Хитлер НЕ Е БЪЛГАРИЯ !

• 27 997
  • 986
  •   1
Отговори
# 405
Винаги е имало, макар и в малка степен, нетърпимост между едните и другите. Това могат да го разберат обаче хора, които години наред са живеели в райони със смесено население. Да, празнуват се празниците заедно, носят се баклави на съседите, връщат им козунаци и боядисани яйца. Обаче колко любови са прекъснати, защото момичето и момчето са от различни религии, колко неприятно ти става когато съучениците ти от турския етнос се отделят на групи в междучасието и си говорят помежду си на турски език в българското училище. Още повече дразни факта, когато в същите тези райони в годините, когато Доган беше силен, се назначаваха на работа хора, които говоря турски език. И въпреки това, никога не съм чула явно да се изказва недоволство и да се правят демонстрации, защото българина обича да е добре със съседите си. Те са му по-важни дори от роднините. И сега не бива да се прави това, защото никой няма сметка от враждуващи на религиозна основа групи. А ако тази нетърпимост излезе наяве и се започнат демонстрации, ще се случи точно това. И да, мисля че Джулиана е права да се страхува от Доган. Защото ако има някой власт да размъти водата, това е именно той. Господ да ни пази!

# 406
Отилия пак продължаваш и не вдяваш Rolling EyesРазликата е там че ти ще си турист там където отидеш а тези хора са ГРАЖДАНИ на България не го ли разбираш!!!!!!
И проблема да се реши по мирен начин-жалко че си толкоз кротка Воленчо е загубил доста в твое лице!

# 407
Примерът, който даваш Отилия, не е много подходящ.
Да се облечеш с къси шорти и изрязан потник в арабска държава е равносилно на обида срещу техните вярвания. Примерно, защото тяхната религия намира това за пошло, грозно и т.н.
Да се молиш на килимче, по никакъв начин не е обидно и пошло, за която и да е религия, а просто проява на друга религия. Молещият се на килимче не потъпква другата религия и не се подиграва с нея като онази, която се е разголила пред погледите на смаяните...

# 408
коментарите по телевизията са , че няма разрешение за високоговорителите от общината , така ли е ?

# 409
Винаги е имало, макар и в малка степен, нетърпимост между едните и другите. Това могат да го разберат обаче хора, които години наред са живеели в райони със смесено население. Да, празнуват се празниците заедно, носят се баклави на съседите, връщат им козунаци и боядисани яйца. Обаче колко любови са прекъснати, защото момичето и момчето са от различни религии, колко неприятно ти става когато съучениците ти от турския етнос се отделят на групи в междучасието и си говорят помежду си на турски език в българското училище. Още повече дразни факта, когато в същите тези райони в годините, когато Доган беше силен, се назначаваха на работа хора, които говоря турски език. И въпреки това, никога не съм чула явно да се изказва недоволство и да се правят демонстрации, защото българина обича да е добре със съседите си. Те са му по-важни дори от роднините. И сега не бива да се прави това, защото никой няма сметка от враждуващи на религиозна основа групи. А ако тази нетърпимост излезе наяве и се започнат демонстрации, ще се случи точно това. И да, мисля че Джулиана е права да се страхува от Доган. Защото ако има някой власт да размъти водата, това е именно той. Господ да ни пази!
Да напълно сте прави никой не знае какви са възмжностите на този човек и такива грозни провокации наистина могат да доведат до сериозни проблеми!Не е смешно изобщо

# 410
  • София

Да, Доган наистина е страшен -поредният политик с акъл и за съжаление не е българин.....
Обаче не е честно религиозната нетърпимост да е разрешена само на другите - не и на нас.
Между другото, най-хубаво би било да изчезнат религиите и хората да разберат, че дори и да има нещо отгоре, дори и наистина живота ни да е предопределен като развой,тук на земята основните двигатели сме си ние. И трябва добре да преценяваме как прекарваме всяка секунда от живота си, защото тя ще е един от сегментите във веригата....
Май се оказва, противно на някои писания, че да вярваш в Него, бил Аллах или Иисус, или Буда и т.н. е по-лесно, отколкото да вярваш в себе си и другите. Чудесен начин да си оправдаваш олигофренията.....

# 411
Отилия пак продължаваш и не вдяваш Rolling EyesРазликата е там че ти ще си турист там където отидеш а тези хора са ГРАЖДАНИ на България не го ли разбираш!!!!!!
И проблема да се реши по мирен начин-жалко че си толкоз кротка Воленчо е загубил доста в твое лице!

