Каква раница за първокласник?

• 122 892
  • 724
  •   1
Отговори
# 330
  • Бг-мама
Мисля , че е излишно да обръщаме темата в това кой си кара децата на училище и кой не.Тук въпроса беше каква раница е подходяща за първолак и колко здрави и удобни са за децата. Всеки сам си преценява дали да купи раница от 10 или 100 лв. Аз лично за голямото ми дете купих за първи клас евтина раница , е не много евтина , но не беше с ергономичен гръб и не беше с твърдо дъно. Още е здрава , но пък изобщо не беше удобна за детето. Предвид на това, че беше с меко дъно като сложехме учебниците вътре те пропадаха , огъваха се в следствие на което раницата висваше назад , а учебниците вътре в нея се мачкаха неузнаваемо. Затова и тази година избора ми беше за раница която е с твърдо дъно и подплатен гръб. От друга страна в нашето училище децата нямат шкафчета , нито закачалки на чиновете и раниците им стоят до чина на земята . Може би си представяте като е с меко дъно каква е позата на чантата до чина и в какво състояние си идваше вечер.

# 331
  • Варна
Мисля , че е излишно да обръщаме темата в това кой си кара децата на училище и кой не.Тук въпроса беше каква раница е подходяща за първолак и колко здрави и удобни са за децата. Всеки сам си преценява дали да купи раница от 10 или 100 лв. Аз лично за голямото ми дете купих за първи клас евтина раница , е не много евтина , но не беше с ергономичен гръб и не беше с твърдо дъно. Още е здрава , но пък изобщо не беше удобна за детето. Предвид на това, че беше с меко дъно като сложехме учебниците вътре те пропадаха , огъваха се в следствие на което раницата висваше назад , а учебниците вътре в нея се мачкаха неузнаваемо. Затова и тази година избора ми беше за раница която е с твърдо дъно и подплатен гръб. От друга страна в нашето училище децата нямат шкафчета , нито закачалки на чиновете и раниците им стоят до чина на земята . Може би си представяте като е с меко дъно каква е позата на чантата до чина и в какво състояние си идваше вечер.
newsm10
Точно така, нека коментираме раниците - евтини, скъпи,шарени, ергономични, всякакви. Според това кой ще я носи, родителя може да направи избора си.
Аз съм благодарна на форума, благодарение на него разбрах за други марки освен Габол, към които са се насочили всички познати ми майки. Пък който иска може и найлонова торбичка да ползва. Това си е личен избор.

# 332
  • sofia
От друга страна в нашето училище децата нямат шкафчета , нито закачалки на чиновете и раниците им стоят до чина на земята . Може би си представяте като е с меко дъно каква е позата на чантата до чина и в какво състояние си идваше вечер.
Добавям и подритването  Wink
Учебниците оцеляха благодарение на пвц папките с копче. Папките се късаха, но предадохме добре запазени учебници.
Това беше удобна за нас схема, материалите по даден предмет в отделна папка. Бързо си вади нещата за часа и не се мачкат нещата в чантата.

# 333
И ние се спряхме на Herlitz след всичко, което изчетох в нета и тук. Само да ви кажа, че почти всичко  вече им е изчерпано в склада, говоря за момичешки раници. Зареждане ще имат чак към средата на септември. Така че който държи на тази марка, да побърза.

# 334
...има ги в Booktrading в МОЛ Седрдика
Тъй като вчера бях там, мога да потвърдя, че има много от раниците на  Belmil - доста повече, отколкото бяха миналата година по това време

# 335
В крайна сметка аз избрах едната раница..пише, че е за момче, но аз си я харесах за момиче. Ето нашата раница Herlitz . Купих и  стикери Herlitz и папка Не намерих обаче пълен несесер от тази серия, но ще търся.
Сега остава и момчешка да избера Simple Smile

# 336
  • Варна
В крайна сметка аз избрах едната раница..пише, че е за момче, но аз си я харесах за момиче. Ето нашата раница Herlitz . Купих и  стикери Herlitz и папка Не намерих обаче пълен несесер от тази серия, но ще търся.
Страхотен избор, И аз го гледах този модел в Метро и много ми хареса. При наснадделя обаче страстта към Формулата.

# 337
  • у дома
А раницата има ли страничен външен джоб за шишенцето с вода,защото от снимката в нета не мога да преценя....

# 338
  • София
те са 7 снимки, разгледай ги, има и отстрани снимана, не се вижда никакъв джоб.

# 339
Няма външен джоб. По принцип този десен я пишат boys, но аз не видях причина, защо да не я купя за момиче и я купих Simple Smile

# 340
Купихме прекрасна раница с ергономичен гръб Лего от немските магазини с раничка за физическо, несесер и бутилка за 59 лева.
За кои магазини става въпрос?
Дали ще има голяма разлика в цената ако поръчам раница Herlitz от от тук или от представителството на фирмата?

Последна редакция: нд, 02 сеп 2012, 10:10 от карамелена

# 341
Купихме прекрасна раница с ергономичен гръб Лего от немските магазини с раничка за физическо, несесер и бутилка за 59 лева.
За кои магазини става въпрос?
Дали ще има голяма разлика в цената ако поръчам раница Herlitz от от тук или от представителството на фирмата?

Ето за тези става въпрос http://www.facebook.com/MercariBG?v=info#!/MercariBG/info
В София имаше само момчешки видове на раниците на Лего.

За Херлиц мисля, че в представителството е най-ниска цената.

# 342
  • Русе/София

Да,има разлика.Нашата раница от фирмата излезе 119 лева,а в сайта я продават на цена от 157 лв.

# 343

Ето за тези става въпрос http://www.facebook.com/MercariBG?v=info#!/MercariBG/info
А от кой магазин по-точно взехте раницата, че доколкото разбирам стоките не са съвсем еднакви във всички магазини.Четох, че в този на Стамболийски имало най-голям избор.На мен ми трябва точно за момче.

# 344

А от кой магазин по-точно взехте раницата, че доколкото разбирам стоките не са съвсем еднакви във всички магазини.Четох, че в този на Стамболийски имало най-голям избор.На мен ми трябва точно за момче.

Аз не съм взела от тях, но ги гледах в магазина на бул."Христо Ботев"(до пл.Възраждане е магазина).

Общи условия

Активация на акаунт