Да преправим старите мебели - 8

• 100 706
  • 723
  •   1
Отговори
# 285
То аз ако знаех какво искам  ooooh! ( за кантовете де)...таз маса дето я правя бяла ще е с плочки отгоре ( бели)...та идеята ми беше за кант по краката примерно и около ръба на масата за да не стои толкоз стерилно .

Я да ви питам ( за пореден път) чамова маса, четири стола пак чамови, долни шкафчета за кухня 4 броя и една малка част от секция, мога ли да ги потъмня? С безцветен лак предполагам, но какъв и за това всичкото колко лак ще ми трябва, защото трябва да си го закупя от близкия голям град и трябва да знам колко за да не бягам за един лак после Tired

# 286
Около една кутия /от 750 мл/, или малко повече. Затова си вземи две. Просто някакъв тъмен лак. Ако е на водна основа и не ти е достатъчно тъмно, може да добавиш черен байц, ама малко. Просто тестваш, добавяш, бъркаш, пак тестваш, ако не ти хареса, пак добавяш и така.

# 287
К.А.М. що не пробваш с фолио за кантиране на масата ти  newsm78
Някакво от тия дървесните истории, а пък щом ще ти е отгоре с плочки масата можеш да сложиш по края от тия ъгловите лайсни за плочки, с които се "заобля" ръба на плочката, има цветове изчистени и по - шаренки, ще стане добре според мен  Peace

Ето снимка:

Нали се сещаш как плочката се мушва в лайсната, пък тя дава вид на рамка, в която са затворени плочките, само в ъглите ще ти е трудно, но става  Peace

# 288
Ей, страхотни сте  bouquet
Спунк, разкошни неща! И сега ми възникват още въпроси  Rolling Eyes
Как се постига този ефект

Предполагам
1. Бяла боя
2. Цветна боя
3. Протриване със шкурката, да прозира бялото на места
4. Безцветен лак
Това ли е тайната???

# 289
Шанта,ефекта тук е друг.Основата е бяла, а цветните  се нанасят по-лежерно.

# 290
Шанта,ефекта тук е друг.Основата е бяла, а цветните  се нанасят по-лежерно.
Heart Eyes

# 291
Много ми харесва горната част на шкафчето - синьо върху бяло. Направо ме засърбяха ръцете да направя така белите ми кухненски столове.

# 292
rosy_bosy , благодаря за идеята...не съм ги чувала тез неща, незнам дали ще мога да ги сложа, но със сигурност ще стои добре. А странияната плочка пържо се вкарва и после се лепи ли? Аори за тъпичкия въпрос Embarassed

Е това шкафче като го видях се сетих, че сикам да постигна нещо подобно с моите кухненските белите  Sick...значи първо да действам с бял латекс после със цветен така ли?

# 293

Е това шкафче като го видях се сетих, че сикам да постигна нещо подобно с моите кухненските белите  Sick...значи първо да действам с бял латекс после със цветен така ли?

Предварително мериш и режеш лайсните /аз съм ти дала снимки на метални, но има и много хубави пластмасови в магазините за плочки - 1-2 бр. лайсни ще ти стигнат/ срязване под ъгъл 45градуса и много мерене, че да ти хареса как стои с пробно нареждане на плочки и лайсни.
Мажеш с лепило. Първо слагаш лайсната, долната част от лайсната е като мрежа и трябва да влезе в лепилото, че да излезе лепило през дупчиците, така ще има и лепило за плочката, която ще лепиш. После мушкаш плочката с улея на лайсната. Нареждаш първо крайните плочки с всички лайсни и накрая средата. Така мисля е най - лесно, но не пречи и друг някакъв начин.
Всеки случай лайсната трябва да е ПОД плочката, ако първо залепиш плочките няма как да подпъхнеш лайсната отдолу  Peace

# 294
Момичета, пълен лаик съм в освежаването на мебели, та да попитам - сдобих се с  един голям гардероб, който е добре да бъде освежен преди употреба. Лакът му е ОК, изключително добре е запазен, та - необходимо ли е да се шкури преди новото лакиране или директно върху стария пласт?

# 295
  • Варна
Момичета, пълен лаик съм в освежаването на мебели, та да попитам - сдобих се с  един голям гардероб, който е добре да бъде освежен преди употреба. Лакът му е ОК, изключително добре е запазен, та - необходимо ли е да се шкури преди новото лакиране или директно върху стария пласт?

Какъв ефект търсиш?

# 296
Копирам мнението на Бисера от другата тема:
Много съм щастлива. Бял байц има.  Ходихме във Вамко, видяхме мостра, мината с байц, една и две ръце и мога да кажа, че това е , което искаме. Оказа, че байцът не е нито на Левис, нито на Сиккенс, а на Цвайхорн. Ето го сайта им: http://www.zweihorn.de/en/Home/  
Сайтът на магазина, който предлага въпросния бял байц е:
  http://vamko.com/
В сайта, на "контакти" можете да видите къде са им магазините из страната.

didiela, да, направо върху дървото лакирам. То е изшлайфано добре, все пак е ламперия, гладко е и чисто. С нищо не е обработвано преди да положа лака. Много съм доволна от този лак - прозират шарките на дървото. Ако мина втори път, ще стане още по-бяло, а ако се разреди с вода, става още по-прозрачно. Аз малко го разреждам /на една кутия сипвам около 50 мл. вода, а после добавям, защото докато работя, все пак водата се изпарява от кутията и лакът ми се сгъстява, та ми е трудно да го мажа по тавана, иначе не бих го разреждала/.

Много ти благодаря!Всичко си записах на лист да не забравя.

# 297
Здравейте ,момичета!Често ви чета и днес се отбивам за съвет.Досега шкаф ,маса и пейка боядисах с акрилна УНИВЕРСАЛ /чешка/.Засега ,вече 3 месеца,е добре.Днес купихме врати,само грундирани с бяло,защото бяха със 100лв по-евтини.Сега ще трябва да ги боядисам и се притеснявам да не сбъркам с боята.Искам да са бели,матови.Моля за съвет с каква боя да ги мина.

# 298
Момичета, сигурно вече е питано, но съм пропуснала.  Ако дървена повърхност е боядисана здраво с блажната боя, трябва ли боята да се свали нацяло или може само да се надраска, а после да се мине с акрилатна боя Aquis  и лак? Да уточня, че става дума за столове.

Прегледах първите страници и ако правилно съм разбрала - без шкурене, направо 1 слой Боро-контакт, след това 3 ръце с акрилатна боя Aquis  и лак на водна основа, нали?

Последна редакция: ср, 08 юни 2011, 02:13 от LaValetta

# 299

Какъв ефект търсиш?

Само искам да го освежа - без никакви специални ефекти.

Общи условия

Активация на акаунт