Израел 54

• 44 574
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • Някъде там...
Илче, аз мисля, че е време да се ориентирате насам... за по-дълго време... например до края на живота ви  Thinking

# 436
Ментуш, благодаря! Hug
Киди Ленд на реховот а-неар ли беше? Ако е тя, не съм чувала добри отзиви.
Да ти кажа честно не си спомням на коя улица беше, но е най-близката дет.градина до катерушките. Видях наоколо табела за улица Йоав и табела за улица Авигайл...Но не обърнах внимание на коя се намира градината точно.С висока ограда, зад която нищо не се вижда,както обикновено.А иначе градината до гората я видяхме(поне отвън).Изглеждаше много,много  мръсна... Confused.
Но ни насочиха към тази Бейби/Киди Ленд заради възрастта-уж  е за по-малките...
Ама то всичко трябва да се гледа...Както казва моя зет ли (или каквото там ми се пада на мъжо брат-не ги разбирам тези работи-)е,че трябва да гледаме и дали има добри училища.Защото още 4 години минавали като дим...
А тази на Харузим я търсихме и не успяхме да я намерим... newsm78
Ако сега се преместим ще можем да хванем годината и да го запиша някъде...Казват, че с документ на току що преместени няма проблем да се вмъкнеш в списъците.Иначе чак през Mарт, живот и здраве.Един друг въпрос е, че сега всички ни разубеждават да не бързаме, защото всеки ден се обсъждат промени, свързани с наемите.Говори се дори за това цената на наема да е пряко обвързана с цената на апартамента. Но няма нищо решено.Дано да побързат.
Иначе реазликата в отношението на наемодателите е чувствителна.Много по-мили и любезни са по телефона.Не е като преди месец, че ти разказвах как ни правеха едва ли не интервюто на живота-кой къде работи и от колко време и какви доходи имаме и какви сме що сме... Crazy

Жаки, това са си наистина високи суми....Не знам защо ти дават такива цени.Истината е,че аз пътувам обикновено през Май-Юни или  Декември...И никога не съм купувала билет толкова рано...Оставям го за последния момент.И винаги за 1 месец. Със сигурност знам, че билет за 1 седмица е по-скъп от такъв за месец.А понякога има хубави мивцаим за 2 седмици.Обикновено когато моите близки идват насам купуваме билетите от тук.В БГ винаги излиза по-скъпо.Мисля, че е свързано с това, че цената там се формира на база евро, а тук на долара. Пoне някога опитаха да ми обяснят защо е така.През пoследните години в Балканим са по-атрактивни в цените.
В Барон Турс имат понякога мивцаим за по-кратък период...Но винаги проверявам и на 2-те места.Тази година имаше мивца за $299 до края на Май, в Балканим.
А сега в началото на август имаше чартъри до Бургас на Иста за $99 отиване и връщане, за 1 седмица...Разбира се там трябва да се гледа дали са ти удобни датите.

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 01:19 от Мъничко червеничко

# 437
 МЧ, не знам дали наистина ще има промяна в цените на немите, дано да се промени нещо. Принципно, ако се обвърже с цената на жилището няма ли да се покачат дори newsm78 Двустаен в нашия район започва от милион шекела, а за Тел Авив мисля поне 2 пъти по толкова ooooh! Детски градини чисти, чисти като в БГ не мисля, че има шанс да открием. И при нас е доста мръсна Sick Всъщност може да има, ако Тали реши да отвори една за БГ алията Laughing Отдавна я навиваме, но тя не поддава Mr. Green
  Жаки, Аси25, аз си купувам направо от сайта на ЕлАл, но от Израел, от БГ няма опция такава. Цените в БГ са много надути, и от Барон и от самия офис на ЕлАл, правят си някакви шашми според мен също Peace

# 438
 МЧ къде мога да проверя за такива цени някакъв сайт или адрес?аз си купувам 3 месеца по рано билета и най ежтиния вариант беше 460 долара.

