БГ- МАМА е вече и литературен герой!

• 28 614
  • 362
  •   1
Отговори
# 240
Кой е този стар като света ефект, дето не го знам? А също и Аспергер? Ако продължавате да си лафите закодирано, ще взема да ви отсвиря. 

# 241
  • София
Кой е този стар като света ефект, дето не го знам? А също и Аспергер? Ако продължавате да си лафите закодирано, ще взема да ви отсвиря. 
http://en.wikipedia.org/wiki/Dunning%E2%80%93Kruger_effect
Накратко, колкото си по- тъп или некомпетентен в дадена област, толкова по- вероятно е да оценяваш високо способностите си. Дънинг и Крюгер са го доказали емпирично, но много други преди тях са го подозирали.

Ето ти и за Аспергер синдром http://www.evropea.com/asperger_sindrom.html

ПП Темата е и скрита реклама на Гугъл. Wink Има продуктово позициониране, така да се каже.

# 242
  • София
Аспергеровия го чекнах. Обаче Дънинг-Крюгер...ми идва вповече. За една вечер, за някакъв си жалък половин час...толкова информация, не е полезно. А някога трябваше да тичам в бибиотеката, егати Whistling

# 243
Тичахме до библиотеката, но отделяхме повече време за размисъл върху прочетеното.
А сега ровенето в нета е като прехвръкване от цвят на цвят. Преди малко четях за изпитания на асинхронни двигатели, после за Хашимото, Аспергер го знам, после за пакетен превключвател. Следват Дънинг и Крюгер.

# 244
съжалявам, но този аспергер ми звучи като бренд суха супа, от тези, полуготовите при това, пфуй, никаква фантазия и нотка лекомислие Stop.
не е моят човек Wink.

далеч по-мелодично е да кажеш-имам хашимото. едно такова, хашиомотващо Flutter
използвам го като тоалетна хартия - винаги на една ръка разстояние и в постоянна необходимост.

успокоих се  Laughing нямам нужда от психиатър поне  Flutter. намирам абсолютно всичко в чантата си със затворени очи. като аптека е.

Напротив, точно "аптекарската" подредба е за психиатър. Трескавото ровене може да мине в графата "невроза".  Mr. Green
точно там е проблемът - аз съм безобразно  хаотичен човек, при това във всеки един аспект, с изключение на  дамската ми чанта - винаги в педантичен порядък.

# 245
  • София
Не мога нещо да я открия книгата, фу. Не ми се искаше да я поръчвам онлайн, че само се гоним с куриерите кога да извеждам детето, кога тях да чакам.
Днес съм се запътила към Сердика, там май има няколко книжарници, дайте бърз жокер в кои се намира лесно?

# 246
  • Най-сетне у дома
Не мога нещо да я открия книгата, фу. Не ми се искаше да я поръчвам онлайн, че само се гоним с куриерите кога да извеждам детето, кога тях да чакам.
Днес съм се запътила към Сердика, там май има няколко книжарници, дайте бърз жокер в кои се намира лесно?

Буктрейдинг, Пингвините, Хеликон - там би трябвало безотказно да ги има, ама, както казах, книгоразпространението е просто.... Sad

# 247
  • София
Букрейдинг и Ориндж има в Сердика  Peace
Не се притеснявай, нас книгоразпространението не може да ни спре устрема  Laughing

# 248
  • София
Аз купих книгата безпроблемно от Сиела в Сити център. Случи се преди седмица, но все пак е вероятно да я имат. Бяха си я изложили културно сред новите книги, продавачката я знаеше...

Аз не разбрах защо блогърката с негативен отзив за книгата се беше жегнала от коментара за книгоразпространението. факт е. Години съм работила с разни издатели, защото в предаванията си представях нови книги и знам в какви тиражи излизат новите български автори и какви са "печалбите" от тях. Някак е логично и нормално по- известните автори да се разпространяват с повече внимание. От това страдат по- неизвестните, но пък ако книгата е добра авторът може да се наложи и при следващата да е един от известните.

# 249
  • Варна
Да докладвам: в Ориндж все още я няма, както и в Пъблик.
Явно, колкото да не ми се иска, ще трябва да я поръчам от бук.стор. /мразя ги тия куриери/

# 250
  • Sofia
Заинтригувахте ме с тази книга и ще я потърся и аз.  Peace
Нали за "Second life" става въпрос? Кога е издадена - 2008 или 2011-та?

# 251
Не става въпрос за "Second life".

# 252
Заинтригувахте ме с тази книга и ще я потърся и аз.  Peace
Нали за "Second life" става въпрос? Кога е издадена - 2008 или 2011-та?

"Хванаха ме да крада" е заглавието на книгата.

За куриерите- и аз много се дразня, но още по-гадно е да пробвам няколко дни да търся нещо из района, да не го намеря и пак да се наложи да поръчвам-така чакането се проточва много, пък аз обичам да получавам нещата веднага Sunglasses

С един куриер последно се скарахме-той бързаше, аз имах нужда от 5 мин, за да приключа нещо, но бях по-рязка малко и човекът си отнесе книгата обратно Laughing Половин час по-късно горко съжалявах за глупавия си изблик, защото ми изпратиха книгата отново, но я чаках още два дни.

# 253
  • Пловдив / София

Angelina, лошо се пише в съавторство, на практика не се пише. Технически аз бях човекът, който пишеше, не глава тя, глава - аз, но се опитвахме да осъвместим мислите на двама съвсем различни хора и в крйна сметка се получи една жалта боза, от която ме е срам адски и е адски не-мен. А какво с твоята редакция?! Ако ти се занимава, пиши ми на лични за това, моля!

Е, как лошо.
Илф и Петров имат толкова шедьоври.

Нито една твоя книга не съм чела.
Само 1-2 интервюта, но може да поправя грешката.

# 254
Аркадий и Борис Стругацки.

Общи условия

Активация на акаунт