Раждане вкъщи 10

• 22 263
  • 750
  •   1
Отговори
# 30
Тази тема съвсем се е изродила. Моля, модераторите защо позволяват това? Предлагам да се направи друга тема в клюкарника.

# 31
... Заблуждавате потребителите, които не знаят, че случаят е един...

Ооо, чак сега пък стоплих, че казваш, че ги заблуждаваме.  ooooh!
Стелт, ако НИЕ ги заблуждаваме, защото наблягаме на нещо истинско, ужасно, реално и случило се тук и сега, какво да кажем за ТЯХ, които през цялото време са проповядвали, че никога, нищо и по никакъв начин не може и няма да се обърка, а в резултат на лъжите им умря бебе?
От нашите "заблуждения" ще умре ли някой?
А от техните?
Мисля, че ако наистина искаш информацията да е двустранна, няма да си против тези линкове, както и ние не сме против "розовите" и безпроблемните.

П.С. За раждането на Мег колко линка има? newsm78

П.С. 2 Г-жа Претенция -  Hug   bouquet

# 32
Колко планирани неасистирани раждания има в България има към днешна дата? 20-30 или повече? Значи, представете си риска: на всеки 20 бебета 1 умира. Как ви се струва, срещу смъртност 2-3 на хиляда в болница?

# 33
С тази разлика, че до преди 10 дни първият пост изглеждаше малко по-компетентно... Демек разбирай, преди да кликнеш на който и да е линк, знаеш какво има вътре, защото има информация... Сега има "смъртен случай", "починало бебе", "мъртво бебе" - кликам не всеки поотделно да прочета, то ми излиза едно и също, но в 10 вестника... Напишете, че е за еди кой си случай и отдолу изредете всичките вестници и всичката информация, която можете да намерите по конкретния случай...

Джуличка, ако имаш против розовите и безпроблемни случаи, отворете си наистина друга тема и въобще не споменавайте успешните домашни раждания в нея... Сто пъти казах, че теми "за и против" не водят до никъде, а въпреки че по заглавието няма как да го разбереш, то тази тема стана точно такава, че и малко в повече "против"...

# 34
Джуличка, ако имаш против розовите и безпроблемни случаи, отворете си наистина друга тема и въобще не споменавайте успешните домашни раждания в нея... Сто пъти казах, че теми "за и против" не водят до никъде, а въпреки че по заглавието няма как да го разбереш, то тази тема стана точно такава, че и малко в повече "против"...

Не, ако още не си разбрала, нямам против.
Ако имах, щях да мрънкам всички тези теми да се затрият и изобщо нямаше да апелирам към всестранна информация.
И, да, темата определено е ПРОТИВ НЕасистираното домашно раждане, но ЗА асистираното такова и узаконяването му.
Това, че коментираме рисковете на НЕасистираното, е съвсем в реда на нещата, точно по логиката, по която вие коментирахте години наред красотата на домашното раждане, преди да се беше случила трагедията.  Confused
Не знам има ли някой, който да не го разбира, освен вас, които по- скоро се правите, че не разбирате или поне на мен ми се струва така.

# 35
persimon, няма да го направя, но ако си представим, че ида и издебна тема за секцио и направя поредната "нова тема" и сложа отпред червени букви и не един, а 10 смъртни случая. Как ще ми реагират?
но сигурно аз съм заслепен.. обективност има... ама е някъде другъде

Нищо:) Всичко е наред. Peace

# 36
  • До хладилника, който обичам
Сега има "смъртен случай", "починало бебе", "мъртво бебе" - кликам не всеки поотделно да прочета, то ми излиза едно и също, но в 10 вестника...
Не точно Peace Единственият вестник е репортаж в 24 часа, другото е ТВ репортаж по БТВ; следват "За и против раждането в къщи" от TV7 и "Референдум" по БНТ: "За и против раждането в домашни условия", които би трябвало да представят принципно и двете гледни точки (на лекарите и на защитниците); след това е австралийския случай, също много нашумял, следван от анализът и линкове контра-анализ.
Не са еднакви линковете.

# 37
Колко планирани неасистирани раждания има в България има към днешна дата? 20-30 или повече? Значи, представете си риска: на всеки 20 бебета 1 умира. Как ви се струва, срещу смъртност 2-3 на хиляда в болница?

Ох, права си  Peace, но не почвай пак със статистиката /направо отивам да си извадя лекциите по статистика, и да ви напиша едни формули - коефициенти на развитие, екстраполации, определения на темпове, динамика на редове, двойноалгоритмични, линейноалгоритмични и пр. и желаещите да смятат проценти/.

Последна редакция: сб, 21 май 2011, 20:32 от inna-bubulina

# 38

Проповядвате болнично раждане ли?

Жуличка, онзи ден гледах по Канал 1, за и против домашното раждане. Имаше двама мъже срещу Мег. Те пък какво ли разбират според теб... кое трябва да схвана?

# 39

Евала за статистиката Joy

# 40
Жуличка, онзи ден гледах по Канал 1, за и против домашното раждане. Имаше двама мъже срещу Мег. Те пък какво ли разбират според теб... кое трябва да схвана?[/color]

Брей. Верно какво ли пък разбират... А ти какво разбираш? Че от тиквеници разбираш, знаем. Иди хапни.

# 41

Жуличка, онзи ден гледах по Канал 1, за и против домашното раждане. Имаше двама мъже срещу Мег. Те пък какво ли разбират според теб... кое трябва да схвана?

Нито съм го гледала, нито ме интресува.
Аз обаче със сигурност разбирам повече от теб.
И то, забележи - от неща, които ти никога, никога, никога нито ще разбереш, нито ще почувстваш, нито ще преживееш от първо лице ед.ч.
Да не говорим, че ти дори не си с медицинско образование, което не изцяло, но поне донякъде, би могло да ми опонира.
Та, за какво си говорим изобщо?
  newsm78

# 42
  • след Околовръстното

Eдва ли са хванали някакви случайни мъже от улицата.
Най-вероятно са били с подходящо медицинско образование.

# 43

Eдва ли са хванали някакви случайни мъже от улицата.
Най-вероятно са били с подходящо медицинско образование.

Ами, ти пък, били са.  Tired
Сигурно са слушали някъде из трамваите за раждания, гледали са няколко клипчета в НЕТ-а, клюкарствали са с бабичките пред входа как са се раждали децата едно време...
С две думи - "компетентни" колкото Бащатко.
  Laughing

# 44
А вие имате по-добро образование и знания от жените /от разказите/ родили в къщи?

Общи условия

Активация на акаунт