Раждане вкъщи 10

• 22 558
  • 750
  •   1
Отговори
# 300
Щото познавам акушерка, която го прави и не съм срещала майка, на която да е приложен този метод и да е останала доволна...

И според теб няма начин формално да се търси отговорност за подобно насилие - ако наистина се е случвало това?

dimitriana, а ако беше възникнала спешна ситуация по време, а не след раждането? Или и ти си убедена, че това е невъзможно?

die Hexe, знаем, но понякога и ние се изкушаваме да се позабавляваме. Simple Smile

# 301
Горката ти... какви проекции си създаваш за хората!
А теб кой тиквеник те подучи да не си ваксинираш децата? Да попитаме ли риокоз?

За ваксините никой не ме е подучил, но заради подобен тиквеник, същия като един мой друг стар познайник  Mr. Green, се зарових да търся и чета.
Но от НЕваксиниране не се умира, да не говорим, че винаги можеш да "наваксаш пропуснатото"!
За разлика от НЕасистираното раждане, където няма връщане назад.
Колкото до РИОКОЗ -  hahaha Joy
Питай Папата, ако искаш, все ми е тая.
 Laughing
Разликата е, че ваксинирането е задължително по закон. И ако не спазваш закона се наричаш ПРЕСТЪПНИК.
А тези които раждат в къщи не са престъпници по ЗАКОН!
Та ти ли ще правиш тиквеник? И ще раздаваш морал?

# 302
  • Куциндрел
Разликата е, че ваксинирането е задължително по закон. И ако не спазваш закона се наричаш ПРЕСТЪПНИК.

До колкото си спомням, беше писал, че и твоите деца не са ваксинирани....
Крадецът вика - дръжте крадеца. hahaha

# 303
Щото познавам акушерка, която го прави и не съм срещала майка, на която да е приложен този метод и да е останала доволна...

И според теб няма начин формално да се търси отговорност за подобно насилие - ако наистина се е случвало това?

Няма начин, не и в БГ... Тук за лекарска грешка няма отговорни, какво ли остава за някакво насилие, което по никакъв начин не може да бъде доказано... Това е причината да се чудя, дали все пак на някои места не се допускат близки на родилката и поради факта, че ще видят неща, които не са за гледане...

# 304
dimitriana, а ако беше възникнала спешна ситуация по време, а не след раждането? Или и ти си убедена, че това е невъзможно?
Разбира се,че е възможно.Всеки ден съм благодарна и за двете си деца-за роденото вкъщи и за роденото в болница.
Не съм изключвала вариант да се стигне до болница по време на раждането.
Ако въпросът ти цели отговор "аз съм лоша майка,мислих само за себе си",може да си права,но резултатите ми показаха,че не сгреших като се доверих на собствените си предпочитания,а не на общоприетото схващане,че майката не е способна да се справи.

# 305

Моите деца и на училище не ходят, пък и майка им ги кърми до над 5г! Но АЗ НЕ СЪДЯ НИКОГО! Особено майка загубила детето си!

# 306
  • Куциндрел

Моите деца и на училище не ходят, пък и майка им ги кърми до над 5г! Но АЗ НЕ СЪДЯ НИКОГО! Особено майка загубила детето си!
А би ли посочил, кой от тук пишещите я съди?

# 307
  • София
[

Еее, стига де, престъпници са едни други хора дето се преследват от НК  Wink. Нека не ги бъркаме нещата, ваксините са си ваксини. Вие слагате ли такива? Щото и тук иде реч за ПРАВА и ако ги защитаваме за домашното раждане трябва да ги  търсим и при всякакви медицински интервенции, каквито са ваксините. Стига с тая руска школа вече - шамари и задължителни процедури и незнам кво. Благодарение на дълбоко внушеното чувство, че държавата и някой друг има власт над телата и душите ни, желанието за човешко отношение се нарича "лиготия"

# 308
Да,но има вратички в закона.Освен това на много места се научиха и питат преди да ваксинират.
Когато предприемеш едно действие винаги има риск,когато не правиш нищо-няма такъв.Та да оставим ваксините настрана.

Хайде сега, родилките излязоха виновни, че мед. персонал обижда и бие...  Rolling Eyes  Дали, докато раждате и акушерката ви шиба шамари, ще умирате от кеф, че имате професионалист до себе си? Крайно време е мед. персонал, който не се е научил как да се държи професионално, да го направи, а да не разчита, че пациентът ще гледа кравешки, докато му извършват медицински процедури като крещене и шамаросване...

Докато има телета,ще има и касапи. Wink

# 309

Няма начин, не и в БГ... Тук за лекарска грешка няма отговорни, какво ли остава за някакво насилие, което по никакъв начин не може да бъде доказано... Това е причината да се чудя, дали все пак на някои места не се допускат близки на родилката и поради факта, че ще видят неща, които не са за гледане...

Ама някой опитвал ли е? Ти например?

За лекарски грешки има осъдени, между другото - иначе и аз доскоро вярвах на мита, че няма.

За близките - пак ще кажа - малко са смесени там нещата. Ти гледаш от твоята си камбанария, ама нали си представяш мъжа на Айшето, дето е почнал да полива бебето още преди да го е направил, колко ще е адекватен, ако влезе в една родилна зала?

Както има всякакви лекари, така има и всякакви пациенти - че и по-лоши от всякакви...

dimitriana, доколкото не даваш историята с домашното си раждане като пример, че всичко с всяко домашно неасистирано раждане по принцип е наред, нямам нищо срещу теб. Така си решила - слава богу, всичко е свършило добре. Моят проблем са непремерените изказвания, че риск няма или че е по-малък без лекар, отколкото с лекар наоколо, или че позитивната нагласа може да замести секциото по спешност.
След като човек осъзнава рисковете - останалото си остава на собствената му съвест. И късмет доста често.
За мен решението ти е било хазартно - но в крайна сметка, не съм аз човекът, който би понесъл твоите последствия от него.

Последна редакция: пн, 23 май 2011, 17:23 от jp

# 310

А би ли посочил, кой от тук пишещите я съди?
В последните 3 теми само любов и търпимост към различния забелязвам!
Пък може и да не съдите... вие се забавлявате

Цитат на: jp:"die Hexe, знаем, но понякога и ние се изкушаваме да се позабавляваме. "

# 311

Ама някой опитвал ли е? Ти например?

За лекарски грешки има осъдени, между другото - иначе и аз доскоро вярвах на мита, че няма.

За близките - пак ще кажа - малко са смесени там нещата. Ти гледаш от твоята си камбанария, ама нали си представяш мъжа на Айшето, дето е почнал да полива бебето още преди да го е направил, колко ще е адекватен, ако влезе в една родилна зала?

Както има всякакви лекари, така има и всякакви пациенти - че и по-лоши от всякакви...

Аз раждах секцио - дори и да са ми били шамари или там, каквото друго ми се полага в такива моменти, не съм разбрала...  Пак ще ти припомня намерението на един професор да вади матката на родилка, която имала наглостта да иска VBAC... Ако съпругът й не е бил в операционната не се знае какво са могли да направят... А след това естествено се твърди, че е имало усложнения и се е наложило - сещай се дали някоя нещастна женица не е пострадала по този начин...

Заради мъжа на Айшето, не съм съгласна да не се допуска мой близък човек в момент, в който аз раждам... И да не ми се чудят, че някои родилки предпочитат да родят у дома си с близките си...

# 312
Аз раждах секцио - дори и да са ми били шамари или там, каквото друго ми се полага в такива моменти, не съм разбрала...  Пак ще ти припомня намерението на един професор да вади матката на родилка, която имала наглостта да иска VBAC... Ако съпругът й не е бил в операционната не се знае какво са могли да направят...

Е, айде сега - ти в залата ли си била, когато това е станало?

За близките май няма какво да повтарям - ако не искаш да разбереш какво казвам, няма да стане и следващия път като го кажа.

# 313
И последна вметка, относно мантрата "раждането е естествен процес" (чух я и в предаването). Раждането е естествен процес, в който има между 20 и 50 % смъртност в зависимост от условията (хигиена, профилактика и т.н.). Смъртност от няколко промила НЕ Е ЕСТЕСТВЕНА и не може да се достигне по естествен начин. Затова, който плещи за "естественост", трябва да добавя и естествената преживяемост. Който иска неестествено висока преживяемост - приема неестествено раждане.

Ако половината от силите бяха посветени на подобряване на болничните условия, нещата щяха вече да са многократно по-добри!

# 314
  • София
Ма  stelt, ти не знаеш ли, че в болницата сте собственост на съответните медицински работници там? Мъжа ми дойде два пъти да ни види и се наложи да се крие като партизанин, защото първия път го видя началничката на отделението и ни вика  като пъдар по говеда, а най-веселото беше с майка ми, която все пак им е колега и беше навикана и изгонена от отделението въпреки, че горката дойде само за да ми донесе нещо за ядене  ooooh!

нее, вещичке, с тоя матрял няма да се наложи само подобряване на условията

Общи условия

Активация на акаунт