Каква раница за първокласник?

• 122 872
  • 724
  •   1
Отговори
# 315
А аз имам последни няколко колебания за тази ученическа раница ... и мисля, най накрая поне за момичешката да го реша.

# 316
Зечова кой комплект е 118лв? Защото мамите по напред коментират цени от 155 лв

# 317
  • Бг-мама
точно комплекта който по напред коментират мамите , само че директно от херлиц е 118.

ето това поръках аз

петата картинка с ръчичката

# 318
  • Бг-мама
А току що ми пристигна и втората , пак е същата , само че нямаха пълен комплект а ми я пратиха само с несесер и цената и е 106.68 лв. 10 лв еконт ,но съм супер доволна.
Несесера с който дойде е зареден с химикал , гумичка , острилка ,линийка , фолмастери , цветни моливи и моливи обикновенни НВ .

Последна редакция: чт, 30 авг 2012, 10:24 от Зечова

# 319
  • Русе/София
118 лв. е комплект миди,а 155 е модел флекси

# 320
  • Бг-мама
118 лв. е комплект миди,а 155 е модел флекси
Чак сега видях , че са различни модели. Искам обаче да споделя че ги видях на живо и двата модела и аз лично разлика не виждам , може би сантиметър два да е по голяма флексито.

# 321
  • Русе/София

Чак сега видях , че са различни модели. Искам обаче да споделя че ги видях на живо и двата модела и аз лично разлика не виждам , може би сантиметър два да е по голяма флексито.
освен това,се различават па предния и страничните джобове.Друга разлика наистина няма.Ние сме с миди,а комшийчето с флекси и ги сравнихме.

# 322
  • В центъра на Вселената...
Днес получихме тази раничка и несесер:

Много съм доволна. Раницата е перфектния размер, с твърд гръб, странични джобчета за шишенце и много предни джобчета. Качеството изглежда отлично.
До последно и аз се бях насочила към Херлиц и такива раници тип кутия, но ме отказаха. На Херлиц не харесах ни една разцветка за момче.

# 323
  • софия
      Чета я тази страница и нещо не мога да разбера за какво служи анатомичността на чантите. Децата се водят на училище с коли или са близо,т.е всички майки носят чантите, защото по- добре успяват да ги предпазват от дъжд и сняг под чадъра си и т.н, ако ходят пеша.В училищата малките не са на кабинетна система. Eдин първокласник може да оцени подобаващо само картинката отпред. Другото важно е шишенцето с водата, отделението за закуска да са далеч от учебниците. Да са отделно фулмастрите и други цапащи , дъното да е здраво, циповете също. Въобще малтретирането на чантата трябва да се обмисли. Децата ги влачат по земята, хвърлят, сядат , мачкат. Помислете върху това. Децата в първи клас хабер си нямат от марковост. Дъщеря ми в момента мечтае за китайска чанта от 11 лв , тъй като Селена Гомес изглежда много добре отпред. Ако ми хареса функционалността на циповете и отделенията ще я купя. Все ще изкара 3-4 месеца. За контекста на темата - има здрава маркова чанта,  от която изглежда й навява скука. Селена Гомес е по вървежна.

# 324
Според мен този вид раници са най-подходящи за първи клас, а даже и за втори и трети клас:
http://www.parvolache.com/product.php?id_product=443
и
http://www.parvolache.com/product.php?id_product=272
Всъщност подобни са на  Herlitz, но дизайнът е малко по-различен. Олекотени са, имат твърдо дъно и не се смачкват при хвърляне  Rolling Eyes по земята.... Имат мек и удобен анатомичен гръб. Взех на малкия ми племенник такава с футболната топка. Много качествена изработка.

# 325
  • Русе/София
      Чета я тази страница и нещо не мога да разбера за какво служи анатомичността на чантите. Децата се водят на училище с коли или са близо,т.е всички майки носят чантите, защото по- добре успяват да ги предпазват от дъжд и сняг под чадъра си и т.н, ако ходят пеша
Има и деца,които ходят с школско автобусче и родителя качва детето от спирка,примерно.От там детето си поема чантата и си я носи само.

# 326
  • София
Не нося раницата на дъщеря ми, сега ще е във втори клас. Тя самата държи да си я носи. Освен това като тръгна с двете деца сутрин пеша какво по напред да нося- моите си работи ли, торби с физическо ли, раници ли....Затова дадохме повечко пари, но взехме Херлитц и за миналата учебна година просто не е мръднала, така си стои като нова.
Така че не виждам какво има за неразбиране . аз самата не разбирам защо смятате, че на всички първолаци някой им носи чантата.

# 327
  • София
Купихме прекрасна раница с ергономичен гръб Лего от немските магазини с раничка за физическо, несесер и бутилка за 59 лева.

# 328
  • софия
     Защото прозорецът ми е към училищен двор  и гледам как родителите, особенно на първолаците масово ги носят, а темата е за раници на първолаци. От 100 деца - 10 сами си ги носят. Тук във форума винаги пишат изключенията.  Двете дечица от блока ни , които се возят с училищен автобус си ги взимат от пред входа и ги стоварват пред училището.
     Стоят  децата цял ден в училище с изкуствени маратонки, училищата задължават да се купува  униформа за стотици левове от изкуственни материали, но пък раницата за 15 мин ходене - ортопедична. Затова се учудвам. Защото имаше прекрасна идея да има втори комплект учебници, но не може да се осъществи навсякъде. Специално в нашето поради избора на различни издателства за всеки нов набор . Защото 20 кг първолак не би трябвало да носи 6 кг без значение каква е раницата.

# 329
  • София
ние не живеем до у-ще, надали винаги ще сме с кола, по-точно ако  изобщо се стигне до кола ще е рядкост, не смятам той да си носи раницата, но пък мисля и аз имам право да ми е удобно да му мъкна нещата Wink

Общи условия

Активация на акаунт