Хитлер НЕ Е БЪЛГАРИЯ !

• 27 960
  • 986
  •   1
Отговори
# 420
Дайте да не изместваме темата.
Осъждате или приветствате действията на атакаджиите.Аз естествено ги осъждам.
Има ли някой във форума ,който ги приветства и би искал де се включи?

# 421

Нали не смяташ.че сега нещата са се променили?????
Родена съм и живяла 25 години в такъв раион със смесено население.
Трагдея е в момента,ако искаш работа трябва да знаеш търси език и тогава те назначават.
Хайде по-разпалените тука,които много подскачат да пообиколят малко из Кърджали.но и да поостанат за 1-2 години.Тогава нека пак изкажат мнението.
Няма да забравя как в медцински институт българските мохамедани се ползваха с предимство.
За икономическият техникум идваха момичета без добър говорм бг език,но за сметка на това с отлични дипломи за основно образование.
Така,че не ми говорете разни врели-некипели.

Не насочвате правилно гнева си. Те ли са виновни, че някои отгоре са си разпределили зони на влияние и търгуват с тях, търгуват с хората си? Кой носи отговорността за нталагане на ред и равни права в тази държава?

# 422
''Три дела е образувала Софийската районна прокуратура за сблъсъка пред джамията вчера . Едното досъдебно производство е за хулиганство. Образувано е срещу двама представители на "Атака", които след разпит в Пето РПУ са били освободени. Вече са им подвигнати обвинения.
 Дело е било образувано и за нараняванията на депутата от партия Деница Гаджева, която беше замерена с камък. То е срещу неизвестен извъшител. Третото дело е за нараняванията на полицаите, които пострадаха при опита да предотвратят сблъсъците.''

и какво стана - три дела , само с/у атакаджиите е конкретно , другите са с неизвестен извършител
с/у ислямистите ни едно конкретно , въпреки че те започват...

и друго ми направи впечатление - знаете , че полицията яко бие , и то наред - няма виновни или невинни , налагат до безкрай ,
тук обаче , с/у ислямистите не е било така , полицаите са се оставили да бъдат понабити в суматохата ...

# 423
  • София
коментарите по телевизията са , че няма разрешение за високоговорителите от общината , така ли е ?

Това кога и къде са го коментирали?
Ако нямат разрешение, значи протестът е имал своето основание.

Да не спамя, но.....Знам, че в христианските писания има доста моменти на  непримиримост към иноверци....
Така ли е и в Корана ?
Къде са текстовете за непримиримост към иноверци? Има си съвсем логични послания за вяра в ЕДИН Бог и да нямаш други.
Общо взето повечето религии не призовават към насилие, а към придържане към определени правила, които произтичат от самата религия.
Все пак, да не забравяме, че векове наред животът на един гяур не е струвал и пет пари, което е било логично оправдавано от религиозните и духовни водачи на мюсюлманите.
Не съм запозната лично, не съм чела Корана, но ми се въртят някакви спомени/може и литературни да са Mr. Green/, че всеки убит гяур ти носи място в рая.

Хубаво е когато се сравняваме с европейските столици, прекрасно даже, но пък те си нямат спомени за Батак, Перущица, Копривщица...нашата народопсихология се е градила в определени исторически и културни граници, така че няма как да не се съобразим с тях.
А колко кръв си пуснаха католици и протестанти в Ирландия?
Мисля, че имаше много по-брутални сцени от някакво запалено килимче в пристъп на еднократна превъзбуда.
Добре ще е да си припомним и масовото изнасилване на друговерка насред площада в Египет по време на протестите.
Навсякъде има лумпени и екстремисти, които оправдават действията си с каквото намерят за добре.

Не мисля, че етническият мир в България е застрашен. Освен това ми се ще да кажа, че всички, които дават тук примери с Турция и все натам клонят, обяснявайки и колко тези хора не са гости, а жители на страната от векове, би следвало да са наясно, че в тази джамия кротко са си се молили турците от години, а напоследък тя не ги побира не защото се е увеличило турското население на столицата или вярващите спонтанно са се нароили, а защото се появиха много араби, които са основната маса от молещи се там и не са никакво коренно население на страната.

Не че имам нещо против арабите, да не се окаже сега пък, че не ги харесвам тях. Mr. Green

Просто много почнахме да говорим за Турция...

# 424
Хубаво е когато се сравняваме с европейските столици, прекрасно даже, но пък те си нямат спомени за Батак, Перущица, Копривщица...нашата народопсихология се е градила в определени исторически и културни граници, така че няма как да не се съобразим с тях.
А колко кръв си пуснаха католици и протестанти в Ирландия?
Мисля, че имаше много по-брутални сцени от някакво запалено килимче в пристъп на еднократна превъзбуда.
Добре ще е да си припомним и масовото изнасилване на друговерка насред площада в Египет по време на протестите.
Навсякъде има лумпени и екстремисти, които оправдават действията си с каквото намерят за добре.
Именно, лумпени има навсякъде, но нужно ли е да копираме от тях?  Тук не става дума толкова за екстремистите - ок, те съществуват, колкото за отношението на всички останали, на обществото.
Миналото си е в миналото, носим му белезите сигурно, но в крайна сметка по добре да мислим за бъдещето.

