Чалга мацка ли съм?

• 28 132
  • 467
  •   1
Отговори
# 90
Откак Слави изпя Свети Георги, и на мен ми стана противна.

# 91
"Облачето" е егати и глупавата песньовка ,едва ли докосва някого изобщо. 

Ц,ц... Пък някои не бихме нарекли Ран Босилек тъп... ама може и Сашо Роман да е по-умен, де да знам...

# 92
Основната идея на песньовките е да  въздействат с музиката.  Думите са за тези, които не могат да я чуят, демек музикалните инвалиди. Текстът не може да направи от боклука добра песен, нито от добрата - боклук.

# 93
 Аз пък в чужбина слушам тази песен в изпълнение на Нона Йотова, по текст на Кирил Христов, и тя ми допада като текст.

Откак се помня - окол мен мъртвило;
сърце трепти, не трай. -
Не, мене днес не ми... не ми е мило
за теб, о роден край!

Кой в радости тук младини си мина?
Кой взел е своя дял? -
Прощавай, сбогом, тихичка родина,
напущам те без жал!

# 94
Основната идея на песньовките е да  въздействат с музиката.  Думите са за тези, които не могат да я чуят, демек музикалните инвалиди. Текстът не може да направи от боклука добра песен, нито от добрата - боклук.

Peace
Сега си обяснявам защо никоя  песен на Ивана, Драгана, нелина, белина не може да ме развълнува.

# 95
На мен и в чужбина, а и в БГ тази ми действа някак много носталгично.

http://www.youtube.com/watch?v=_GdibHcfn_0&feature=related

100% съгласна за облачето и св. георги. И двете са ми противни.

А на Софка и Устата "Бурята" не я приемам за чалга. Висока класа ми се струва; направо настръхвам от гласа на Софка. Ако трябва да я квалифицирам, бих я нарекла уникалнен етно рап.

# 96
Голяма чалгаджийка ще изляза, но Софка може да пее.  За разлика от легионите знайни и незнайни.

# 97
Голяма чалгаджийка ще изляза, но Софка може да пее.  За разлика от легионите знайни и незнайни.
Peace
С риск да ме линчуват,ще кажа същото и за кака Азис!

# 98
  • София
"Облачето" е егати и глупавата песньовка ,едва ли докосва някого изобщо. 

Ц,ц... Пък някои не бихме нарекли Ран Босилек тъп... ама може и Сашо Роман да е по-умен, де да знам...
Песничката не ми харесва като цяло.
Освен това, без изобщо да ме вълнува кой какво си мисли, заявявам, че отдавна съм минала възрастовата граница, зад която Ран Босилек не ме възторгва и не кореспондира директно с лиричните ми настроения и усещания.

Виж, Кирил Христов е друга работа. Ама пък "изпят" от Нона Йотова...много депресарско ще ми дойде, тази жена откровено вие като койот в размножителен период. Или т'ва е глас на сирена, самодива или някакво митично създание, което не познавам лично, а и не мога да го усетя, щото не съм мъж...
Peace
С риск да ме линчуват,ще кажа същото и за кака Азис!

Ох ooooh!
Изумително ми е колко време сте способни да останете под атаката на техните гласове, без да полудеете. Моля, направете експеримента и докладвайте, говоря сериозно.

# 99
Е на мен ,,Облачето..."ми въздейства.
Затова пък не понасям Росица Кирилова и Ваня Костова.
Затова пък мисля,че Азис и Софка пея повече от човека-глас.
Мисля,че казах какво мисля и чувствам и ако продължа в тази тема ще нагазя в мътни води.

# 100
  • гр. Шумен
Въпросът е кой какво разбира под думата "чалга". Защото има люде, за които всяка песен с някакви фолклорни елементи е такава. По тая логика трябва да турим в редиците на чалгата и "Драгиева чешма" и "Ако зажалиш", и Панайот Панайотов, и БЕрова/МАрчинков и кой ли още не. Всъщност понякога границата е много тънка и може да се случи песен, замислена като етно, да се получи лигава чалга.
Изобщо според мен чалгата си е музика за кръчмата и то за след n-тата ракия. Там са вулгарните простотии за разни котета, пиленца и... к'во беше онова на Крум и още две мадами. Изобщо това е бабаитската чалгия, при която всеки след 2-3 гроздови става супермъжкар и почва да опипва с влажен поглед оскъдно облечените мацки. И още една чалгица има - лигавата. Разни водки с утехи и тям подобни. Не че други жанрове нямат романтични песни, но при чалгата те са малко като любовните романи в сравнение с класическата мелодрама.
Към авторката - една чалга-мацка не се ограничава да харесва определена песен (и аз харесвам някои песни от т. нар. поп-фолк), а слуша само и непрекъснато това, подражава на силиконовите "убавици", навира си на 18 години силикон навсякъде, дори в д..то, куфее почти по организъм в чалготеките (тука някой беше пуснал снимки от един такъв купон в чалготека,  Sick). Ако отговора на горните неща е "не", не си чалга-мацка.
Всеки понякога има нужда от нещо сълзливо или лигаво.
Всъщност оригинала на "Бурята" на Софка и Устата не е ли испански? Питам, защото преди два дни го чух по радиото на испански. А техните дуети са си типични летни хитове и са ми малко далеч от кръчмарските парчета, които тука обсъждаме.

# 101
  • София
... БЕрова/МАрчинков...
Ах, ах...ей сега ще видите вие, сетих се за нещо любимо и аз Grinning

Разказвай ми, слушам те, толкова музика винаги има в гласа ти...

# 102
Не съм чела и може да повтарям, но 'Побелях и остарявам' не е оригинал, тя е кавър на песен на Сарит Хадад - най- успешната израелска певица. Това е от първите й песни, когато още не беше толкова прославена. Пяла е и на Евровизия.

# 103
клонка, давам го в youtube, че извън Бг трудно отваряме другото.

http://www.youtube.com/watch?v=fA2SRdxmciY

гърли, просветих се и съм светната напред и назад в музикалния небосклон и пайнера.
абе и аз като във вица, дето двама прип*кават едно дърво, и нане вика на вуте, 'вуте, га се хванах за ****, та се сетих, ща ради сестра ти", та  и аз   Mr. Green - как е осеменителят на там анелии, камелии и други мелии  Twisted Evil

# 104
  • София
Единственото парче с лееееко чалга нюанс (макар и пародиен), което някога ми е харесвало е култовото "Леле како" на Контрол.
Всичко останало от бранша не го познавам, но и не ми харесва, въпреки, че не го познавам.  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт