Да преправим старите мебели - 8

• 100 965
  • 723
  •   1
Отговори
# 435
 Embarassed Само "запис"  Embarassed  в момента нямам качени снимки... Обаче видях страхотни идеи!

# 436
  • sofia
В къщи всичко е правено/преправяно/ на ръка.
Ивиче, онзи жираф така ми е легнал на сърцето Simple Smile)

# 437
...

Моят гардероб си го лакирах с акрилен лак над акрилната боя. Стана много здраво И детето с колелото си се блъска в него и нищо му няма

Ама акрилната ти боя се лющеше преди да лакираш и като го лакира вече не се лющеше, така ли ?

в интерес на истината не съм пробвала да люща... след като боядисах нанесох с лак на същата основа - в случая акрилен. Така направих и с вратите на стаите. Детето кара колело в къщи...и често спира директно във вратите. Галентирана е здравината Mr. Green
На къщата боядисах стълбата по същият начин - акрилна боя аквис - 3 ръце , и една ръка лак акрилен отново. Това си е за моя сигурност. Ето вече няколко месеца ходим по тази бяла стълба- няма изтъркване , няма лющене...нищо
...

Мисълта ми беше, че отговаряш на съфорумка, която се оплаква, че  боята се лющи и пита има ли смисъл да лакира. Ама твоята боя не се е лющила при допир, едва ли с лака си я заздравила, та в нейния случай изобщо няма смисъл да лакира, основата й не е здрава.
Добре се е получило при теб, но още в предния си пост авторката сподели, че заради съвет от темата е боядисала с боя на водна основа върху лак, без да подготви основата изобщо, та малко се е заблудила.
Сега казва - лющи се боята, има ли смисъл да лакирам и ти казваш: "давай, моето хлапе се блъска с колелото в гардероба и е здраво"  ooooh! Браво на теб, ама нали се сещаш, че мацката може да вземе и да лакира на всичкото отгоре и само да похаби една камара лак без нужда.
Просто поста ти е подвеждащ така написан  Peace

# 438
Куфари и куфарчета

Преди години баща ми беше рязал с диамантен диск шишета от Кока-кола, за да ги направи на чаши. Но с диск не може да се пробие дупка в дъното на чашата, а ако се отреже цялото дъно ще стои незавършено.  newsm78

Може с боркорона /кръгъл накрайник на бормашина/, тя прави кръгли отвори в плочки примерно, съмнява ме и с такова е пробивана и тази чаша  Peace

Дочетох и видях, че и Янтра е отговорила вече  Peace

Последна редакция: пн, 13 юни 2011, 12:19 от rosy_bosy

# 439
  • София
 Laughing   Знаех си аз, че няма да остане неразкрита технологията. Google знае всичко и веднага след него се нарежда БГМАММА.

# 440
Ивиче,поздравления за атмосферата и свободата, която сте дарили на децата си. HugУдоволствие бе да разгледам албума с тези толкова артистични и щастливи деца.К-А-М,за кухненският бюфет, шкури без да се притесняваш.

# 441
Ивиче,поздравления за атмосферата и свободата, която сте дарили на децата си. HugУдоволствие бе да разгледам албума с тези толкова артистични и щастливи деца.К-А-М,за кухненският бюфет, шкури без да се притесняваш.

Е то няма от кво да се притеснявам, ма заслужава ли си хамалогията и какво ще излезе отдолу, това питах.

# 442
Ми като се притесняваш ще се оправи ли само? Joy
Я по- ведро и креативно!  Heart Eyes
Можеш да очакваш нещо подобно- отгоре е свалена боята и е било "завито" с балатум,
отпред вра тичката е доизмазвана с боя #Crazy и от лявата страна е автентично- почти резеда ли е, охра ли е... Shocked
http://media.snimka.bg/8816/023887854.jpg?r=0

# 443
Ми като се притесняваш ще се оправи ли само? Joy
Я по- ведро и креативно!  Heart Eyes
Можеш да очакваш нещо подобно- отгоре е свалена боята и е било "завито" с балатум,
отпред вра тичката е доизмазвана с боя #Crazy и от лявата страна е автентично- почти резеда ли е, охра ли е... Shocked
http://media.snimka.bg/8816/023887854.jpg?r=0

ха хаааа , да и последно тез бюфетчета къв мат'рял са не разбрах  Laughing

е сега гледах един сайт...антики бг. и ми изпадаха очите от цени  #Crazy Shocked ooooh!

# 444
К-А-М/b],бюфета е  дървен.  

# 445
Ше взема да го взема..., ама искам да е само лакиран, без боя дали ще изглежда добре само с лак  Rolling Eyes

# 446
КАМ, не знам дали ще изглежда добре само с лак newsm78, като го лакирам ще ти кажа. Показвам снимка на такъв бюфет /доколкото се вижда, де/, който беше с няколко дебели слоя разноцветна блажна боя. Горната му част е свалена, на снимката се вижда все още синия му гръб и кафявия му перваз отдолу, които не са изчистени. Материала на тези бабини бюфети си е чист шпертплат, само челата на чекмеджетата и вратичките са дървени.
http://media.snimka.bg/8817/023889767.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/8817/023889766.jpg?r=0 - отдясно на снимката личат красивите шарки на чекмеджетата.

Мумита, умрях от смях с твоя завит с балатум бюфет Joy

# 447
Златна си  Hug

Не, че добих голяма представа, но като го лакираш ще го покажеш Wink Grinning

Аз през това време ще размишлявам  Mr. Green

# 448
Чака, чакай....аз гледах само това със синкото...а в ляво помислих, че е друго шкафче, че то това не е ли чам бре?

# 449
КАМ, кво си пушила, душО hahaha Светлото и дълго нещо със синия гръб и 2-те чекмеджета е бюфета /без витрината отгоре/, тъмното шкафче е отделно, чамово е, но няма родство с бюфета hahaha
Имаш време да мислиш, щото аз скоро няма да го лакирам, поне след 2мес. ще да е.

Общи условия

Активация на акаунт