Хитлер НЕ Е БЪЛГАРИЯ !

• 27 840
  • 986
  •   1
Отговори
# 810
 Бояна, вече десетки пъти ти беше отговорено на въпроса какво ни пречи звука от джамията, и защо ни пречат молещите се на тротоара. Продължаваш да задаваш все същия въпрос, уморихме се вече да ти отговаряме все на него, ако си прочела темата би трябвало вече да си схванала, все пак уж умна жена си.

# 811
  • Paris, France

ПП Днес попитах един познат заел нетолерантна позиция с какво го дразни джамията и звука и, при положение, че работи на 200 метра от там, но не ги чува. Не можа да им отговори. А вече два дни и тук никой не ми отговаря какво е основанието да искаме ограничаване на мюсюлманските свободи, а съответно и на своите. Звук, който не чуваме явно не е сериозно. Може и да има друго, но никой не казва какво е.

И аз така. И като съм около халите нищо не чувам. Мииии, не е сериозно но е , някак си, ислямистко, нищо, че се не чува. Аз тук не получих смислен отговор.

# 812
  • София
Бояна, вече десетки пъти ти беше отговорено на въпроса какво ни пречи звука от джамията, и защо ни пречат молещите се на тротоара. Продължаваш да задаваш все същия въпрос, уморихме се вече да ти отговаряме все на него, ако си прочела темата би трябвало вече да си схванала, все пак уж умна жена си.
Уж, но не разбирам. Ограниченията са реципрочни за всички. Не приемам някой да ми сложи mute на православните камбани и затова не бих дръпнала шалтера на звука от минарето. Ако спрат високоговорителите от минарето ще пее човек и пак ще се чува. Затова се питам кое  е толкова сериозно, че да ни кара да ограничаваме и себе си, за да имаме лукса да не се дразним от нещо, което и без това дразни малцина, които ежедневно са на 50 метра от джамията.

# 813
  • София
Е, като няма причина да ни пречат полегнали по тротоара хора и вой на мюезин по високоговорител, не виждам що пък трябва да ни пречат протестите на някакви други хора, които са си пуснали възрожденска музика на обществено място, не са влезли в джамията, нали така?

Значи онези не ни провокират с нищо, но пък Волен провокирал тях.
Аз почвам също да си задавам въпроси, които преди не бях си задала. Ако спорът продължи в тази посока, нищо чудно Атака да ми станат и симпатични. Странно нещо е човек да почне да се замисля, не подозира докъде може да го отведе този процес. Mr. Green

# 814
Уж, но не разбирам. Ограниченията са реципрочни за всички. Не приемам някой да ми сложи mute на православните камбани и затова не бих дръпнала шалтера на звука от минарето. Ако спрат високоговорителите от минарето ще пее човек и пак ще се чува. Затова се питам кое  е толкова сериозно, че да ни кара да ограничаваме и себе си, за да имаме лукса да не се дразним от нещо, което и без това дразни малцина, които ежедневно са на 50 метра от джамията.

България не е мюсюлманска страна, и ислямът не е нито официална, нито традиционна религия в България. Не може да се угоди на всички, във всяка нормална демократична страна решаващи са интересите на мнозинството, иначе казано в България- на българите. Да не говорим как изглеждат тези молещи се на тротоара в центъра на София мюсюлмани. Такава гледка в същинския център на столицата няма в нито една уредена държава. Ето ни няколко причини, поради които не трябва да има нито усилватели, нито арабски песни, нито мюсюлнами на тротоара върху килимче. Просто те и религията им нищо не са изгубили у нас, и не знам какво търсят.

# 815
Бoяна нямат разрешение да вият по мегафон и да си изнасят молитвата на обществено място.
Какво друго трябва да ти кажем .
А да, не ми било приятно т.е. би ми било адски неприятно да ми вият" Алах е велик "
Стига с тези камбани .

# 816
Илиянче, нямат право на Високоговорители, НО не им се забранява да изнасят молитвата си по нормалният начин, т.е. имана да си излезе на минарето и да си пее, вие и пр... Peace

# 817
  • София
Да, бе, стига с тези камбани!
Това е някакъв звън, който не е придружен нито от глас, нито от проповед, нито е съпроводен от кръстещо се по тротоарите множество.

Само си представете ежедневни литийни шествия, под съпровод на високоговорители около Св. Неделя. По платното.

А сега си го представете в Саудитска Арабия това действие. Ежедневно. Mr. Green

# 818
  • София
Е, като няма причина да ни пречат полегнали по тротоара хора и вой на мюезин по високоговорител, не виждам що пък трябва да ни пречат протестите на някакви други хора, които са си пуснали възрожденска музика на обществено място, не са влезли в джамията, нали така?
Всичко може да ни пречи, но въпросът е да се борим да ограничим онова, което има смисъл да ограничим и за себе си. тя толерантността може да ви изглежда нагъзване, но от моя гледна точка е грижа за себе си. Искам си моите свободи и затова не бих воювала да ограничавам и другите, когато не ме застрашават.

Пък ти си симпатизирай на воля на Волен. Даже дреболиите му ги имаше цитирани по- назад на някоя страница. Wink

България не е мюсюлманска страна, и ислямът не е нито официална, нито традиционна религия в България. Не може да се угоди на всички, във всяка нормална демократична страна решаващи са интересите на мнозинството, иначе казано в България- на българите. Да не говорим как изглеждат тези молещи се на тротоара в центъра на София мюсюлмани. Такава гледка в същинския център на столицата няма в нито една уредена държава. Ето ни няколко причини, поради които не трябва да има нито усилватели, нито арабски песни, нито мюсюлмани на тротоара върху килимче. Просто те и религията им нищо не са изгубили у нас, и не знам какво търсят.
Ислямът е официално призната религия у нас изповядвана от милион души, на фона на 7 млн общо население.
Колкото до центъра никак не си права. във всяка столица има хубав и не хубав център на града. В Париж в центъра имаш и Плас Клиши, на който да не ти обяснявам, че едно минаре би изглеждало направо изискано. Няма да давам други примери, защото който е пътувал повечко, ама наистина, за по- дълго време из разни столици им е виждал и неприятните зони на центровете на столиците. да не говорим за шарения етнически свят, чалми, носии и хора във всички цветове на дъгата.
А и на кого как изглеждат хората пред джамията2 не мислете, че останалата част от хората по света също страдат от недостатъците на провинциалното мислене. Всеки пътувал е свикнал да гледа с любопитство, а не да се съизмерва.

# 819
  • София
Бояна, кво стана, аз не съм чела от трийсет и някоя си страница, но ти като че ли не защитаваше воя от минарето...или аз не съм те разбрала....
Не ми харесва идеята, че в собствената ми страна, където почти всички българи са християни, трябва да има реципрочности между камбана и минаре....
Може да го казваш в някакъв непонятен за мен контекст, защото доста страници не съм прочела, но .....Така ли мислиш наистина? Rolling Eyes

# 820
  • Paris, France

Никакъв вой на мюезин не чувам когато съм около халите или банята и точно затова не разбирам кое пречи. Може този за сутрешната молитва да се чува тъй като тогава е по-тихо и за това време не мога да се изкажа.

България не е мюсюлманска страна, и ислямът не е нито официална, нито традиционна религия в България. Не може да се угоди на всички, във всяка нормална демократична страна решаващи са интересите на мнозинството, иначе казано в България- на българите. Да не говорим как изглеждат тези молещи се на тротоара в центъра на София мюсюлмани. Такава гледка в същинския център на столицата няма в нито една уредена държава. Ето ни няколко причини, поради които не трябва да има нито усилватели, нито арабски песни, нито мюсюлнами на тротоара върху килимче. Просто те и религията им нищо не са изгубили у нас, и не знам какво търсят.

Удебеленото изобщо не е вярно и пуснах снимки и видео от Париж. Ислямът също не е традиционно френска религия. Интересите на мнозинството никъде не са решаващи. Мнозинството няма интерес да финансира училища за слепи, старчески домове, кувьози за недоносени. Ако зависеше от мнозинството едва ли щеше да има рампи за инвалиди и задължителни асансьори в обществените сгради.

# 821
  • София

Този коментар , прозвуча много грозно . На фона на това какви "благородни " неща вършат някой от нашите емигранти в ЕС.  Stop

Не, не е прозвучал грозно, защото това, което пише Делфина, че арабите в България са бежанци от войната, и без това са глупости. Един изстрадал бежанец ще е благодарен, че се намира в безопасност в мирна страна, а няма да се държи предизвикателно и дръзко, да влиза в боеве с полицията и да мята камъни насам-натам.

Така ли?

Ти май позабрави историята с Израел. Как нещастните охолокостени евреи избиха куп палестинци и до ден днешен продължават със заграбването на техните територии, превръщайки се в противна на целия свят паплач. Понякога не знаеш на кого правиш добро...

# 822
Добре, разбрахме, че е незаконно.
Защо полицията не се е намесила, Атака ли правораздава в този град/страна?
Ако аз пусна една тема, че съседа ме дразни, защото  си тупа килимите м/у 2 и 4 вие какво ще ме посъветвате? да му изгоря килима, да го нападна, или да извикам полиция?

# 823
"Виенето", както грозно се изразявате, не е ли забранено след тези сблъсици? До преди това май си е било разрешено от Общината.  Rolling Eyes

# 824
  • София
"Виенето", както грозно се изразявате, не е ли забранено след тези сблъсици? До преди това май си е било разрешено от Общината.  Rolling Eyes

Сколько же чукчей писателей...

Вземете почетете назад по повода...

Общи условия

Активация на акаунт