Токуда Болница - София - 10 тема

• 50 445
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Добре де, излиза, че няма значение дали раждаш за пръв или за втори път, разкритието (колко бързо става) си зависи от организма, при едни бързо при други часове… 

Иначе, относно Димитров, признавам си, че като прочетох се настроих отрицателно (въпреки, че явно може да не е сгрешил). И да се „оправдая” защо, последните две години се случи така, че при много лекари ходих и много пъти се случи да изказвам някакви мои опасения, на които док не обръща внимание, а после се оказва, че не е било толкова неоснователно, и в резултат загубено време и... знаете как е, като искаш бебче и напредваш с възрастта, при всяко изгубено време се настройваш зле... Та оттам, някакси за съжаление станах много мнителна към док и изобщо манталитетът им според мен (на повечето) е такъв, че "химията" много трудно става при мен, може би защото съм предубедена вече.

Иначе, съм съгласна, че не е нужно да съпреживяват, най-малкото не е професионално да се вкарват в емоции. Но да те изслушат и да вземат предвид, какво им казваш, и да положат необходимите усилия да проверят прав ли си, не си ли, дали не е все пак признак за нещо… а не набързо заключение, защото си „имат и друга работа”. Това си е някакъв вид респект към пациента... Ей много дълго стана, надявам се да не звуча много отрицателно. Всеки изхожда от опита си и мненията са субективни. Във всеки случай искрено завиждам на тези, които са си намерили док с който има "химия", защото така е много по-добре, а ако нямаш в доверие в док си е за твоя сметка (в случая за моя:)

# 661
teg, съвсем разбираемо е да развиеш предубеждение при такава ситуация, пожелавам ти да намериш своя лекар, наистина е много важно.   bouquet

Аз също години наред попадах на груби, незаинтересовани гинеколози и почти бях решила, че всичките са такива, но ето, оказа се, че не е така и сега вече ми е мирно на душата, че има при кого да си правя профилактичните прегледи. Доверието е най-важното нещо, определено.

# 662
  • Дъблин
Мен ме прие в болница само заради една отчетена контракция, но доста силна, така че със сигурност не е сляп или тъп да не види контракции.

И при мен нещо подобно се получи, не заради контракции, а заради 2,5 см, разкритие 2 дни преди плановото секцио. А аз исках да си ходя вкъщи да си нося багажа, ама не ми разреши  hahaha

Прави сте за химията, при някои я има, при други - не. Аз също по мнения от форума се бях настроила негативно към една от лекарките в АГ и много ме беше страх от нея, но се оказа, че не е имало защо, беше много внимателна. В крайна сметка е по-важно при лична среща дали ще останем с добри впечатления, форумът може само да ни даде някои насоки  Peace

# 663
  • в 1001-та нощ
Да, всъщност химията я има и при двете страни, само ние по се поддаваме на емоции, а тя действат по-професионално  Peace

# 664
Smurfieta, аз пък си бях с багажчето, ей така, за всеки случай, щото ме беше посъветвал да си го нося, пък то какво стана...  Mr. Green

Не само форумът, на мен приятелка ми беше казала да не слушам много-много какво ми казва Колева на визитация, защото нея я беше изплашила, както се оказа по-късно без причина, и тя си създаде предубеждение. И на един запис на тонове като се оказа Колева дежурна, взех, че се притесних, а пък всъщност впечатленията ми бяха чудесни и от нея.

Всъщност е по-лошо, когато лекарите се поддадат на личното си отношение - писала съм и преди за следящият ме доктор по ЗК, който така лично прие факта, че ще раждам в Токуда, че се отнасяше с подчертано пренебрежение към мен през цялото време. Комплексарщина някаква.  Laughing

# 665
LadyAngel, прочетох написаното за д-р Димитров и до някъде ми изглеждаше много познато. Добре, че всичко е приключило успешно. Аз също отидох в болницата вечерта, след като получих кървене и болки и Димитров беше на смяна. ПРегледа ме, направи запис на тонове и каза, че нямам никакво разкритие и контракции. За разкритието не знам, но контракциите си усещах много добре. И така ме върна и на сутринта ми изтекоха водите у дома. Отидохме в болницата, където ме прегледа д-р Колева (при нея си следях бременността и родих) и ме приеха и в 15:19 родих сина си (първо раждане).

Контракциите ясно се виждат на диаграмата. Мен ме прие в болница само заради една отчетена контракция, но доста силна, така че със сигурност не е сляп или тъп да не види контракции.

Искам само да уточня, че може би не съм се изказала правилно, но не изразявам негативно мнение за д-р Димитров. Като цяло ми направи добро впечатление. Просто като прочетох поста на LadyAngel ме навяха едни спомени от преди 6 месеца Simple Smile. Много съм доволна от лекарите, всичко мина много добре. Живот и здраве ако пак забременея ще раждам пак в Токуда. Между другото и аз направих бързо разкритие, нищо че ми е 1-во раждане. Както беше 3 см, при следващия преглед се установи, че съм с напълно скъсена шийка на матката. Д-р Колева дори се учуди.

