Молба за съвет!!!

• 636
  • 13
  •   1
Отговори
     Здравейте, имам момиченце на 2 месеца и от тази нощ педиатъра ни каза да спи по 9 часа на вечер. Въпросът ми е : Как стоят нещата с кърмата през този дълъг период, тъй като до сега за 6 часа сън на вечер гърдите ми стават твърди като камък докато дойде време за ядене? Трябва ли да цедя нощем или от 9 ч. вечерта чак сутринта в 6ч. да кърмя без да съм цедила цяла нощ?
     Благодаря предварително! Simple Smile Лека вечер на всички!

# 1
Здравей,не мисля че толкова малко бебе ще издържи на такава голама нощна пауза.Беба не е на кърма,но е почти на 13мес. и паузата през ноща и е 6-7ч.Последното хранене вечер е в 10.3-11 и първото в 4.3-5.3ч.Давай си на детето да суче.

# 2
Какви са мотивите на педиатъра за този съвет?
Не оставяй толкова дълго време бебето без кърма, малко е още. Пък и гърдите ти ще се пълнят, ако имаш много напрежение в тях трябва да цедиш, но само толкова, колкото да се облекчиш - не изцяло да ги изцеждаш.

Така или иначе не бих правила толкова голяма пауза от 9 часа.

Да не казвам, че синът ми още суче през нощта и никога до сега не е спал по цяла нощ.  Peace

# 3
Бебето е много малко за толкова продължителна пауза. Обикновено до пет-шестмесечна възраст бебето си има нужда от поне едно нощно хранене. Можеш да цедиш през нощта вместо да кърмиш, в случай, че е наложителна паузата по някаква причина. Имай предвид, обаче, че с цедене само за облекчение ще намалиш производството на кърма и можеш да си докараш сериозни проблеми с кърмата и да се наложи дохранване с АМ. Педиатърката каква причина даде?

# 4
  • Варна
Педиатърът щом е казал  Mr. Green
Да ги пратя моите при този педиатър да им обясни, че трябва да спят по 9 часа вечер без прекъсване.
Сега сериозно - както и другите момичета са ти казали - на два месеца е малка за такава голяма нощна пауза и не виждам как можеш да я накараш да спи толкова време. Ако все пак е от поспаливите бебета, можеш да изцеждаш малко за твой комфорт.
За съжаление все още се намират педиатри, които да препоръчват даването на сладка вода вечер, за да откажеш кърмачето от нощното хранене и разни други подобни прийоми, които за мен са си пълна дивотия.
Аз лично дори съм събуждала малкия да яде като почувствам, че "преливам", защото няколко пъти се напатих - тъкмо решавам да цедя, събирам прилежно в шише за всеки случай, той се събужда тъкмо като приключа с процедурите и нито аз има достатъчно мляко за него, нито той се "пречупва" да пие от шише и става една ... и то посреднощ ... Постепенно си напаснахме графиците един с друг. Сега на 7 месеца спи около 6-7 часа без кърмене. След като си хапне пак заспива за още 2-3 часа, така че успява да се наспи. Обикновено посред нощ или много рано сутрин се кърмим в просъница, така че си почиваме и двамата.

# 5
Благодаря, че така бързо се отзовахте ! И аз мисля ако се събуди да я кърмя! Тя до този момент спи по 6 часа, кърмя я и още 3-5 часа сън , смятам и аз, че и е достатъчен! Колкото до педиатъра, няма причина, преди месец ми каза да спи 6 часа сън и сега вече каза по 9 часа! На въпроса ми- какво да правя ако плаче нощем от глад?, тя ме посъветва да давам вода:) ...Сега... тя принципно ми е казала да давам по 100мл на ден вода, но аз изобщо не давам вода, камо ли да дам вечерта да пие от шише! 

# 6
Все бях чувала за нощни паузи, но това деветчасово предложение печели. Дъщеря ми е на две години и почти месец и още я кърмя  Blush. Няма такъв филм като деветчасов непрекъснат сън! Докарва го до към 8 макс, в отделни случаи, обикновено е 7 часа. Както вече са ти писали ако си послушаш докторката, дори и да се изцеждаш - само за облекчение или генерално, най-много да си намалиш кърмата и след това да додаваш АМ. Пък може педиатърката да те посъветва направо да я захраниш след месец-два ... Според мен ако докторката продължава с подобни съвети си помисли за смяна.

# 7
  • Ямбол
Че дечицата имат нужда от сън, имат. Но 9-часова непрекъсната нощна пауза за бебе на 2 месеца ми се струва твърде много. Маги никога не е правила такава, не че е някакъв показател.Според мен, ако се буди нощем си го кърми детенцето, без да се притесняваш от нищо и от никой.

# 8
  • София
Храни си нощем детето и да не ти пука! Моят син на 1 месец почна да спи по цяла нощ, но на 5 мес.  почна да се буди към 4 - 5 и си го кърмех. И да си залъжеш детето с вода - 1 час ще изкара и после пак ще е будно. И така - нито то спи, нито ти и го мъчиш гладно.
Аз давах по мъничко вода през деня, когато синът ми беше колкото твоето дете, че понякаго имаше проблеми с акането. Но всеки сам си преценява...

# 9
Здравей, Райна, няма как 2-месечно бебе да издържи толкова дълга пауза без хранене. Кърмата се усвоява много бързо. Съжалявам, това са глупости. И в учебниците даже няма такива указания  Mr. Green. Кърми си детето на поискване - така и то ще е спокойно и ще поема колкото му е нужно, и количеството на млякото ще е достатъчно. Освен това нощното кърмене стимулира лактацията. А за водата - по - нагоре в Библиотеката е описано, че изключително кърмените деца често отказват вода и това не е беда, тъй като кърмата съдържа 88 % вода.
Довери се на бебето си и остави часовника Wink. Желая ти спокойствие и успех с кърменето!

И двете ми момчета се будеха за нощно хранене, а малкото продължава да суче по 2 - 3 пъти нощем.
А ето тук Бу е превела още нещо по повод водата при малките кърмачета:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73979.0

Последна редакция: пт, 20 май 2011, 18:19 от den 17

# 10
Моят син сам никога не се е будил да яде. Ама наистина никога, че даже като новороден и през деня спеше по 100 часа ooooh! . Но никога не съм давала вода, гледала часовника и т.н. Като ми се препълнеха гърдите го будех да суче, че и с помпата не ми се занимаваше Mr. Green . Е, сега не ми минава номера и въпреки крехката му възраст суче по 3 пъти в денонощието Rolling Eyes . Има и едно ядене на пюре, ама къде го яде, къде не... той си знае Crazy .
Пиша ти всичко това, за да ти кажа, че няма по-хубаво нещо от това детето ти да иска да суче... Hug Успех! И не бързай със захранването "по съвет на педиатъра"!

# 11
  • Анкх-Морпорк
Много е малък да спи 9 часа. Като се събуди, накърми го и толкоз.
Педиатрите говорят наизуст, а истинските бебета ядат често, защото растат много бързо.
Толкова дълга пауза и за бебето е кофти, и за теб, да не си докараш някоя беля с гърдите.
Води се по бебето, то знае кога е гладно.

# 12
  • София
Ако педиатърът ми каже какво да правя с гърдите си по това време, и идва всяка нощ да го успокоява, докато плаче, аз съм за  Mr. Green. Не виждам как бебе ще спи 9 часа- то и аз не мога да ги докарам до толкова.

В 21 век, ако не става дума за някаква болест, подлагам винаги на сериозна преценка всеки съвет, даден ми от лекар. Чета много и се информирам, нищо че все ми казват, че съм станала голям професор.

# 13
 Rolling Eyesние до скоро също ставахме на 6 часа, сега си поспиваме повечко а сме на 4 м

Общи условия

Активация на акаунт