БГ- МАМА е вече и литературен герой!

• 28 614
  • 362
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Какво значи да се позира? В различните си роли всеки човек е различен. Някак ми е трудно да повярвам в едноизмерните хора. Твърде много познавам, които като родители са ужасни, но са прекрасни като приятели, супер изнервени са като служители, но са жизнерадостни в любовните си отношения. И интернет често показва как много хора са супер агресивни хейтъри като потребители, а в личен контакт са културни и меки.

# 196
  • Най-сетне у дома
Какво значи да се позира? В различните си роли всеки човек е различен. Някак ми е трудно да повярвам в едноизмерните хора. Твърде много познавам, които като родители са ужасни, но са прекрасни като приятели, супер изнервени са като служители, но са жизнерадостни в любовните си отношения. И интернет често показва как много хора са супер агресивни хейтъри като потребители, а в личен контакт са културни и меки.

Бояна, само да "преведа" коментара на Били. Тя има предвид, че в книгата адски ясно си личи как понякога хората играят, не са сигурни, кога това, което изпитват, е автентично и кога - флирт със себе си и ситуацията. И едва, когато истинските майчини тревоги те затискат, тогава ставаш автентичен. И страшно ми хареса нейната интерпретация.

А иначе и аз съм се питала как е възможно хората да се справят толкова добре в една роля и да са такъв тотален провал в друга... А пък психо-книжките пробутват, че ако си пармоничен, се справяш еднакво добре навсякъде...

# 197
Мерси за "превода", съвсем точно описва това, което имах предвид. Аз затова за седем години имам толкова мнения- трудно ми е изразяването Mr. Green

# 198
  • София
А иначе и аз съм се питала как е възможно хората да се справят толкова добре в една роля и да са такъв тотален провал в друга... А пък психо-книжките пробутват, че ако си пармоничен, се справяш еднакво добре навсякъде...
Е, ако си напълно хармоничен вероятно би трябвало да е така. И все пак, все ще има нови предизвикателства, които да те изкарат извън хармонията, да те предизвикат. А напълно хармоничните хора, които познавам са единици. Останалите куцаме в някой сектор или в някой период.

Bili Изразяването ти си е съвсем ок, моето разбиране понякога е затруднено и предпочитам да попитам вместо да остана с някакво неясно или погрешно впечатление.

# 199
  • Най-сетне у дома
Били, благодаря ти. Разрева ме. Ще ти пиша, имам да те питам още доста. Това е за теб.

http://www.youtube.com/watch?v=TEbnAEQFNuY

Бояна, наистина ли познаваш напълно хармонични хора? Винаги съм се надявала, че са мит и фантазиите ми, че ги има са просто знак, че аз се целя прекалено високо или изисквам твърде много от себе си. Имало ги значи. Мамка.

# 200
  • София
Бояна, наистина ли познаваш напълно хармонични хора? Винаги съм се надявала, че са мит и фантазиите ми, че ги има са просто знак, че аз се целя прекалено високо или изисквам твърде много от себе си. Имало ги значи. Мамка.
Така ми изглеждат, но може и да бъркам. В друга възраст са, вероятно затова им е възможно. Та споко, като остареем ще се хармонизираме напълно. Mr. Green

Иначе не споделям мнението ви с Били. Човек винаги е себе си, дори и да не му се ще. В ситуации на жестока криза просто нещата личат по- ясно, но и самозаблудите, и всичко останало си остава същото, даже избуява.

Последна редакция: пт, 27 май 2011, 20:37 от Бoяна

# 201
  • София
Дори когато играем сме себе си. Ролята е част от нас.

# 202
А иначе и аз съм се питала как е възможно хората да се справят толкова добре в една роля и да са такъв тотален провал в друга...

Това доста ме впечатли.  Вероятно защото не мога да го разбера. Какво означава? Не се заяждам.  Peace

# 203
  • София
Обяснено беше, минз - в ролята на майка - перфектна. В ролята на приятел - катастрофа!
Аз не виждам нищо алогично в тая работа.

# 204
Обяснено беше, минз - в ролята на майка - перфектна. В ролята на приятел - катастрофа!
Аз не виждам нищо алогично в тая работа.

Аааа пропуснала съм го. То това не са роли. Все сме си ние, в различни житейски ситуацийки.  никой не е пирфектен във всичко.

# 205
  • София
минзухар роли са, но не в смисъл на нарочна преструвка, а като социални роли, например. Макар че, както казах и по- горе и в преструвките си сме себе си, дори и да не го искаме. Затова и не разсъждавам толкова върху това дали човек е искрен или не. Много хора дори да искат не могат да са искрени по определени въпроси, защото старателно заблуждават и себе си.

# 206
Не знам що, ама думата "роля" все я свързвам с актьорски изпълнения.   Демек влизаш в кожата на някой друг, не си себе си. Майка, либовница, съпруга, служителка това си си все ти,  различни са обстоятелствата.  Ама доколко обстоятелствата владеят живота ти или ти се опитваш да ги управляваш/манипулираш(ненавиждам последната дума) е въпрос .. вътрешен.

# 207
Доставиха ми я на работа вчера, скрих я зад една служеба папка и започнах да чета в работно време Embarassed.
Някой беше искал да публикуваме цитати в темата.... какви ти цитати - идваше ми да взема маркера и да почна да подчертавам убийствените неща, които прочетох. Но се оказа, че са твърде много, за да цитирам някой пасаж.
Днес пътувах и четох в автобуса - не знам колко пъти ми идваше да ревна.

Saule, литературно четене за съфорумки няма ли да направиш? Ей така, импровизирано, на по едн кафе, или по-добре на бира?  bouquet

# 208
  • Най-сетне у дома
Доставиха ми я на работа вчера, скрих я зад една служеба папка и започнах да чета в работно време Embarassed.
Някой беше искал да публикуваме цитати в темата.... какви ти цитати - идваше ми да взема маркера и да почна да подчертавам убийствените неща, които прочетох. Но се оказа, че са твърде много, за да цитирам някой пасаж.
Днес пътувах и четох в автобуса - не знам колко пъти ми идваше да ревна.

Saule, литературно четене за съфорумки няма ли да направиш? Ей така, импровизирано, на по едн кафе, или по-добре на бира?  bouquet

Zigizagi, и на мен ми иде да ревна като те чета сега...
Да му направим едно литературно пийване... на по бира, моля, а... да не е кафе  Laughing

Минзухар, само като си помисля, че исках да заключат темата... Добре, че ми срита задника.

# 209
  • София
Стига си чесахте езиците - време е за среща според мен. Naughty Grinning

Общи условия

Активация на акаунт