# 439
  • София-България, Израел - където си поискам
Момичета, май ще ми купувате билети от Израел Laughing иначе идване в Израел мисия невъзможна Sad
Много трудно свикнах с детските градини в Израел само като виждах матраците на земята, но Стефи беше доволна и това ме успокояваше донякъде Wink

# 440
  • T"A
Ами, има много добро училище в шикун ватиким - Ницаним  Peace http://www.schooly.co.il/nitz/
основно е... http://www.ramat-gan.info/Main/Yesodi/listSchool/mm/nizanim.htm

Аз не съм се усетила, че става дума за градини за малките, тези, които посочих са общински след 3 години. ooooh!  До 3 пак в Шикуна, около нас не са хвалени, вкл. Киди ленд - големи групи, стоят на тясно, по-рядко излизат - това е което са ми казвали... Аз никога не съм ги виждала в двора, а извеждам малкия всеки ден в градинката на улицата-адаш...

Майките от нашия квартал, с които извеждам детето, си дават своите деца (до 3 год.) или в градини, близки до работата им (оставят детето с колата и отиват на работа) или една-две от тях ги водеха от другата страна на Роках.
На Харузим се виждат лесно, едната е кръгла постройка до площадка за игра (на No 30), а другата е (пак до детска площадка, на  No 2), но на полянката до Пивко. Това на Харузим е много хубаво кварталче, Шикун-а също е място с добро име за отглеждане на деца.
http://www.ramat-gan.info/Main/preschool/list/MM.htm

Аз неслучайно исках да те разходя в нашия квартал  Laughing

Липсва ми храната в Израел  Confused по-специално в заведенията...

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 23:22 от Mentha

# 441
Мимкис, и аз силно се надявам да има промяна в наемите.Говори се за това, наемите да са с определен таван, който ще е процент от цената на апартамента.Разбира се това е само предложение...А днес чух още няколко предложения, които са внесени за одобрение,но отговор ще има едва другата седмица.Да се построят 10 000 апартамента, които да се дават само и единствено под наем на студенти.Това също до известна степен ще балансира цените на наемите.Както и да се реши въпросът с 6000 апартамента, които са необитаеми и изоставени.Явно са на хора, които са починали и не са оставили наследници...Внесено е предложение и да отпадне маам-а при покупка на жилище.Това са цели 16%, с които евентуално  ще намелее цената жилищата. Абе, уж работят по въпроса, но кога ли ще има резултати.От ваад-а на Ротшилд се чу, че при среща с Биби е станало ясно, че той се опитва всячески да удължи този срок на нерешаване.И да изтегли нещата   до септември...А тогава знаете се очакват разни събития при нашите  съседи...Та така покрай други новини да се потулят нещата и да се забаламоса народа.

Ассе, ето ти телефоните.Говори направо с тях.
Балканим:03-681 23 63
Барон Турс:1 599 555 595
Там говорят и на български, така че няма страшно. Но им кажи че търсиш най-ниската цена/ или мивцаим...Аз точно днес попаднах на една статия, в която пишеше за полети от Израел за различни дестинации.Явно за този период-говорят специално за август месец -цените се вдигат двойно и тройно...Бяха дали и за  сравнение няколко дестинации сред които и БГ... Явно се пада нещо като пиков сезон....Сигурно има значение кога се пътува.

Жаки, ти само се накани, а ние тук ще действаме...Няма да те оставим така я...Хубава работа!

Ментуш, благодаря ти много за полезната  информация Hug !Утре отиваме да гледам пак там...Има още една квартира...Та ще потърся местата, за които говориш.

Какво ти се хапва, чадо?
Как намираш хумуса, които се продава в Била?Мен лично даже повече ми хареса от тукашния...Имам предвид готовия...

# 442
  • София
Мента, ако толкова си зажадняла за хумус можем да те уредим. Тази вечер го кусна и утре го меля, да ми е готов за шабат, така че сега е момента да те предвидя  Wink

# 443
Мъничко червеничко благодаря за тел. нормално е лятото и около празници цените да са двойни аз сега имам имам билет но по нататък като ми се наложи ще им звана.

