Израел 54

• 44 569
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
апък после и аз получавам такова , защото пък синът ми е израелски гражданин- това действа по-бързо и от женитба  Mr. Green   

# 451
  • София
абе чак по-бързо.... женитбата е за 10 мин. работа, а другото си е 9 месеца бременност, раждане, ДНК ....
аз не бих се съгласила с лекота да правят ДНК на децата.  Crossing Arms

# 452
аха 10мин. Simple Smile не се получава веднага. женените правят точно същите документи каквито правих аз за съвместно съжителство . всичко документи са 1:1 само че техните са + документите за брака , и докато при тях отнема 3 години , при неженените 7 , за да получиш теудат зеут . а когато имаш син уж отнема 3 , но имам позната 2ка на която им отне 1  Laughing    в зависимост от благоволението на мисрад апним.    

за тестовете, не е като да имах избор. такива са законите на държавата, какво да се прави. без гражданство ли да го оставя? Simple Smile   а едно боцване повече или по-малко е все тая, и без това му бият ваксини всеки месец , а отначало имаше жълтеница и пак биха  ooooh!   не е като да е възможно да се избегнат спринцовките. проблема е ,че попаднахме на сестра психопатка  Tired  

иначе ако теста беше безболезнен с кеф бих го направила Peace  а защо не? знаете ли,че процента на бащи в света ,които отглеждат чужди деца без да знаят е огромен  Laughing     иначе и аз съм за доверието ...но в световен мащаб то не е фактор  Joy    затова и израел" не вярва на сълзи " Simple Smile иска си истинското доказателство

# 453
Май наистина живеем в различен Израел. Ние сме женени сравнително отскоро и никакви 9 месеца преди забременяването,както Рая обяснява,  и без ДНК тест дъщеря ни е с израелско гражданство и в сряда си чакаме и израелския паспорт, за да я качим на самолета за Бг.

# 454
  • София
 Joy Joy Joy

Рая, започвам сериозно да се съмнявам във всичко, което пишеш  Thinking Wink

А какво става, ако двойата се жени и жената веднага забременява, но ражда в 7мия месец?
Или пък се жени и осиновява дете?

# 455
хмммм,възможно е ! не съм женена така,че мога да кажа как е в нашия случай със 100%това сигурност. но така ни казаха адвокатите  Grinning  може аз нещо да не съм разбрала. а илка за съжаление ти винаги се съмняваш в това ,което казвам , както и много други тук, само защото те имат различен от моя опит Simple Smile за работата специално като ставаше дума сума ти линкове с обяви публикувах тук ..занимавах се с работата на някой друг само заради това,че се подлагат думите ми на съмнение винаги, та приложих доказателства..само дето на интервю не отидох заради тая девойка и пак не ми повярваха ,че има работа в израел за не-англоговорящи и не е трудно да се намери  ... и пак не ми повярваха  Laughing    така че аз съм свикнала  Simple Smile    

елинда честито . а както казах и благоволението на мисрад апним има значение защото от тях зависи всичко Simple Smile аз например по закон като турист нямах право да седя с туристическа виза повече от еди колко си дни в рамките на 6 месеца- те видяха,че съм седяла повече , но просто ми издадоха друга виза и това е Peace    но не казвам,че не си права. със сигурност ти знаеш по-добре от мен за женените  Peace

офф майната му ! опитвам се да споделя някакви неща от живота си тук,големи неща в живота ми,за улпан-а за детето си,за рожденни дни, за разни травмиращи преживявания а преди и за раждането и от всичкото това , винаги тези неща остават НАПЪЛНО незабелязани ! а всеки се хваща да ми обяснява за какво сигурно лъжа  ooooh!    като постнах 1вата снимка на давид тук нямаше нито 1 коментар ! егасимус .   ooooh!   еми да не пиша повече тогава . във форумите не се цени различното мнение ..всичко трябва да е в лигав форумски стил и по-добре да е в тон с идеите на масата,че иначе лошо . на мен ми омръзна

# 456
  • На дивана, под юргана
... опитвам се да споделя някакви неща от живота си тук,големи неща в живота ми,за улпан-а за детето си,за рожденни дни, за разни травмиращи преживявания ...

Don't worry, be happy!

Рая, понякога е така, понякога - не. Хората затова казват - не питай старило, питай патило! И ако ти си минала по една пътека, другите минават по друга и винаги ще имат някакво недоверие...

Аз тези дни чета малко по диагоналната система, че съм зает - кога на плаж, кога до някой канион, посещения при роднини...

# 457
  • София
Хей, Рая, я по-спокойно! Не се нервирай, че ще ти стане горчива кърмата!

Първо, мисля, че е нормално принципно да се съмнявам в това, което се пише във форума, без значение кой го пише. Ако се водех по написното тук  ooooh! Освен това също така е нормално колкото публикации, толкова и мнения да има. Ако се нервирах като теб всеки път, когато някой застане на противоположното на моето мнение, до сега да съм спряла да пиша тук.
Колкото се отнася конкретно до теб - Да, имам особено мнение към твоите постове и това мое мнение е провокирано от твоето лично поведение. По мои скромни наблюдения ти държиш винаги да си контра, да си център на вниманието и с леко скандален провкус. Поне такова усещане остави у мен след като гледах предаването с Карбовски. Ще се учудя, ако това не е търсеният от теб ефект.
Също така си мисля, че е съвсем нормално да съм по-доверчива към постовете на другите, отколкото към твоите, просто защото тях "познавам" по-отдавна. Човек е склонен по-лесно да приема познатото и да подхожда с недоверия към непознатото.

За ситуацията в момента в Израел си градя лично мнение на базата на споделено такова от наши приятели и познати израелци, а не на базата на  изчетеното в Интернет и най-вече в бг-мамма. Всеки, с когото говорим по въпроса за стаките, имотите, работата и какви ли не други проблеми в Израел, споделя, че ситуацията в момента е много тежка. Работата е кът, работи се много, заплатите са средни, а цените - високи. И това не е мнението на интелигентни хора, живеещи и работещи в Израел, а някои дори и родени там.
За "лигавия форумски стил" не знам какво точно имаш впредвид. Но може би ти прави впечатление ,че всички се опитват да бъдат приятели с всички. И да, в реалния живот не става така. Хората се сблъскат в сдруги хора, с други мнения, стават конфликти, но ето точно  тук си противоречиш. Искаш всички да те приемат лигаво и доверчиво, като все едно сме били цял живот заедно на площадката пред блока, но ако някой ти каже, че не е съгласен с теб и скачаш. Аз лично си имам една много удобна за мен позиция спрямо пишещите в отчетните теми - те не са ми приятелки, не си пия с тях кафето, не разчитам на тях, не са ми крайна инстанция - те са хора, предимно жени, с които имаме нещо общо, имаме деца на една и съща възраст, сблъскваме се с едни и същи проблеми в отглеждането им по едно и също време. Те могат да разберат проблема ми с недоспиванто по-добре, отколкото някоя приятелка, с която бих пила кафе, но която няма деца. И да, черпя от техния опит, но винаги имам едно на ум. И да, има изключения, има потребители, с които и лично се познавам, с които пием кафе понякога, или децата ни играят заедно на площадката и да, тяхната дума тежи повече, отколкото на непознатите.

А ако съм пропуснала да ти честитя за Давид - моя грешка. Но аз по принцип все пропускам разните му там честититки. Той е един малък, сладък симпатичко. Съжалявам, че се е наложил ода го травмирате с това вземане на кръв. Звучи доста тежко. Но пък съм сигурна, че той вече е забравил, така че не си го слагай и ти на сърцето. За лазенето на по-малко от 3 месечно бебе съм нарпаво  Shocked но не си мисли, че не ти вярвам, просто моите и двете деца пропълзяха едва към 7м, черпя от личния си опит.  

Хайде сега една групова прегръдка  Hug Hug и стига се пали за глупости!  Peace

П.С. Тигър, завиждам ти на заетостта!  Twisted Evil

# 458
разбира се,че всеки има право на различно мнение !  
но ,че никой не ме отразява за друго освен да ми каже как не съм права си е така  Peace то ако беше само ти  ooooh!  добре  Simple Smile  

никой не си вади изводи за това как е в дадена държава само от форуми Simple Smile но във форумите се пише именно за да откриеш различният личен опит в крайна сметка  .

разбирам за предаването на карбовски, но това е търсеният от него ефект, не от мен Simple Smile защото скандалът продава. на мен тук никой , нищо не ми плаща да провокирам  Laughing   ако човек все пак обърне внимание всичко провокативно там го казва той  Grinning   около моята история как ми е писнало от един особен вид манталитет и лайфстайл  Peace   а аз далеч не съм единствената на която и е  Simple Smile даже напоследък толкова много хора казват по ТВ това ,което аз тогава казах, че супер се преекспонира и изтърка вече  Peace  

мир и любов  Peace

ето и опитите ни за лазене Simple Smile  трудно е на 2 месеца все пак,главата тежи, но не се отказва

Последна редакция: вт, 16 авг 2011, 20:45 от raia07

# 459
Някой лазят,други и опити даже не правят Laughing,и нито един зъб нямат LaughingЦял ден е ,като залепен за мен,и е на денонощен млечен бар Laughing,как ще го отбивам ,идея нямам!

Аз между другото Ви следя непрекъснато,само дето време нямам за писане!

# 460
... дъщеря ни е с израелско гражданство и в сряда си чакаме и израелския паспорт, за да я качим на самолета за Бг.
А аз кога да ви чакам на летището?  Hug Flutter Heart Eyes

Да се изфукам и аз - и беба вече си има задграничен паспорт, ама български.  Wink Те били много красиви новите паспорти - направо като албум с репродукции.

Голямата жълта котка пак се е уредила с "натоварена" програма.  Crossing Arms При мен пък е валидна поговорката - вода гази, жаден ходи, ама нейсе, няма да се жалвам - каквото-такова.  Rolling Eyes
Илче  newsm10 добре казано!

Рая, сигурна съм, че четящите и пишещите тук искрено са се зарадвали на малкото ти съкровище, а ти не се засягай, че не са писали. И аз като Илка често пропускам важни за някой форумец събития, но пък мислено винаги съм им пожелавала най-добрите неща.  Hug За мен не е важно толкова да е написано, колкото да е помислено с добро чувство. Както казват рейкистите - енергията следва мисълта, така че споко.  Flutter Струва  ми се, че ти се иска всички да ти симпатизират или поне да споделят твоя ентусиазъм от живота ти в Израел, но това няма как да се случи в реалния живот (за форума важи същото).  Simple Smile Хората са замесени от толкова различни теста ... Това, което теб те екзалтира, за друг може да е досадно или пък в разрез с неговите разбирания и опит, така че не се впрягай, когато се сблъскваш с противоположни на твоите убеждения.   bouquet

Бубе, ти си имаш змийки, аз пък на няколко пъти срещах един малък прозрачен гущер  Shocked (на 4-я етаж!) на терасата, където с теб ... хм...да кажем гледахме звездите.  Twisted Evil Какво стана с работата? Дай малко светлина по въпроса, че те мисля Heart Eyes!  Praynig

Ееее, Наина, аха да постна писанието си и гледам "Внимание, докато пишехте, в темата бе публикуван нов отговор". На колко стана бебока? Ако искаш да ти преотстъпя за малко едно мнооого палаво и тичащо момиченце, срещу кротко момченце (само с млечния бар не знам как ще се оправим  newsm78)?  Wink

Последна редакция: ср, 17 авг 2011, 12:47 от verano azul

# 461
  • Някъде там...
Наина, Наина  Hug Липсваш ми много... Качи някъде някоя снимка да ви видим ( не забравяй и Ники към снимките)

Верано, минах графолог и чакам резултати...

Аз се запознах задочно с Даниела и искам да ви споделя, че е дори по-красива и от майка си  Heart Eyes

Тиги, ако идвате към Хайфа звънкай да се запозная с малкия Тигър  Peace

# 462
И аз ви чета с едно око. Също съм заета, като Тиги се вея по- разни места и за моя радост срещам скъпи хора. С две думи- малко ни остана. После отново училище, добре че наближава нова година  Laughing!

Рая,  Давид е с много добра мускулна кондиция за възрастта си, браво на него, а ти се готви да тичаш след него в скоро време. Като споменахме пълзящи сладури трябва да отбележа, че и Йосико е толкова бърз, жилав, силен и страхотно усмихнат, а Йойо е такъв експерт, че смая едни леки в Банско, чак идваха да охкат и ахкат колко добре и елегантно го прави. Наистина пълзенето е много важен етап от развитието.

Верано извесно ли е вече кога пътувате? Хайде с нас  Hug!

Наинкааа, и аз искам снимкиииии!

У нас има детски купон, госпожицата си е поканила приятелка. Играят на карти хрупат разни зелении и се смеят високо  hahaha.

# 463
Рая, искрено съжалявам и се извинявам за моята закъсняла реакция! Мисля, че синът ти е прекрасен, както може да бъде прекрасно само едно бебенце!Чуден!И голям сладур! Hug
И ми стана много мъчно, затова че са го дупчили така жестоко.

Голям спринтьор,бре... Лази си та пушек се вдига! Браво!

# 464
  • София
рая, малкия е страхотен. браво на него. жилаво момче ще е!  Peaceюю

П.С. септември сме във Варна.
Тали, ще ви видим ли отново преди да се приберете към по-топлите страни?

Общи условия

Активация на акаунт