Раждане вкъщи 10

• 22 419
  • 750
  •   1
Отговори
# 45
А вие имате по-добро образование и знания от жените /от разказите/ родили в къщи?

Не, но знаем какво не знаем - което не за важи за всички проповядващи неасистирано раждане.

"Самонадеяност" - това е думата, която свързвам аз с указанията "Въобще не мисли за възможните проблеми - това само пречи." А ти?

# 46
  • Куциндрел
А вие имате по-добро образование и знания от жените /от разказите/ родили в къщи?
Образованието ми (и на другите жени тук) ли те интересува?
До колкото знам, Мег е икономист, а ти си офицер?
Ами, специално моето се различава от вашите. Mr. Green

# 47

Извинявай, но ти наистина, разбираш ли, за какво точно се говори в случая?

За РОЗОВОТО, прекалено розовото...и че от прекаленото насищане с такъв цвят, животът на една майка и на едно дете, може да стане Черен!!!!

# 48
  • след Околовръстното
Определението "по-добро" образование е нещо мнооого относително.
В конкретния случай е важно конкретно образование, а не какво да е.
Може да сме с по две-три висши, но акушерката с нейното "просто" полувисше ще свърши по-добра работа със сигурност.

# 49
Да споделя с вас едно изследване върху над половин милион жени относно безопасността на домашното и болнично планирано раждане. Става дума за раждания, които са нискорискови и планирани и в двете групи. Излседването показва, че няма разлика в риска при домашно или болнично раждане, ако присъства опитна акушерка и при добра система за транспорт и насочване на жените към болнични заведения при нужда.

Освен това в изследването е установено следното:

"low risk women with a planned home birth are less likely to experience referral to secondary care and subsequent obstetric interventions than those with a planned hospital birth."

Жените с нискорискови раждания и планирано домашно раждане е по-малко вероятно да бъдат изпратени за последваща следродилна грижа в болница и да имат последваши гинекологични интервенции, отколкото тези с планирани болнични раждания.

http://www.internationalmidwives.org/Portals/5/Home%20Birth%20-% … 202009%20BJOG.pdf

# 50
  • след Околовръстното
... и при добра система за транспорт и насочване на жените към болнични заведения при нужда.

Нещо неприложимо за момента в България.

# 51
Не, не съм офицер, но и да съм...
От януари месец до сега дадох живот на над 1 000 000 живи организми ... а вие?
Утре сутринта продължавам.

# 52
  • Куциндрел

Сори, значи е бил друг в предаването по Дарик.
А ние други неща даряваме на света.
Нема са фаля с к'во допринасям. Naughty

# 53
... и при добра система за транспорт и насочване на жените към болнични заведения при нужда.

Кой казал?

# 54
Да споделя с вас едно изследване върху над половин милион жени относно безопасността на домашното и болнично планирано раждане. Става дума за раждания, които са нискорискови и планирани и в двете групи. Излседването показва, че няма разлика в риска при домашно или болнично раждане, ако присъства опитна акушерка и при добра система за транспорт и насочване на жените към болнични заведения при нужда.

http://www.internationalmidwives.org/Portals/5/Home%20Birth%20-% … 202009%20BJOG.pdf

Тук е разковничето, обаче.
Нито първото раждане на Цвета е било нискорисково и безпроблемно, нито второто.
Получила е не едно предупреждение, дори се е говорело за секцио.
На фона на това, ти лично как би определила съветите на "мнооооого компетентните (според Бащатко) виртуални акушерки"?  Tired
Кажи ми честно, моля.

# 55

Така е - има доста такива изследвания и аз им вярвам.

Ето списъкът с guidelines в кои случаи от кого се поема грижата за раждащата:

http://europe.obgyn.net/nederland/?page=/nederland/richtlijnen/vademecum_eng_sec5

Споменат е в изследването.

# 56
  • след Околовръстното

Кой казал?

Всеки, който не е кьорав.
Нали се сещаш колко линейки има в София / не коментирам малките градчета/, а колко от тях са свободни?
Знаеш ли колко часа съм чакала линейка за инсулт?
А за инфаркт?
И то без да са предвидени такива за домашно раждане.
А задръстванията нещо да кажеш?

Между живи организми и доносени бебета разликата е огромна.

# 57
А защо се впрягате така, когато ви кажат, че жените избрали домашно раждане са доста по-образовани, по-знаещи, умеещи, можещи и напълно успели в живота от вас?

# 58
  • Куциндрел
А защо се впрягате така, когато ви кажат, че жените избрали домашно раждане са доста по-образовани, по-знаещи, умеещи, можещи и напълно успели в живота от вас?

това поредната статистика ли е?

# 59
  • след Околовръстното
... и напълно успели в живота от вас?

Успели и преуспели.
Не ме карай да се смея.

Общи условия

Активация на акаунт