Токуда Болница - София - 10 тема

• 50 445
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
LadyAngel, прочетох написаното за д-р Димитров и до някъде ми изглеждаше много познато. Добре, че всичко е приключило успешно. Аз също отидох в болницата вечерта, след като получих кървене и болки и Димитров беше на смяна. ПРегледа ме, направи запис на тонове и каза, че нямам никакво разкритие и контракции. За разкритието не знам, но контракциите си усещах много добре. И така ме върна и на сутринта ми изтекоха водите у дома. Отидохме в болницата, където ме прегледа д-р Колева (при нея си следях бременността и родих) и ме приеха и в 15:19 родих сина си (първо раждане).

# 646
LadyAngel, прочетох написаното за д-р Димитров и до някъде ми изглеждаше много познато. Добре, че всичко е приключило успешно. Аз също отидох в болницата вечерта, след като получих кървене и болки и Димитров беше на смяна. ПРегледа ме, направи запис на тонове и каза, че нямам никакво разкритие и контракции. За разкритието не знам, но контракциите си усещах много добре. И така ме върна и на сутринта ми изтекоха водите у дома. Отидохме в болницата, където ме прегледа д-р Колева (при нея си следях бременността и родих) и ме приеха и в 15:19 родих сина си (първо раждане).

Контракциите ясно се виждат на диаграмата. Мен ме прие в болница само заради една отчетена контракция, но доста силна, така че със сигурност не е сляп или тъп да не види контракции.

# 647
  • София
Добре де, нали при първо раждане с контракции на рядко, връщат у дома във всички болници?

За какво да висиш в болницата с часове, като може да се разхождаш навън или да си почиваш у дома?
В болницата няма много условия за разхождане, а това е от значение за получаване на разкритие.

# 648
ЕйМиМи, не мога да ти кажа. Мен Димитров ме прибра с едната контракция, за да не стане спешно вместо планово секцио.

# 649
На мен водите ми изтекоха в 01. 30ч, обадих се на моята доки и отидох в Токуда. Приеха ме, бях, според мен с мн силни контракции, ама на моитора не се отчитаха. Чак след 2 часа започна да ги засича, а аз се превивах от болка. Акуперките казваха, че е от бебетата.

Моята приятелка преди 7 год ражда в Канада, и тя с мн силни контракции, с изтекли води я върнаха 2 пъти от болницата, тъй като няма разкритие. Няма смисъл да видим в болницата, без да е настъпило раждане, така само се травмира очвек повече.

# 650
nikolina-pikolina, точно там е работата, че субективните усещания не винаги съвпадат с това, което се случва всъщност. Аз пък контракциите си ги бърках с ритници на бебето, какво да говорим... С машината обаче не се спори.

# 651
А това, че в крайна сметка няколко часа след това LadyAngel е родила, не означавали, че все пак е имало достатъчно разкритие и контракции, които все пак не са видени? Още не съм много запозната с процеса:) така, че може и да звучи неуместно въпроса. Някъде из форума обаче, четох, че при първо раждане разкритието е много бавно, а не за няколко часа... Така ли е?

ИрПуц, като казваш с машината не се бори, имаш предвид, че няма как да отчете грешно, така ли?

# 652
teg, аз съм чувала за родилки, които раждат в рамките на един час от първа контракция до излизане на бебето, чувала съм и за 72-часови родилни мъки, така че... всичко е индивидуално. Да не говорим, че може да се късаш от контракции, но така и да не стигнеш до необходимото разкритие, изобщо много са вариантите.

В конкретния случай машината няма как да отчете грешно, да. Поне аз не виждам такава вероятност. Отделно се прави мануален преглед за разкритие или подготвителни промени в шийката на матката.

# 653
  • София
Аз на първото си раждане не разбрах какво е контракция, виждаха се на монитора само. Не ме болеше нищо.

Тия дето раждат за 1 час първото си дете са наистина много малко, и дори подозирам че не са си усещали контракциите като мен, а не че са ги нямали въобще. Но все пак са имали един час да стигнат до болницата, така че да не ги мислим.

LadyAngel са могли да я приемат и да си отвиси тия часове в болницата, което е било безмислено.
Би ме учудил факта, ако Димитров я отпрати и тя роди в рамките на час. Но това не се е случило.

# 654
Малко са, но ги споменах в името на спора, така да се каже, има ги, не се знае никога от кои си. Но съм против да се обвинява лекар в небрежност ей така, по рефлекс. Нищо лично към никого, позицията ми е принципна и ясно съзнавам състоянието, в което се намира жена пред раждане.   bouquet

# 655
  • в 1001-та нощ
Момичета  Hug за майка, която ражда за 1 път - може да е стресиращо и да се чувства по-добре под наблюдение - не виждам нищо странно, че е предпочитала да остане  Peace

# 656
Да, ама нали знаеш колко им е кът мястото... А и, колкото и да не ни се иска, лекарите твърде рядко са в състояние да съпреживеят нашите вълнения в този момент. Не им е и това работата.

# 657
Здравейте, момичета. Не знам дали няма да засегна някой, но раждах при Димитров началото на 2010, и съм изключително доволна, и като лекар и като човек ми се стори изключителен. Та се чудя, за този човек ли става въпрос??? newsm78
Сега отново съм бременна и мисля пак при него да раждам.

# 658
Не би трябвало да има засегнати, мисля. Аз поне не се засегнах (много Grinning) от критиките към него, защото в момента кърмя доказателството за професионализма му  Wink. Хората имат различни възприятия, а и "химията", която спомена Алена, не е за подценяване. При мен тя беше мигновена, за щастие.

# 659
  • в 1001-та нощ
аз не се засягам  Hug нали сме тук - всеки да сподели своята гл. точка  Peace

Общи условия

Активация на акаунт