СЕПТЕМВРИ - 37

• 26 755
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
Ох, Атракция ме провокира - без думи, бързо оправяне на дечко  Hug...

Дребния от снощи е с 39-40 градуса, направо ми се спря тока, не сме спали, през 4 часа нурофен и панадол и няма ефект, само от студените кърпи се оправяше малко, сутринта вече чукна 40 и...нещо си просто извадих термометъра да не гледам и дадох хексалгин...Ужасни колики има в корема и според мен си е баш ентеровирус. Почти не яде, за щастие пие вода, по-глътка две, но кой ти ги дава....
Чувствам се ужасно, почти сигурна съм, че заради мен е болен, на приятелката хлапето на 7 години беше само един ден с някакви повръщания и т.н., уж от храната, без никакви други симптоми и бяха заедно на другата вечер и точно по-малко от 48 часа и Боби и той цъфна...А още по-гадното е че след почти дву-седмично отсъствие на Коко, милия отново е с нашите, че да не се зарази от Боби...
Вместо да отидем на плаж или някъде да се развеем семейно в къщи вързани...оф да се оправя бързо пък другото...

От 2-3 дни съм се хванала да си вадя от архива публикациите от както съм родила Коко и после Боби, един вид своебразен дневник, не чета всичко, ама такива бисери има...Ама и аз голямо мрънкане с този Боян, голяма работа, убеждавам се колко съм спечелила само в момента, в който е навършил една година......

Боби се опитва все повече да говори - сега любимата му дума е кобука - боклук и я повтаря до скъсване.....

При нас жегата е отвратна, не за друго ами при нас почти винаги подухва и някакъв вятър, който разхлажда, но ...сега и такава екстра няма...Климатика не е спиран почти...

# 676
Ох,Наде, да му минава бързо на Боб сладкия  Heart Eyes

Боби се опитва все повече да говори - сега любимата му дума е кобука - боклук и я повтаря до скъсване.....
Joy Същото и при нас - фаворит е коколето (колелото); днес каза петооол (петел, но едно френско звучи  Grinning). Не може да казва ч,ц, опасни комбинации се получават  Laughing

Анита, не са му правили снимка , никой не каза и за подобно нещо. Дано няма защо да правим  Praynig

# 677
Да се оправят бързо дечицата! Hug
Еми си е дошла,да драсне два реда Grinning

# 678
  • София
Добро утро мацки!

Чета доста произшестивя имало - да минават бързо и мушмуроците да се  оправят...
ДА драсна...ама то няма кой знае какво...С две думи или очакванията за помощта на нашите ми бяха големи или те се бяха настроили за почивка с три деца, без да са наясно какво е това Laughing и си мислеха, че ще могат по цял ден да са на плажа, а на масата ще се седи и ще се яде салатка с ракия  Laughing Та доста нерви имаше...извода и от двете страни - няма да се повтори хе хе....Иначе, като изключим недоразуменията за децата си беше купон..Ангел не излизаше от водата..малко си обърка режима и сутрин дремваше на плажа...Ставаше много рано - към 6, разходка, закуска и после дрямка под чадъра. Може да се каже, че той най-добре си изкара хахаха. Кати, като най-голяма го отнесе, защото племеника ми не е свикнал да дели играчки и е малко агресивен...КОето в 2 3 часовите игри в Сф, не се проявяваше в такава степен, но в ежедневно контактуване изплува...Бяха като куче и котка, 5 минути игра и след това дърпане на играчки, тръшкане, щипане и понеже КАти е най-голяма, трябвало да отстъпи...та и затова се скарахме с нашите. Ми и Кати е дете, защо да отстъпва, заради това, че пламеника ми е свикнал каквото каже да стане...или точно тази играчка с която Кати си играе, да я вземе...Но и Кати понякога го дрезнеше умишлено...Та тези ми нерви можех да си ги спестя... явно и аз бях неподготвена Laughing Иначе племеника ми, на втория ден повръща цяла нощ и аз написах сценарии как ще ни мине почивката, че ако Кати и Ангел го лепнеха вируса, незнам какво щеше да стане..Бях на тръни почти прз цялото време...но не стана...Незнам как се опазиха - 1 седмица преди морето давах ударна доза пробиотик и вит С и на морето ги продължих, най-вероятно това е помогнало. Цялата станция беше пламнала от вируса, 3 деца ги закараха в болница, а лекаря ходеше по стаите да слага системи...Аз естествено се бях побъркала..Племеника бързо се възстанови...на втория ден беше на плажа, а аз в очакване Mr. Green Ангел ходеше с кака си и батко си да пишка зад дюните, усети за какво иде реч, но незнам тук как ще продължим...
БЩе дописвам, като се сетя нещо...Иначе освен разнообразието и жегата дето си спестихме в Сф...аз си направих доста генерални изводи за напред...Като цяло не съжалявам, че отидохме, но не бих повторила такава почивка... Mr. Green
Пропуснала съм..ЧРД на Алекс...да расте здрав  и послушен!

Последна редакция: нд, 17 юли 2011, 09:00 от EmiR

# 679
Здравейте!
Вчера се върнахме от планина. Няма такъв мор тука  Shocked През целия път Явор беше с температура- като се прибрах я измерих -39,9  Tired дадох ефералган свещички, че нищо не приема през устата, смъкна я , после пак качи толкова, изкъпахме го - стана 40,7  TiredАйде в спешното, там ми изписаха антибиотик - много му било червено гърлото ... Прибрахме се и цяла нощ сме го увивали в чаршафи. Няма сополи, не кашля... И днес пак вдига милия, но по-малко. Още не съм дала АБ.

Иначе на почивката беше супер - всеки ден по 7 часа походи Simple Smile

ЧРД  на Алекс, много да слуша и да расте здраво и щастливо дете   bouquet Hug

# 680
Здравейте.
Всички болни да се оправят ..... и ние приспадаме към тях. За 2ри път ми се случва детето да вдига Т над 39, при това еднократно, без никакви контакти с деца в близките дни, без никакви симптоми за болест.... незнам какво е това чудо.
Имам въпрос. Ади спи на нормална голяма възглавница, която изтърбуших за да остане по малко пух(вата) в нея за да е ниска, но като спи винаги косата и е мокра след това, все едно е къпана косата...и косата и възглавницата страшно се вмирисват. Неззнам какво е това чудо, тялото и не се поти, а главата е ад направо. Идеи каква възглавница да взема. Чудих се за тези на Чико, дунапреновите на дупките, които уж са против задушаване, дали няма на нас да свършат работа newsm78
И друг бърз въпрос - нещо хомеопатично за гърло да ми предложите, спрей евентуално?

# 681
Този вирус с високата Т и ние го минахме, но се оказа херпангина, която е вирусна и не се бори с АБ. На нас ни изписаха Беладона (извинявам се, че се повтарям). За два дни ни спадна Т, но от многото панадоли и нурофени, според мен ни изби обрив. Въпреки че според хомеопата е хранителен. Даже днес пак има единична пъпка и се чудя дали да започвав пак лекарството.
Еми, добре завърнала се! Много е скучно инъче тук, няма кой да поддържа темичката smile3521

# 682
  • Испания и Стара Загора
vanina123, и Андреа много се поти по главата.Не мисля,че ако сменя възглавницата ще се промени нещо.Аз й слагам по една хавлия върху възглавницата и като ,че ли не се вмирисва толкова.Няма как да не се поти в тези жеги,но с хавлията е по-добре.Ако искаш пробвай. Peace
Атракция,как е Божидар?

# 683
  • София
Здравейте!

Атракция, косата ми се изправи като четох какво го е сполетяло Бужи. Дано се оправи бързо и без последствия Hug
Другите болнички също да оздравяват!
Еми, интересно море сте изкарали Mr. Green Аз като се знам каква съм истерия, ако попадна в такава ситуация сигурно ще ми се скапе почивката.