# 425
Да ние историята си няма да я забравим -но не можем да градим светло бъдеще върху миналото!Да били сме 5 века под турско робство но тогава законите и времената са били други!Сега сме в 21 век и не важи максимата разделяй и владей!Това не еначинат да покажеш патриотизъм
А и каква вина имат днешните български турци за миналото-все едно аз да забраня на детето си да общува с турче и да му насаждам злоба-недей говори мамино с него че пет века са ни подтискали!Не е логично

# 426

Високоговорителите са забранени от Столична община:

Наредбата на Столична община забранява използването на високоговорители на обществени места
20 май 2011 | 15:13 | Агенция "Фокус"
Начало / Общини
София. Текст в Наредба № 1 за опазване на обществения ред и опазване на общинските имоти на територията на Столична община забранява използването на високоговорители на обществени места. Високоговорители са разрешени по време на манифестации, шествия и митинги. Това каза пред Агенция „Фокус” председателят на общинската комисия по обществен ред и сигурност Ангел Джамбазки. Тази забрана е факт от този мандат на Столичен общински съвет. Кметът на Столична община трябва да съблюдава изпълняването на наредбата. „Сезирани са Бойко Борисов, в качеството му на кмет, и кметът Йорданка Фандъкова за нарушенията, които се извършват. Но явно кметовете не са счели за нужно да си изпълнят задълженията, за да е факт използването на такива средства от джамията в центъра на София”, посочи още той.
При установяване на нарушение, се издава протокол и глобите се налагат от кмета на Столична община. „Промяната за забрана на високоговорителите я направихме по време на нашия мандат. Многократно в Комисията по обществен ред и сигурност към Столичен общински съвет са постъпвали сигнали и жалби на граждани за шума от високоговорителите на джамията. Ние сме предавали сигналите на кмета на общината и негово задължение е да налагат санкции на съответния човек от джамийското настоятелство. Ние сме давали препоръка да се спазват текстовете на Наредба 1, но в правото на кмета е налагането на санкции”, каза още Джамбазки.

Ето още за високоговорителите и исляма

# 427
 ~Ружа~, мерси за информацията.
 Това за мен означава, че протестът на Атака е бил състоятелен, правилен и адекватен.

# 428
... и виещите високоговорители трябва да бъдат свалени .

# 429
  • София
crystalnoir, или не ме разбираш, или не искаш да разбереш. Но това не е от значение.

Това, което аз казвам в тази тема е, че всеки има право да протестира, ако нещо не му харесва. Всеки има право да не харесва нещо. И когато другите имат право да се молят на високоговорители, легнали на тротоара, други пък имат правото да не искат това да се случва.

Всичко останало е въпрос на закони. Има си полиция, има прокуратура, да се оправят.

Рокси, ние нямаме нужда да "копираме" лумпените, ние си имаме достатъчно самородни таланти в областта.

Миналото не е нужно да се преодолява, нито да се ревизира, нито да се развиват комплекси или реваншизъм на негова основа. То просто е част от нас - нито срамна, нито славна, но няма смисъл да се опитваме да се изолираме от всичко, което то е оставило у нас.

# 430

Мдаа, в Пакистан преди седем години са забранени, в светска София чак днес. Евала !

# 431
~Ружа~, мерси за информацията.
 Това за мен означава, че протестът на Атака е бил състоятелен, правилен и адекватен.
Много ми е интересно, дали подкрепящите правителството атакисти-парламентаристи  са поискали от някоя институция да съдейства за спазване на цитираната разпоредба? Или направо са се юрнали на лов за всенародна любов....

# 432
Аз разбирам,но когато вякой иска да протестира-си има места за това и предварително се уведомяват съответните власти!А в случая на представителите на Атака не е било така- те са нарушили закона!!!
А за високоговорителите общината или кмета е трябвало да реагират но не са го направили тъй че тези хора нямат вина!Но проблема за съжаление не е в гласа на ходжата а много по-дълбок

# 433

Високоговорителите са забранени от Столична община:

Наредбата на Столична община забранява използването на високоговорители на обществени места
20 май 2011 | 15:13 | Агенция "Фокус"
Начало / Общини
София. Текст в Наредба № 1 за опазване на обществения ред и опазване на общинските имоти на територията на Столична община забранява използването на високоговорители на обществени места. Високоговорители са разрешени по време на манифестации, шествия и митинги. Това каза пред Агенция „Фокус” председателят на общинската комисия по обществен ред и сигурност Ангел Джамбазки. Тази забрана е факт от този мандат на Столичен общински съвет. Кметът на Столична община трябва да съблюдава изпълняването на наредбата. „Сезирани са Бойко Борисов, в качеството му на кмет, и кметът Йорданка Фандъкова за нарушенията, които се извършват. Но явно кметовете не са счели за нужно да си изпълнят задълженията, за да е факт използването на такива средства от джамията в центъра на София”, посочи още той.
При установяване на нарушение, се издава протокол и глобите се налагат от кмета на Столична община. „Промяната за забрана на високоговорителите я направихме по време на нашия мандат. Многократно в Комисията по обществен ред и сигурност към Столичен общински съвет са постъпвали сигнали и жалби на граждани за шума от високоговорителите на джамията. Ние сме предавали сигналите на кмета на общината и негово задължение е да налагат санкции на съответния човек от джамийското настоятелство. Ние сме давали препоръка да се спазват текстовете на Наредба 1, но в правото на кмета е налагането на санкции”, каза още Джамбазки.

Ето още за високоговорителите и исляма

Тогава, Община София да сезира Прокуратурата, че не се спазва заповедта и.
          Тези от Атака, срещу кого протестират, да не би Те да са Общината?

Извинявайте, но ние законова държава ли сме, или не сме?

# 434

А за високоговорителите общината или кмета е трябвало да реагират но не са го направили тъй че тези хора нямат вина!Но проблема за съжаление не е в гласа на ходжата а много по-дълбок

Тези високоговорители са от много години. Протестирали ли са гражданите- не се знае. Факт е, че трябваше по лумпенски начин да се реши проблема. Това е същото като с колите по тротоарите- законът го забранява, всеки псува, но и всеки паркира там или търпи другите да го правят. Ето това е надупване , от тук тръгва всичко. И това е само един от малкото примери по въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт