Хитлер НЕ Е БЪЛГАРИЯ !

• 28 152
  • 986
  •   1
Отговори
# 165
Представяте ли си колко проблеми бихме си спестили, ако всички религии бъдат премахнати- изобщо всякакв сдружения с религиозна цел- то не бяха войни, то не бяха инквизиции, то не бяха джихади, та дори и жертвоприношенията от древността са с религиозна цел

Да ,достатъчно е да спазваме само 10- Божи заповеди и бихме си живели добре.

# 166
Представяте ли си колко проблеми бихме си спестили, ако всички религии бъдат премахнати- изобщо всякакв сдружения с религиозна цел

Няма какво да си представяме, тоя филм вече сме го гледали.

# 167
  • София
Не може да се отрече, че Сидеров е цар на провокацията и преекспонирането! Tired
Ужасена съм колко млади хора го следват! 

# 168
Това, че Хитлер се е побъркал тотално в един период, не означава въобще, че не е бил страхотен лидер и не е имал някакви добри идеи в началото, което не включва избиването на невинни хора!
Четенето не е силната ви страна явно, защото аз съм казала причините, поради които не оплювам Хитлер просто, защото съм гледала няколко филма или съм чувала слухове...
Прочетете малко повече и за него, и за началните му идеи.
В крайна сметка - кой е другият световен лидер, който е успял да обедини толкова огромна маса хора само с някакви си идеи?!
Да  не забравяме и фактите, че извращенията са правени не само от Хитлер, а и от много от подчинените му... По тая логика дайте да мразим всички немци... Смехотворно е...

Не знам къде и какво точно ще ми направят, но не мисля, че изказването ми е нацистко и далеч не се определям като такава.
Нали за толерантност, обективни и спокойни мнения се борим?!

...измисляме си  или подочуваме нещо и го пресъздаваме( имам предвид Корана, вица за арести из арабските страни по време на Рамадан Laughing...Аз  лично съм си яла през деня в този период,много бяха любезни в заведенията дори)
Лекичко, моля!
Уточнила съм, че нито помня кой ми е разказвал това, нито съм присъствала, нито помня държавата...
Арабските държави не са ми слабост, но нали сме толерантни и над нещата, не е нужно с такава ирония да се обръщаме дори към незнаещите и непросветените...  Mr. Green

# 169
Стига с това натрапване. От всички религии, ортодоксалното християнство заема най-голямо място в общественото пространство.  Почива се на християнски празници, по телевизията най-спокойно си предават литургии от по час и половина-два (това е много по-агресивно от килимче на тротоара), камбаните звучат колкото си искат, има по една църква на всеки пет човека, всичко е примесено с християнство и т.н. и т.н. Никой нищо не ви натрапва. Повечето от пишещите тук не са виждали мюсюлманин да се моли в квартала, нито чуват призива за молитва, нито пък знаят кога се провеждат празниците на други религии.  Просто ставате смешни вече с това натрапване.

Никаква толерантност няма в изказване от сорта на "Аз съм много толерантна към всички, но те да си седят в джамията."

# 170
не е баш така с 10те божи заповеди - вижте колко зверства са извършени в името на християнската религия

# 171
  • София
Цитирам:
"В същото време мюсюлманите се готвеха за молитвата си, която също започва в 13.00 часа. От няколко години те имат разрешение от общината да я провеждат навън, на тротоара."

Не е луд този, който яде зелника,
а този който му го дава !
"Общината" на Истанбул ли им е дал права
или "Общината" на София ???

Защо направиха митинг точно там и точно
в часа, в който започва молитвата ???
Мюсюлманите ли отидоха при Волен или обратното.
Защо не отиде Волен да протестира пред Общината,
а пред джамията ?
Всичките тези въпроси, не си ли ги задавате ?
Толкова е тенденциозен и умишлен този митинг,
че дори няма никакво съмнение - Волен е целял
този сблъсък и е бил сигурен, че ще се случи.
Направо ми беше гнусен в репортажа  Sick
Като някакъв фанатизиран Мефистофел.
Ако му бяха пъхнали карабина в ръцете
съм сигурна, че щеше да я използва.  ooooh!

# 172
Срам, срам, срам! За 30 години живот в София, такова нещо не съм виждала!  ooooh!  А толкова похвали съм чувала от чужденци специално за това място, за този "триъгълник на толерантността" - църква, джамия, синагога и съм се ... гордяла, честно казано!
Не приемам това, което се случи днес в града ми! Не приемам като софиянка и като българка и като християнка и като човек!!!

# 173
Свободата на вероизповеданията е гарантирана от българската конституция и не бива да се позволяват такива провокации срещу хора, които упражняват правото си да изповядват религията си.  
Доколкото схващам, никой не иска да им отнеме правата да си изповядват религията, искането е на другите да не им се отнема правото да не желаят да съпреживяват това изповядване ежедневно.

Ами това е друго, пишеш жалба в общината или на арменския поп, че ти нарушават спокойствието в часовете за почивка. За мен това е цивилизован начин да се реши проблема, само че на другарите от Атака целите не са да осигурят спокойствието на гражданите, а да създават напрежение и да печелят точки.

# 174
  • София
Е не се стърпях просто, много крайни коментари прочетох...днес станах неволен свидетел и мога да ви уверя ,че беше страшно. Активистите определено бяха провокирани. Доколкото разбрах идеята им бе да заглушат воя от джамията с българския химн и кой има право да ги съди?!? Но не, един от мюсюлманите явно се почувства дискриминиран и започна да рита озвучаващите колони, така започна мелето. Няма да коментирам избирателните арести на българската полиция и приложения двоен стандарт. Думи нямам и за силата на медиите, ако не бях видяла с очите си действителността, сега може би и аз щях да съм крайно настроена срещу Волен.
Между другото работя в района на джамията и ви уверявам, че всичките тези килимчета, високоговорители и виене, като на прегладнял чакал са меко казано дразнещи...

# 175
Нарочно се върнах назад, за да разбера, защо са нужни тези високоговорители.
Само Минзухар, информативно е отговорила, че преди години е стреляно по ходжата, та затова.

Добре де, у нашият град, никой не е стрелял срещу ходжата, пък едно време си спомням, че си отправяше молитвата от минарето, пък сега се оглася целият град от високоговорителите /да не ви казвам, грозната гледка - погребваш близък, не можеш да чуеш камбаната, но ходжата вика от минарето/.

пп Не съм от София /не съм и от край, в който да преобладава мюсюлманското население/, значи е масова практика това с високоговорителите?

# 176
Kyoko, знам коя книга си чела - самото притежание на книгата тук е забранено.

# 177
  • София
Аз, като християнка, заявявам, че живея в светска държава и както не ме възторгва да гледам надупени мъже и да им слушам мюезина ежедневно, така не бих понесла и ката ден да гледам литийни шествия в съпровод на тропари по мегафон.

Демонстрациите на религиозност намирам за неуместни. Който иска - да се моли в своя храм. На празници - О.К., става и навън.

# 178
  • София
Свободата на вероизповеданията е гарантирана от българската конституция и не бива да се позволяват такива провокации срещу хора, които упражняват правото си да изповядват религията си.  
Доколкото схващам, никой не иска да им отнеме правата да си изповядват религията, искането е на другите да не им се отнема правото да не желаят да съпреживяват това изповядване ежедневно.
Ежедневно дъни чалга из целият град и това ме притеснява много повече, особено, ако се налага да пътувам извън зоната на комфорт. И все пак, ми се струва безумно да искам да забранят на всички, на които душата им трепти под звука на гюбеци да ги слушат, че и да правят и хора като мен неволни слушатели.
И не знам откъде чувате тази джамия, защото за толкова години аз съм я чувала веднъж. А не живея в Долно Камарци.

# 179
Е не се стърпях просто, много крайни коментари прочетох...днес станах неволен свидетел и мога да ви уверя ,че беше страшно. Активистите определено бяха провокирани. Доколкото разбрах идеята им бе да заглушат воя от джамията с българския химн и кой има право да ги съди?!? Но не, един от мюсюлманите явно се почувства дискриминиран и започна да рита озвучаващите колони, така започна мелето. Няма да коментирам избирателните арести на българската полиция и приложения двоен стандарт. Думи нямам и за силата на медиите, ако не бях видяла с очите си действителността, сега може би и аз щях да съм крайно настроена срещу Волен.
Между другото работя в района на джамията и ви уверявам, че всичките тези килимчета, високоговорители и виене, като на прегладнял чакал са меко казано дразнещи...

Именно защото и аз предполагах, че действителността е такава не побързах да се включа в хора на възмутените и огорчени оплаквачки  Peace

Общи условия

Активация на акаунт