съвет.

# 267
Не е необходимо да е байц плюс лак. Може просто да вземеш бял лак. Тук наскоро се коментираше такъв на Джениус про /има го в Баумакс/. Аз го ползвам в момента за тавана на вилатата, който е от чам. Бял байц беше препоръчала една потребителка, bissera, ама в момента не си спомням от коя фирма го беше взела. Ще поровя и ще ти кажа.
Друг вариант, който е особено подходящ за кухни, е бялото масло на Осмо. Може да поровиш в последната тема за детските мебели. Там една потребителка, aila, си беше направила така един гардероб.

# 268
# 269
  • София-в сърцата на моите деца
Не е необходимо да е байц плюс лак. Може просто да вземеш бял лак. Тук наскоро се коментираше такъв на Джениус про /има го в Баумакс/. Аз го ползвам в момента за тавана на вилатата, който е от чам. Бял байц беше препоръчала една потребителка, bissera, ама в момента не си спомням от коя фирма го беше взела. Ще поровя и ще ти кажа.
Друг вариант, който е особено подходящ за кухни, е бялото масло на Осмо. Може да поровиш в последната тема за детските мебели. Там една потребителка, aila, си беше направила така един гардероб.
А чамът ти има ли някакво покритие или направо мацаш върху него с белият лак?? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт