Каква раница за първокласник?

• 122 915
  • 724
  •   1
Отговори
# 390
Размери : 41 х 26 х 18 см

# 391
  • София
Хъм... това 18 ми е съмнително, толкова чак да е напред, то като кашон трябва да е тази раница...
Ако пък е 26 най-широко, 18 най-тясно ще е малко...  Най-добре ако има как наживо да я видиш, да вземеш едно блокче и една папка-джоб и да пробваш, ако те влизат, всичко ще влезе.

# 392
A tova za papkite izob6to neznaeh,4e gi izpolzvat...4e za kakvo sa im tezi papki?

# 393
  • София
По-лесно е за детето, слагаш целият български ве дна папка, цялата математика в друга и т.н. Така детето не рови 20 тетрадки да търси какво му трябва за часа, а само вади съответната папка, после ест си ги прибира пак вътре... Предвид, че по всеки предмет имат по 4-5 неща, наистина е по-удобно така. На мен преди да тръгне на у-ще ми се струваше глупаво и ненужно, но оцених предимствата на системата с папки Simple Smile

# 394
A tova za papkite izob6to neznaeh,4e gi izpolzvat...4e za kakvo sa im tezi papki?

Някакъв шанс да пишете на кирилица?

12. Във форума писането на кирилица е задължително.
Изключение са само потребителските имена, титлите и подписите, които могат да са на латиница, както и цитати от чуждестранни източници, но придружени с превод или поне кратко предаване на смисъла на цитираното.
Не се допуска заглавия на теми, публикации, както и елементи от потребителския профил да съдържат текст, изписан на друг вид азбука (арабска, иврит, китайска и т.н.), тъй като това води до технически проблеми, проблеми с визуализацията на тези текстове, изисква инсталирането на допълнителни шрифтове и затруднява ползването на форумите на голяма част от потребителите.

# 395
Звучи хитро това с папките,не съм го чувала и никога не бих се сетила дано не сбъркам с тази раница...

# 396
Между другото за папките когато слагаш учебните неща запалват ли се или остават празни?

# 397
  • София
А? Кое да се запалва?
http://www.allegro-bg.com/pic/products/2473160184.jpg за такива папки иде реч. Може за всеки предмет да е различен цвят да си ги познава и по цвят детето.
Та примерно взимаш жълтата и слагаш вътре - български - учебник, уч. тетрадка, помагало, тетрадка за работа в клас, тетрадка за домашна работа и т.н. каквото там носи. Взимаш червена да кажем слагаш математика - учебник, сборник, уч. тетрадка,  тетрадка големи квадратчета/за домашно, за в  клас и т.н. каквото там искат/, после папките за деня - в чантата...ако стоят там нещата  също е по-удобно в шкафа да са в папки, а не нахвърляни.... та не ти разбрах точно въпроса.

Последна редакция: вт, 28 май 2013, 20:51 от Angel_Dust

# 398
разбрах,че не ме разбра.В смисъл дали примерно учебника и тетрадките запълват изцяло самата папка (калъп ли са) или има и кух участък?

# 399
  • София
Аха Simple Smile папките не са правени специално за учебници, а и те самите са според издателството различни размери. та както ги избереш папките, при някои остава съвсем малко празно, други доста плътно се запълват...последно пък бях купила едни...направо огромни с по4 пръста от страни празно оставаше Simple Smile

Повечето папки, които купувах бяха около 25 на 35

# 400
значи,стигнах до извода че няма да ни е тясна 26 см. раница. Ако блокчето А4 е най-голямо като размер от учебници и така на татак,то то е с размери 21 на 29,7. ,което че рече че раницата е Ок...

# 401
  • София
блок номер 4 е около 24 на 34... значи папките са малко по-големки, ако ползвате с по сантим-два...учебниците са по-малки от блока. Общо взето... ще се побират..доста плътно...
Но ако  чантата е мека(отстрани), те самите страни ще се ...кака да кажа смачкат настрани и ще дават повече  ширина, може да е мерено 26 само, самия гръб...
http://www.roel-98.com/catalogue/kancelarski-materiali/kancelars … djob/product/7501 ей тези ще са ви ок като размер, а и принципно бяха от най-приятните и издражливи папки, които  купувах.

# 402
  • Варна.
Папките с копче не са много здрави, поне у нас се налагаше честа подмяна. По препоръка в книжарницата взех такива:
http://ofissviat.com/product/286/papka-a4-s-tsveten-tsip-erichkrause.html
Ще се ползват и следващата учебна година.

# 403
  • Северо=Западналия край
Здравейте, някой да е виждал раница за училище с ЕНГРИ БЪРДС? Моят син е залуднал за такава, но намирам само розова по сайтовете, ще съм благодарна ако някой сподели.

# 404

Общи условия

Активация на акаунт