Каква раница за първокласник?

• 122 912
  • 724
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
И ние купихме на Херлиц раница,но сме супер доволни.Събира всичко,не се оплаква да му тежи.
Сигурно има възможност да оставяте нещо в клсаната стая. В  нашата не може - втори клас са втора смяна. Като сложим и малко храна за следобед на занималня + вода и си тежи доста. Аз като я подреждам всичко се събира, но когато малкия я тъпче, става..... страшно и... всичко намачкано.

# 376
  • Бургас
На сина ми не е на Херлиц, но иначе е абсолютно същaта като техните. По-назад в темата съм я показала.
Определено са тежки и обемисти раници, аз не съм доволна от избора. Confused
Сега съм му поръчала спортна раница и като пристигне ще ходи с нея.

# 377
Аз не бих гледала само тежестта. Има разлика дали носите 2кг в нормална раница или 3кг в такава тип Херлиц с анатомичен гръб. При такива тежестта се разпределя по съвсем друг начин!

Стенли, не би ми хрумвало да слагам принадлежностите за часовете по физ.култура в раницата. Тук всички си имат отделни сакове (такъв тип http://bilder.afterbuy.de/images/54675/Fee_7.jpg ) за тях.  Peace

# 378
  • София
и моят син ходи с такова сакче за физическо, тиквам го в раницата, не виждам защо не, реално носи долнище на анцуг и блузка вътре, гуменките си стоят в у-щето. Така или иначе ако се побира физическото в раницата, по-добре, защо да носи няколко чантички, ранички и сакчета...

# 379
Е, ако ви вас се подбира няма проблем, но стенли се оплакваше че тетрадките се мачкали - за това предложих сакчето. И моята дъщеря го носи отделно, никакъв проблем, но те го носят в понеделник на у-ще и го оставят там до петък, та само веднъж седмично го носи.

# 380
  • Варна
Е, ако ви вас се подбира няма проблем, но стенли се оплакваше че тетрадките се мачкали - за това предложих сакчето. И моята дъщеря го носи отделно, никакъв проблем, но те го носят в понеделник на у-ще и го оставят там до петък, та само веднъж седмично го носи.
И ние имаме такова сакче. Даже 2-3 имаме, рекламни от фирмата в к. работя. Но детето не иска да носи 2 чанти, категорично отказва и се тръшка, че ще забрави нещо.(което между другото се случва). В нашето училище НИЩО не можем да оставим, нито гуменки, нито анцуг. Евентуално учебника по Дом, бит и техника и този за часът на класната. Но те по БЕЛ и Математика са 5-6 броя. А пък тази по физическо иска задължително цял екип, не може например долнище и блузка(бяла) с дълъг ръкав.
Взех да спамя, та да си кажа, че съм съгласна с аргументите за анатомичния гръб, нали затова търсих, писах до Херлиц, поръчвах и се радвах, че стана всичко навреме. Синът ми обаче е недоволен и се сърди. Забравих да добавя, че занималнята не е в училишще а в жил. блок на съседна улица и се налага да я носи през цялата обедна почивка и натам.

# 381
  • София
Не знам, Стенли, на какво се дължи това с тежестта. Дъщеря ми е с Херлиц, понеже често водя и нейна съученичка на училище правя сравнение. Другото дете е с Габол, обикновенна. Еми страшно неудобна е за носене, в никакъв случай не е по-лека от на моето дете.
Да не бипросто чантите на децата в класа да са си тежки, в смисъл заради всички тези помагала....а не че вашата тежи повече?
Ние носим физическоо в такава торбичка като показаните. Не ми е и хрумвало да е в чантата на гърба, страшно неудобно ми се струва да рови през анцуга, за да си търси учебниците.

# 382
  • София
Пак зависи, нашето сакче стои в раницата само по пътя от и до у-ще, като стигне си го вади и си го слага или да виси на стола, или под чина, или в мъничкото шкафче при гуменките, но  така или иначе, не го държи и да ровичка през него. Което си е ок за мен, хем по пътя не се моткат няколко чанти(някои и закуските и обядите си носят в отделни чантета), хем после не му пречи в чантата.

# 383
И моите деца си носят физическото в раниците.
Самите раници имат 2 прегради и в едната влиза физическото в другата учебниците и несесера.

# 384
Стенли, щом синът ти отказва да носи сакчето в ръце, пробвали ли сте да го закачите за раницата? Не мога да намеря снимка да ти покажа нагледно какво имам предвид, просто връзките минават над закачалките на раницата, а самият сак виси пред раницата (не знам дали става ясно  Crazy)

# 385
  • Варна
Стенли, щом синът ти отказва да носи сакчето в ръце, пробвали ли сте да го закачите за раницата? Не мога да намеря снимка да ти покажа нагледно какво имам предвид, просто връзките минават над закачалките на раницата, а самият сак виси пред раницата (не знам дали става ясно  Crazy)
Мерси, сещам се как да стане!Ще се опитам да го убедя.
Вярно е, че в нашето училище помагалата и допълнителните тетрадки са много. По 5-6 са по БЕЛ и Математика. Но всъщност исках да споделя мнение относно раница. Моето и на детето.

# 386
Моля за отзиви за тези раници, ако някой е ползвал http://spiegelburg.bg/products/Captn_Sharky/index4.html

# 387
Az iskam da popitam izbrala sam edna ranica,no me pritesnqva 6iro4inata i.Ne e li malka 6iro4inata ot 26 sm. ???

# 388
  • София
ами, блок А4 е около 23-24 см.. папките за учебници и те толкова, че някои имам и 26 см... общо взето ще влизат нещата.
Широчина имаш предвид гръбчето, че е толкова нали? Равно ли е толкова или това е най-тясната част?

# 389

Общи условия

Активация на акаунт