Дали са граждани или туристи е просто подробност, и то незначителна. Те освен граждани са малцинство, и навсякъде мнозинството е определящо, а не малцинството. Има западноевропейци, които по една или друга причина са постояннопребиваващи или дори граждани на арабски държави. Любопитна съм дали си правят там каквото искат, или "си налягат парцалите" казано по нашенски. Знам за германки, женени за араби, отишли да живеят в Ориента, ами ходят си забулени жените, и не смеят гък да кажат, нищо че културата им е еропейска, имаше такива предавания по телевизията. Така че за мен българския паспорт не им дава право да се държат като в държавата, от която са корените им. Точно обратното. Българския паспорт ги задължява да се държат по начина, който е общоприет в България.

# 412
Религозната нетърпимост според мен е едностранна-ако на някой в този форум някой му е пречил да ходи на църква или нещо друго аз се отказавам от всякакви коментари

# 413

Между другото, най-хубаво би било да изчезнат религиите и хората да разберат, че дори и да има нещо отгоре, дори и наистина живота ни да е предопределен като развой,тук на земята основните двигатели сме си ние. И трябва добре да преценяваме как прекарваме всяка секунда от живота си, защото тя ще е един от сегментите във веригата....
ей това е и моето мнение!
То не че пак няма да намерят за какво да се дърлят хората де....

# 414
ефектът от глупостите на Сидеров ще е досущ като този, произведен от твърденията, че изучаването на Ботев и Вазов в училище води до верска нетърпимост... или че клането в Батак са си го направили българи... или че в България никой не избира президент без участието на добре позната етническа партия... та... ефектът ще е, че национализъм е мръсна дума...

и глупостите на Сидеров са точно толкова налудничави, колкото всички изброени по-горе твърдения... за жалост и двете крайности битуват в нашето общество... и взаимно се подхранват... или ги подхранват с наближаването на поредните избори...  тътенът на високоговорителите се простира точно толкова, колкото им е отпуснато от тези, които дърпат конците... броят черджета, които Сидеров ще изгори, се определя от същите хора... а ние тука си балалайкаме за едните права на човека... хасъл на гол тумбак чифте пищови...

# 415
  • северно море

Нали не смяташ.че сега нещата са се променили?????
Родена съм и живяла 25 години в такъв раион със смесено население.
Трагдея е в момента,ако искаш работа трябва да знаеш търси език и тогава те назначават.
Хайде по-разпалените тука,които много подскачат да пообиколят малко из Кърджали.но и да поостанат за 1-2 години.Тогава нека пак изкажат мнението.
Няма да забравя как в медцински институт българските мохамедани се ползваха с предимство.
За икономическият техникум идваха момичета без добър говорм бг език,но за сметка на това с отлични дипломи за основно образование.
Така,че не ми говорете разни врели-некипели.

# 416
  • София
Да не спамя, но.....Знам, че в христианските писания има доста моменти на  непримиримост към иноверци....
Така ли е и в Корана ?

# 417
Нали не смяташ.че сега нещата са се променили?????

Знам, че не са се променили. Все още има много кадри на ДПС на ключови позиции и те си прокарват политиката на Доган. Споровете тук за някакви тонклони и черги са смешни на фона на това, което наистина се случва в страната, но за което много малко хора дават гласност.

Обаче не е честно религиозната нетърпимост да е разрешена само на другите - не и на нас.
Религиозната нетърпимост сама по себе си не е разрешена на никой. И никой няма сметка от това. Особено сега, когато и без това света се е подпалил.

# 418
  • София

Религиозната нетърпимост сама по себе си не е разрешена на никой. И никой няма сметка от това. Особено сега, когато и без това света се е подпалил.

Ама е факт - за едни може, за други не...То че не трябва да е така, знаем.

# 419
Религозната нетърпимост според мен е едностранна-ако на някой в този форум някой му е пречил да ходи на църква или нещо друго аз се отказавам от всякакви коментари
На мен ми се струва по същия начин да е...
Не знам защо, но се сетих за съвсем пресен пример от преди няколко дни.
Разговорът между мен и оригинален турчин протича по следния начин:
Аз: "- Как си днес, да не би да не си на работа?"
Той: " - Да, днес е национален празник! 19 May 1919! Нашата свобода!"
Аз: "А, да и ние си имаме такъв, само че е 03.03."
Той: "Да, вярно! Нали не се обиждаш да говорим за това?"
Аз: "Не, та това е историята!"
Той: "Точно така, трябва да се учим от нея, от грешките на предците ни, за да вземаме правилните решения днес!"

Общи условия

Активация на акаунт