Раждане вкъщи 10

• 22 431
  • 750
  •   1
Отговори
# 555

Осветлете ме моля кога един лекар ми дава обективна информация за евентуалните рискове, и кога просто ме плаши, следва остарели казионни стереотипи, склонява към секцио или иска да ме вмести да родя преди отпуската му?

Присъединявам се към въпроса.  Peace
Търговско дружество - Болница, Лекар - едноличен търговец.
Аз ли да ви казвам как се пазарува на  Капалъ Чарши?

пп Има чудесни доктори. Шапка им свалям!

Ми на Капалъ чарши не съм пазарувала.  Може ли малко-по-конкретно и конструктивно?  Като за силно прости хора?

# 556
ОК
благодаря
 Hug

# 557

Осветлете ме моля кога един лекар ми дава обективна информация за евентуалните рискове, и кога просто ме плаши, следва остарели казионни стереотипи, склонява към секцио или иска да ме вмести да родя преди отпуската му?

Присъединявам се към въпроса.  Peace
Търговско дружество - Болница, Лекар - едноличен търговец.
Аз ли да ви казвам как се пазарува на  Капалъ Чарши?

пп Има чудесни доктори. Шапка им свалям!

Т.е. работа едиствено на докторите е да ни запознаят с рисковете, но да не им вярваме, ако ни говорят за такива, защото изкарват пари с работата си?

# 558

Преди 3 г. тези жени говореха за активно естествено раждане. Предлагаха линкове, даваха себе си за пример. Дори и вие се пообразовахте покрай тях!
това за мен е вярно.
Точно обменът на инфо.
За което съм изключително благодарна на проявената добра воля за споделяне
/все повече осъзнавам обаче, че тук възниква въпросът какви са личните подбуди за него/

Искам да вметна обаче, че има една тънка граница.
моят личен опит показа, че когато тя бъде престъпена, последиците са тежки.......
а понякога, както всички видяхме  и фатални.

# 559
Добре де, за протокола, активното естествено раждане едно и също ли е с неасистираното домашно?

# 560
  • София
Добре де, за протокола, активното естествено раждане едно и също ли е с неасистираното домашно?
Е как ще е едно и също?

# 561
  • До хладилника, който обичам
Е как ще е едно и също?
Хич никак не е. Раждах 2 бр активно и естествено, в болница. Второто по-активно от първото, но това е без значение.

# 562
Като не може да направите разлика,... какво изобщо правите в тази тема?

# 563
  • София
Аз лично след 2 болнични раждания и няколко месеца практика в родилна зала, ще отида в чужбина, ако забременея отново.

Ясно,не ти харесва как се ражда в БГ-ок.Но на каква база сравняваш?На база прочетено в нет-а или имаш впредвид няколко месечна практика в друга държава?

P.S.Между другото още един конкретен въпрос?Видях,че на сайта на "Естествено" има качени материали от Росица Божкова.Може ли да ми кажеш дали въпросната йога-инструкторка има легитимен документ да упражнява тази професия?
Въпроса ми e и към останалите,които от време на време списват тук и ходят на практиките и лекциите и?

На базата например на това: World Health Organisation (WHO), 1996, Normal Birth Care: Practical Guide

National Collaborating Centre for Women’s and Children’s Health (NCCWCH), 2007, NICE clinical guideline 55: Intrapartum care: care of healthy wo … during childbirth, RCOG Press, London

National Collaborating Centre for Women’s and Children’s Health (NCCWCH), 2008, NICE clinical guideline 62: Antenatal care: routine care for the … hy pregnant woman

Health Canada, 2000, Family-Centred Mate rnity and Newborn Care: National Guidelines

На базата на ревютата в Кохрейн и математческия ми бекграунд по отношение разчитане на изледванията.

И стига с това: "Прочел го в интернет". Откъде си сваляте данъчната декларация и преглеждате движението по сметката? Това, че е в нета прави ли ги невалидни??

За Роси Божкова - не знам. Не съм посещавала йога курсове.

tanid, как да препочаме на хората да не раждат вкъщи, ако са на повече от 15 мин път, като изобщо не можем д аим го препоръчаме предвид системата в бг. Това, изобщо не беше тема на сдружението до този момент.

И да, радваме много повече, когато неасистирано раждане завърши успешно, именно защото е било неасистирано. Или трябва да съжаляваме, че някой не е пострадал?! Това ли е което се случва в темат - зло-радост?! Срам!
Също така именно защото темата на дом. раждане не беше нашата тема, сме пренасочили жената. И да, смятам, че това намалява риска спрямо това да го направи изолирано, щом е решена на това.

Темата дали е полезна някому в този й вид?

Последна редакция: ср, 25 май 2011, 16:20 от Iva_D

# 564
Не е.При неасистираното може да си пригризеш плацентата,да си я горсиш със сол ,ако се разпориш,оставаш без кърпеж,щото природата ще свърши тази работа по-добре,ако имаш нужда от окситоцин трябва немедленно да си го произведеш сама,дори и ситуацията да изисква друго...

# 565
Като не може да направите разлика,... какво изобщо правите в тази тема?

Аз мога.  Вие явно не можете.  Постоянно смесвате нещата, пардон, измествате акцента, когато решите, че ви отърва.

Ом, благодаря за алтернативното определение, нямаше да се сетя  Wink

# 566
  • София

Да. На всички бременни, които ще проявят здрав разум и ще се откажат от неасистираното домашно раждане.  Peace

# 567
  • след Околовръстното

И да, радваме много повече, когато неасистирано раждане завърши успешно, именно защото е било неасистирано.

И затова давате координатите на Мег ,нали?
Понеже позицията на Естествено е твърдо против домашните неасистирани раждания.
Каква част от екипа ви се е сдобил с отрочета "по този метод"?

# 568

И да, радваме много повече, когато неасистирано раждане завърши успешно, именно защото е било неасистирано. Или трябва да съжаляваме, че някой не е пострадал?! Това ли е което се случва в темат - зло-радост?! Срам!

Нека отново те попитам - как едновременно не окуражаваш неасистирано раждане и заедно с това раздаваш телефони на "консултанти" по въпроса, които обясняват как то е безболезнено и абсолютно безрисково?

Тия две неща аз не мога да ги съчетая в една интегрирана позиция. В конкретния случай, който цитирах - как точно ти не окуражи тази жена да ражда вкъщи? Как й помогна да се запознае с рисковете? Как това се връзва с факта, че охотно я свързваш с Мег, за която - както добре знаем - рискове и случайности в неасистираното раждане няма?

# 569

Да, полезна е на тези, които никога не са имали намерение да раждат у дома си... Вече не им е интересно в "Споделете"...

Общи условия

Активация на акаунт