# 666
  • в 1001-та нощ
аз получих разкритие за 5 часа, през които контракциите ми бяха много интензивни

от първата контракция - до последната бяха много чести - нямаше такъв момент - в началото да са на рядко и после да се засилват .... бях аси много чести и силни през цялото време; на 2 час бях с 3 см разкритие .... включиха ми окситоцин и станаха по-силни и болезнени...  Peace

# 667
  • Sofia
Здравейте, аз отдавна не съм писала, ама смеем се , играем, растем и все няма време, но чета де Simple Smile
Интересно не се ли избистриха нещата с екипите вече и с парите по фондовете, защото много неприятна ситуация се получава, колко е не логично само, но както и да е....
Та какво ни се случи на нас, при даване на стерилна и обикновена урина / от една и съща порция / на 6 месец за контролните се оказа че има бактерии около 10 което не е малко, та повторихме и бяха повече, след това пихме антибиотик аугментин 10 дни, при следваща урина резултата беше абсолютно същия, щях да се побъркам, моята лекарка беше готова веднага да предпише нов антибиотик бисептол, при което аз отказах, да отбележа как нямаше никакви симптоми да не е добре, никакви външни признаци, а и моят инстинкт подсказваше че няма бактерии и че детето е добре. Предписа ни да пием имунобор уро по два пъти на ден, чай от борови връхчета взех и какво да ви кажа в петък дадохме урина стерилна в Токуда, по мое настояване и без направление и какво да видя?! Посявките останаха стерилни?! Направо недоумявам как е възможно това? Живеем в Хаджи Димитър и до сега сме давали в поликлиниката ни а те ги носят в Лора мед клинична лаборатория. Не че няма да дадем отново другата седмица за да проверим, но ми е адски странно как стана така. Сега за тази последната й направих много добър тоалет и със смрадлика дори. Някой друг имал ли е такъв случай и от Лора мед има ли сгрешени такива резултати или други случай / та то нашите може и да не са сгрешени/

Но въпреки всичко много се доверявам на Токуда и за мен е реален резултата, аз и през бременността съм давала в Токуда и им вярвам.

# 668
  • Sofia
някой беше питал за лекар гинеколог в 23 поликлиника в хаджи Димитър, не знам да има, знам че кожен няма та нищо чудно и гинеколог да няма.

# 669
Здравейте Simple Smile Благодаря за изчерпателните отговори   bouquet Още съм съвсем в началото и не мога да реша как, при кой и къде да се следя. За сега съм си записала час при д-р Герганова. Някой може ли да сподели лични впечатления от нея? Иначе, към Токуда ми се ще да се ориентирам, понеже предполагам, че отнощението ще е по-цивилизовано в сравнение с държавните болници. Другата причина е, че съм чувала, че там все пак нормалното раждане протича една идея по-естествено, отколкото в другите големи родилни домове, където ситуацията е: окситоцин при всички случаи, вързан лежащ за монитора и  окуражаващи крясъци за по-ефективно напъване, скокове върху корема и пр...Все ми се иска да имат време лекарите да поизчакат нещата да вървят със собствения си ход (ако нещо не налага друго, естествено). Мамите, раждали нормално - какви са ви впечатленията в това отношение? А може ли да се каже, че като цяло в тази болница преобладават случаите на секцио? Благодаря Simple Smile

# 670
Ох, момичета знам, че сигурно е писано вече, но нещо не можах да открия актуална информация. Става въпрос за багажа - какво трябва да се носи. Основните неща съм си ги приготвила, но попаднах на по-стара тема, в която се коментираше недостига на тоалетна х-ия. И другото - трябва ли да нося чаша, вилица, лъжица? Термина ми е след 2 седмици и се чудя дали се налага носенето на чорапки в тая жега. Не си спомням с предишното раждане (преди 4 години) какво точно съм носила. 
Благодаря предварително   bouquet

# 671
По принцип не е необходимо да носиш прибори, там си дават с яденето,  но ако ти се хапва извън установените часове, вземи си. Тоалетна хартия има, а ако случайно е свършила, казваш на най-близката акушерка или санитарка. Grinning Леко раждане!

# 672
  • в 1001-та нощ
deskata07   Peace  ако не Ви стига тоалетната хартия - поискайте от санитарката - аз винаги така съм процедирала и  newsm78 не съм имала никакъв проблем  newsm78

каквото и да забравиш - винаги може да бъде донесено или купено, това са излишни притеснения  Hug

nikitto - в последние страници коментирахме д-р Герганова  Peace

не преобладават случаите секцио

# 673
Другата причина е, че съм чувала, че там все пак нормалното раждане протича една идея по-естествено, отколкото в другите големи родилни домове, където ситуацията е: окситоцин при всички случаи, вързан лежащ за монитора и  окуражаващи крясъци за по-ефективно напъване, скокове върху корема и пр...Все ми се иска да имат време лекарите да поизчакат нещата да вървят със собствения си ход (ако нещо не налага друго, естествено).

nikitto, как ще протече раждането зависи най-вече от лекаря ти, а не толкова от болницата. Ако не си обсъдила предварително желанията си с него, навсякъде ще минеш по обичайната процедура, която може да включва окситоцин, принудително лежане и т.н.

Ако се интересуваш от възможността за раждане с минимална медицинска намеса в Токуда, бих ти препоръчала да се обърнеш към д-р Кирякова. Аз в крайна сметка ще раждам в друга болница, но от двата ми разговора останах с много добри впечатления от нея. Прие плана ми за раждане, дори ме заведе в неонатологията, за да го види и д-р Масларска, нямаше нищо против на раждането да присъства дула, отдели ми достатъчно време и се отнесе към мен с уважение. Сега, как биха се случили нещата на практика, няма как да знам, но все пак си струва да се опита.
Лека бременност и успех!

# 674
Благодаря ви момичета.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт