Да преправим старите мебели - 8

• 100 668
  • 723
  •   1
Отговори
# 630
Отдавна следя темата и харесвам много нещата, които правите. Извинявам се, че нахлувам при вас с въпрос, но имам проблем с намирането на подходяща дамаска за претапицирането на един много красив диван с резбован корпус. Много моля, ако някоя от вас има представа къде в София мога да открия на разумна цена дамаска за класическа мебел - да ми каже. Благодаря предварително!

Христо Ботев 26 - магазин Елегандо. Голям избор и любезна консултантка. Дори да е малко количество плат се доставя само с поръчка. Отнема от няколко дни до седмица.

# 631
Момичета, помагайте пак  Praynig
Моят шкаф е до под кривата круша. Минах го 2 пъти с тънък слой бял лак - дървото все още прозира. Сега е наред зеленото, но... Тъй като отделни елементи искам да са в различен цвят реших да облепя с хартиено тиксо и така да боядисвам. Като отлепя лентата обаче боята остава на нея, вече даже развилих едно място - бялата боя се отлепи ( а е изсъхнало добре - 24 часа, на опаковката пише, че са необходими 12). Дайте ми съвет какво да правя. Накрая ще минавам с безцветен лак и се надявам той да запечата всичко, но как да боядисам и да отсичам цветовете. Пробвах да драскам с нокът - лющи се  Sad

# 632
  • София
Шанта, някои видове хартиено тиксо лепят повече, други по-слабо. Ако държиш да ползваш твоята, преди да залепиш върху шкафа лепни лентата върху някакъв текстил. Аз, обаче не бих купила ново тиксо. В магазините знаят кой вид как лепи.

# 633
Шанта, някои видове хартиено тиксо лепят повече, други по-слабо. Ако държиш да ползваш твоята, преди да залепиш върху шкафа лепни лентата върху някакъв текстил. Аз, обаче не бих купила ново тиксо. В магазините знаят кой вид как лепи.
Мерси, идеята е добра, ще пробвам. Току що си купих и много малки четчици - ще пробвам и без тиксо ако не става, дано не прецакам всичко.

Късно налучках и "правилната" техника за нанасяне на ?лака? - с гъбичка за миене на чинии  Simple Smile Пробвах с всевъзможни четки и валячета, и стар чорап  Embarassed и все ставаше на балончета  Whistling

# 634
  • София
Късно налучках и "правилната" техника за нанасяне на ?лака? - с гъбичка за миене на чинии  Simple Smile Пробвах с всевъзможни четки и валячета, и стар чорап  Embarassed и все ставаше на балончета  Whistling
Ама питай, преди три месеца играх в този филм.  Hug

# 635
Оооо, има нови красоти Grinning Джули, много е хубава масичката Peace Представям си какво старание и труд са паднали, но резултата е невероятен. Вече няколко пъти отварям линка ти да я гледам.
Аз пък не мога да се похваля с кой знае какво. Само с едни столчета от 72год, с подновен лак и нови дрешки. Ей, на:
http://media.snimka.bg/5024/016303048.jpg?r=0 - преди да ги изхвърлят от апартамент в ремонт
http://media.snimka.bg/8946/024147001.jpg?r=0 - сега. С ябълки са, защото са за куФнята, а и нямаше по- веселяшки десен от платовете за шезлонги на Ботев
http://media.snimka.bg/8946/024147002.jpg?r=0 - засега са тук

Преди седмица изпаднах в криза за 6 дъски ламинат, намерих вече 3 на цената на незнам колко си тел. разговори, 1 резервоар бензин и 1 торба скъсани нерви Crazy. Пак да помоля, ако някоя от вас има познати, работещи в такива магазини или фирми, търся ламинат "Класен" № 25613, миналогодишен модел, спрян от производство. Дет вика циганката "Господ здраве да ви дава" Praynig, ако можете да ми помогнете Hug

# 636
Здравейте!!!
Аз не съм редовна по форума като цяло,но до сега не бях влизала в тази чудесна темичка и причината е ,че заглавието лично за мен е доста неподходящо...Все го пропусках,защото си представях как се затягат панти на мдф и пдч мебели или еазни скучни неща,а тук говорите за изкуство!!!И то изкуство ,което много ме вълнува   bouquet

Разгледах доста от направените от вас неща и са страхотни   bouquet

Имам много шаби и котидж в моя дом,ще направя един албум и ще ви покажа моите работи  Laughing

# 637
  • София
Грунд за дърво!
Може да сложиш 2-3 ръце, докато се увериш,
е повърхността е наред!

Преди боята зашкури леко със шкурка 300-400.

Чегъртах с шпакла, после едра шкурка, после фина, но не се чисти хубаво. Thinking
Останаха едни петна, които ще се опитам с машинката да дочистя.
Явно ще трябва да слагам няколко слоя боя, докато стане еднакво гладко.

А този грунд за дърво какво представлява? Запечатва ли?

# 638
може да ви се стори странен въпросът ми, но имам ПЛАСТМАСОВА маса, тъмносиня, която от ползване и слънце поизбеля и се понадраска. Искам да и вдъхна нов живот - нещо естетично, но нямам идея как!?
Повечето акрилатни бои хващат и върху пластмаса. Пише си го на опаковките- "за дърво, метал и пластмаса". Просто си избери цвят или може би 2 и пляскай Heart Eyes

# 639
# 640
Грунд за дърво!
Може да сложиш 2-3 ръце, докато се увериш,
е повърхността е наред!

Преди боята зашкури леко със шкурка 300-400.

Чегъртах с шпакла, после едра шкурка, после фина, но не се чисти хубаво. Thinking
Останаха едни петна, които ще се опитам с машинката да дочистя.
Явно ще трябва да слагам няколко слоя боя, докато стане еднакво гладко.

А този грунд за дърво какво представлява? Запечатва ли?

Грундът запечатва и помага за по-добро покритие на боята. Има и цветни грундове, затова писах, че е по-добре да сложиш 2-3 ръце грунд, за да не избият петна по боята и за да спести боя.

За по-следващо третиране също помага. В смисъл, дървена повърхност третирана с грунд се обработва по-добре, отколкото направо боядисана. Боята попива в дървото. Ако някога решиш да махаш боята, може би ще има останали следи от нея по дърбовото, докао ако е трерани с грунд това няма да се получи. Ще стане по-лесно сволянето на боята и боядисване или лакиране отново.

# 641
Седфка,
Столовете са станали много красиви!

Отиват им тези ябълки!

bouquet  bouquet  bouquet

# 642
Привет, една бърза консултация - взех грунд за дърво Леко, но не пише за колко време съхне. Кога според вас да започвам да нанасям боята? 2 часа малко ли са. И по 1 или 2 ръце слагате?

СедеФка, много симпатични столчета  Simple Smile

acid, ако знаеш колко време търсих такава маса  ooooh! така и не намерих, дадох поръчка за нещо подобно. Много е красива  Simple Smile

# 643
acid, много ми харесват мебелите ви, а и целия стил на обзавеждане. Бюрото от
от шевна машина е страхотно!
Купували ли сте отнякъде старите мебели или си ги имате по наследство?

# 644
Шанта,пробвай с  опаковъчно фолио, да отрежеш отделните участъци.acid,зад масата се вижда една  мебел която ми хареса.Това кухнята ли е?Седефка,  столчетата с блажна боя ли са или снимките лъжат?Благодаря и за предложението за обкова, ако не ти трябва, ще се възползвам от щедростта ти.

Общи условия

Активация на акаунт