Раждане вкъщи 10

• 22 549
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
Ми това са моите къща и кола.Щом не съм нарушила закона какво ви интересува как са се появили и какви са?

Ми щото пишеш в тази тема и участваш в разговор с нас - иначе нямаше и да подозираме, че съществуваш.

Ти сама обясни за личната отговорност - аз само продължавам разговора. Не е незаконно нито да питам, нито да не ми отговаряш. Всеки си решава.

# 286
Ми това са моите къща и кола.Щом не съм нарушила закона какво ви интересува как са се появили и какви са?
Защото лъжеш, че си ги направила сама. Архитектурният проект е малка част от проектирането на къщата ти. Освен ако не си я строила като Кольо Фичето - то тогава и жените са раждали по вашия начин. Само, че едва ли е законна тогава?

# 287

Ми щото пишеш в тази тема и участваш в разговор с нас - иначе нямаше и да подозираме, че съществуваш.

Ти сама обясни за личната отговорност - аз само продължавам разговора. Не е незаконно нито да питам, нито да не ми отговаряш. Всеки си решава.

Къщата, колата и личния живот на пишещите тук не е темата, която се дискутира тук. Освен пък ако мнооого не ви вълнува, но тогава си има лични.

# 288
Бях така любезна да отговарям на въпросите ви за моята гледна точка.Намеренията ми бяха добронамерени.Не очаквам вие да раждате вкъщи.
А тялото ми,децата ми,къщата и колата са моя отговорност.

# 289
  • Куциндрел
Всяка една публикация за даден човек може да бъде обсъждана. Ако някой не иска да го обсъждат, да не прави публично достояние едно или друго за себе си.

# 290
Хайде сега, родилките излязоха виновни, че мед. персонал обижда и бие...  Rolling Eyes  Дали, докато раждате и акушерката ви шиба шамари, ще умирате от кеф, че имате професионалист до себе си? Крайно време е мед. персонал, който не се е научил как да се държи професионално, да го направи, а да не разчита, че пациентът ще гледа кравешки, докато му извършват медицински процедури като крещене и шамаросване...

# 291
Защото лъжеш, че си ги направила сама. Архитектурният проект е малка част от проектирането на къщата ти. Освен ако не си я строила като Кольо Фичето - то тогава и жените са раждали по вашия начин. Само, че едва ли е законна тогава?
А дали от проектната работа до монтажа на последната керемидка, ще бъде направено нещо което аз не искам? И имам ли правото да изисквам или информирано да се съглася с предприемача?

# 292
  • Куциндрел
Хайде сега, родилките излязоха виновни, че мед. персонал обижда и бие...  Rolling Eyes  Дали, докато раждате и акушерката ви шиба шамари, ще умирате от кеф, че имате професионалист до себе си? Крайно време е мед. персонал, който не се е научил как да се държи професионално, да го направи, а да не разчита, че пациентът ще гледа кравешки, докато му извършват медицински процедури като крещене и шамаросване...
Тука си права. Не си кривя душата и казвам, че има пишман лекари. То и за това всеки пита, ослушва се и чете при кой лекар да отиде. Но ми се е случвало и лекари с много добро отношение към мен да не са достатъчно компетентни, за да ми помогнат.
Сега поне може да се избира. Аз така си смених личният лекар, защото ми вдигна скандал, че искам направление за изследване на щитовидната жлеза. Shocked

# 293
Бях така любезна да отговарям на въпросите ви за моята гледна точка.Намеренията ми бяха добронамерени.Не очаквам вие да раждате вкъщи.
А тялото ми,децата ми,къщата и колата са моя отговорност.

Разбира се.

Просто ми се стори, че намекваш, че доверявайки се на лекар, човек бяга от отговорност - което като внушение не ми допадна и реших да изясня въпроса.

За мен, в това да се нагърбиш със задачи, за които не си квалифициран, е далеч от всяка дефиниция за отговорност. Говори ми за проблеми с делегирането. Но това е само лично мнение, разбира се.

# 294
А дали от проектната работа до монтажа на последната керемидка, ще бъде направено нещо което аз не искам? И имам ли правото да изисквам или информирано да се съглася с предприемача?
Има си норми за проектиране и този, който има право да прави това се съобразява с тях, а ти с него. И разбира се - всичко, което искаш и е възможно и законно да се направи - ще се съобразят с теб, разбира се. И ако имаш пари за това. Нещата са аналогични много. Защо не вземеш да прочетеш в нета как се проектира - току виж и "конструктор" си станал - умно момче си.

# 295
  • София
Хайде сега, родилките излязоха виновни, че мед. персонал обижда и бие...  Rolling Eyes  Дали, докато раждате и акушерката ви шиба шамари, ще умирате от кеф, че имате професионалист до себе си?

Първо, не знам къде прочете, че някой смята родилките за виновни. Все по-трудна става комуникацията с теб.

Второ, не знам кой е този мед. персонал, който обижда и "бие". Май като за "скачането" по корема ще излезе тая работа - силни думи за нищо.

И трето, ако трябва да избирам между акушерка, която да ми бие шамари, и Миглена, която да ми чете мантри, предпочитам първото, да. Дали ще умирам от кеф не знам, но ще искам да умра от друго, ако си загубя детето заради малоумните съвети на една... икономистка.

# 296
Flip, биенето на шамари като професионална изява ли го намираш? Щото познавам акушерка, която го прави и не съм срещала майка, на която да е приложен този метод и да е останала доволна... Твое право, разбира се, е да си намериш точно такъв професионалист...

Относно скачането, да понякога си е точно скачане и не винаги е нужно - според зависи от лекаря и собственото му виждане за нужно и ненужно, а то понякога се разминава с реалността...

# 297
Горката ти... какви проекции си създаваш за хората!
А теб кой тиквеник те подучи да не си ваксинираш децата? Да попитаме ли риокоз?

Проекциите не си ги създавам, те "хората" сами си ги създават, че и се хвалят с тях.
Прав си, горките!
За ваксините никой не ме е подучил, но заради подобен тиквеник, същия като един мой друг стар познайник  Mr. Green, се зарових да търся и чета.
Но от НЕваксиниране не се умира, да не говорим, че винаги можеш да "наваксаш пропуснатото"!
За разлика от НЕасистираното раждане, където няма връщане назад.
Колкото до РИОКОЗ -  hahaha Joy
Питай Папата, ако искаш, все ми е тая.
 Laughing

Веднага ти казвам - НОВА!
В баровските квартали най-преуспелите такива коли карат.

Мхм.
Виждала ли си кола на 30км. (не 30 хил., а 30км!!!) със счупени скорости?  ooooh!
А на 1500км. с блокирал двигател?
Е, аз съм виждала.

Къщата, колата и личния живот на пишещите тук не е темата, която се дискутира тук. Освен пък ако мнооого не ви вълнува, но тогава си има лични.

Ако вместо да хапваш тиквеници, четеш, щеше да видиш, че съм писала да ми пратят инфото на лични!

# 298
Просто ми се стори, че намекваш, че доверявайки се на лекар, човек бяга от отговорност - което като внушение не ми допадна и реших да изясня въпроса.
Не си ме разбрала правилно.Аз се доверявам на лекарите.Малко след раждането ми в къщата ми дойдоха 4 броя.
Но законът не позволява да ползвам медицински услуги по време на раждане извън болнични заведения.

# 299
И последна забележка. Виждам тук една "личност", за която смятам, че има сериозни психически проблеми - и като сексуалност, и като интелектуална реализация (очевидно е мъж с комплекси, че не може да ражда, освен това нереализирал се професионално, поради което си търси друга кауза за идентификация). Смятам, че дискусията тук ще стане много по-полезна и читаема, ако неговите постове се игнорират и не им се отговаря.

Общи условия

Активация на акаунт