Ние се завърнахме от вилата. Никола е много впечатлен от всякаквите видове животни и буболечки и доста вилня Crazy

От 2-3 дни съм се хванала да си вадя от архива публикациите от както съм родила Коко и после Боби, един вид своебразен дневник, не чета всичко, ама такива бисери има...
Това и аз си мисля от известно време да го направя, ама все не стигам. Понеже така и не си водех дневник докато растеше дребното и вече не помня кога бяха първи зъби, първи думи, сядане, обръщане и т.н. Embarassed Та мисля да поправя тази грешка.

# 684
  • София
Добро утро мацки!

Бебешондел как е Явката...
maya_4ekelova расте ли коремчето...На снаха ми вече й личи...и те чакат януари бебе  Grinning
vanina123 малко късно, но компрес от извара облекчава болката..иначе в линка за хомеопатични има разни неща...Също така са ми изписвали тантум верде...пръска се в бузите...
Влизаме в Сф режим... Mr. Green жега, разходки в парка и т.н.

# 685
Една планинаска панорама от мен:

По-добре е , не е вдигал снощи Т, днес ще го заведем при педката да видим как е гърлото.

# 686
  • София
Ей, човек убивам за такава гледка рано сутрин. Crazy Така ми се ходи на планина, ама нещо ми е трудно да намеря съмишленици.

Пак на работа - няма такава досада. Като дойде лято направо ми се плаче в понеделниците. Crazy

# 687
  • sofia
Привет, мацки!!!
Еми, добре дошли!

И ние, да не останем по-назад, днес посетихме Пирогов. Миналата седмица, нали му се заби на Пецата стъкалце в крака и след неуспешната ми намеса, явно си и остана там...Та раничката беше забрала...Изплаши се милият...А двамата с баща му, едва го удържахме...Ма мина, де. Много бяха мили в кабинета, пред който, естествено имаше опашка...
Ние с бате пък, се изредихме да боледуваме. Той се тръшна в петък, аз вчера. Някакъв гаден вирус имало с повръщане...и така.
И аз не съм си водила дневник за Пепи Embarassed...Пустий мързел. Добре че са публикациите тук!

Последна редакция: пн, 18 юли 2011, 19:58 от kri6kami6ka

# 688
Колко болни деца! Да се оправят бързо. 40 градуса още не е имала и дано не разбирам, при все, че налита да пие вода от басейните.

Еми, много поучително ми звучи почивката  Laughing Не знам как бих се чувствала с 3 деца определено. Със сигурност обаче съм забелязала, че неудоволетворението и дразненето става лавинообразно като започна да обръщам внимание на всеки детайл.

Атракция, добре, че са "намерили" лепило. Колко странно (опаааа, не сме знаели).

Лято, лято, ей......... ето ни сега жега + много влага. Климатикът работи 24/7 и не се излиза дори сутрин. Направо не можем да дишаме.

И аз зарових из страниците в архива и забелязах колко много сме били по време на бременността и колко малко пишем сега (макар, че не съм била пък аз много активна докато бременеехме).

# 689
Такаааа, момичета успях, 5 години ( защото първата година от бременеенето с Коко вече е изтрита) събрах на 300 страници. Толкоз от мен от двете бременности и двете деца.  Бая материал си е и интересно определено. Наистина по време на растящите кореми сме били толкова много, все в постовете имам някакви непознати вече имена, а сега едни и същи.
Да не говоря, че всеки трети пост ми е с пожелания към някоя за бързо оправяне на децата и на всеки 3-4 страници изписани лекарства за нещо си  ooooh!
Не съм чела всички постове, но....чак се ядосвам, че от както почнах работа и не съм писала толкова много....За някои прочетени моменти изобщо не си спомням, а други все едно са станали преди минути....Изобщо голяма емоция и си заслужава определено труда дето хвърлих....

Един въпрос...? някоя от вас има ли такова чудо - чекмедже с външна памет за компа, имам ужасно много снимки, включително и дневника, дето сега свалих, не ми се записва, а искам да ги кача на сигурно място...?

Бобката след вируса е ок...само дето не яде, ама пък пие вода..., ама пак е станал мрънкав ужасно е.....

Общи условия

Активация на акаунт