# 444
Здравейте! Търся работа без владеене на Иврит . Знам добре испански и малко руски и английски.

# 445
  • Някъде там...
vaniaap, аз не искам да бъда груба, но как точно ние бихме могли да ти помогнем??? Не казваш от къде си, какво търсиш, какво си работила...  По-нагоре са дадени линкове и идеи, аз ще прибавя към тях 2 сайта:

www.alljobs.co.il
http://www.jobcity.co.il

Тук освен с идеи не можем да помогнем с нищо друго  Peace
Успех  Peace

# 446
  • T"A
Аз също исках да напиша, че така формулирано изречението не звучи много сериозно... И друга съфорумка преди време беше написала нещо така лаконично и аз се чудих какво има предвид...
Пишете поне къде сте!  Peace По-назад в темата, или може би беше в предната, имаше идеи и разкази кой как и какво е намирал в началото  Peace Абстрахирай се от спора  Laughing Оценявам опита на Рая с това, че е превърнала един недостатък в предимство - не знае иврит, но знае английски, и ми направи впечатление, че говори за цена от 30 шекела на час за бейбиситинг. Ние плащаме по 25 на момиче с много препоръки, но явно защото говори на детето на иврит и затова е с тази удобна цена на час  Wink

МЧ, Илче, благодаря ви за предложенията за хумус, но аз не обичам хич хумус  Confused Това, което ми липсва, е изборът от храна, който предлага едно СС израелско заведение - не са дълги менютата, но храната е прясно приготвена и винаги намирам нещо за детето.  Simple Smile

# 447
така формулирано изречението звучи като обява   Laughing

мента как сте с твоя момък? 
а по темата - 30 ,че и по 35 и 40 имаше Simple Smile ще поровя за сайта да дам линк. но разбира се започват от 25 и много зависи от договарянето  Peace   има доста фактори. английския при мен не беше + в случая Simple Smile  просто майката нямаше нищо против децата и да слушат и 2ри език докато се учат да говорят, а те бяха точно на 8 месеца тогава. близнаци-момче и момиче, супер сладки. аз извадих късмет с това ,че са близнаци защото се договорихме за 50 шекела на час. но работех по 2 до 4 часа( не съм се напълнила с пари  Laughing   )

а да ви се похваля, най-после и аз се записах на Улпан !! другата седмица почвам ! стига вече с тоя разговорен иврит, дето и не ща да го ползвам защото не се чувствам достатъчно добра  Peace

иначе давид расте като не видял. на 2 месеца и 22 дни и вече се търкаля на всички страни отдавна , а и лази  Shocked    да , с главата забита в земята, но ходи където си поиска  Laughing  тия дни му купихме матрак за лазене (6+ месеца  Grinning   ) и той излиза и от него. голям цирк.

и тук да се оплача от моя хард кор ексипиънс в тел хашомер !! понеже в израел не получаваш гражданство по рождение а при доказване на родител израелец  се наложи да правим ДНК тест. това добре, но тая сестра беше истинско чудовище ! трябва да им правят психо тест на тия! все пак работят с игли и деца !  взе кръв на давид от ВЕНАТА НА РЪКАТА му като голям човек ! а тя ръчичката му е колкото спринцовката и никакви вени не се виждат , и като заби тая игла съответно не уцели и като взе да върти в ръката му да търси вена просто исках да я убия ! а на всичкото отгоре ни се сопваше(ужасно нервна) и ни каза да го натискаме добре! не сме го натискали достатъчно !!    #Cussing out   просто ме травмира тая жена ! направо се чудя дали да не ида да се оплача от нея в болницата ! помолихме я да вземе кръв от крачете, защото е по-голямо а тя ни каза "само от ръката взимаме кръв" , изобщо не се съобрази ,че е бебе. доста ни се навика за 5те минути които бяхме при нея !
както и да е , радвам се,че поне той няма да помни, че като се сетя как писна, та чак се задави    !

и един въпрос - как се гласува от тук , и всеки ли има право?

# 448
  • София
Рая, а вие не сте ли женени? Не стига ли това, че бащата е припознал детето? Доста ме размисли. То тогава едва ли не всеки трети в Израел трябва да си прави ДНК тест. На мен не ми звучи логично  Thinking

# 449
не сме женени илка Peace  аз и преди съм писала по този въпрос. вика ме си мъжа ми ,жена ми, така се чувстваме и без брак  Laughing   но при нас всичко се получи доста бързо, непланувано затова и не в правилният ред, но ето че сътбата си знае работата и бавничко си нарежда всичко сама ,без ние много да и се месим  Joy

по закон трябва не само да си женен за да може детето ти автоматично да е израелец , но и да си женен поне 9 месеца преди забременяването Simple Smile иначе и за тях ДНК тест. а за да си израелски гражданин няма нужда да са женени родителите ти, а само 1ният от тях да е с израелско гражданство.. и така нататък  Peace 

Общи условия

Активация на акаунт