Израел 54

• 44 567
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Рая, във връзка с гласуването, копирам писмото на нашия Посланик Юрий Щерк:

"Уважаеми дами и господа,

На 23 октомври 2011 г. предстои провеждането на избори за президент и вицепрезидент на Република България , както и за общински съветници и кметове.
Българските граждани в Израел имат възможност да участват в изборите за президент и вицепрезидент на Републиката.
Всеки български гражданин , който е навършил 18 години към изборния ден , не е поставен под запрещение и не изтърпява наказание лишаване от свобода може да гласува.

Желанието за гласуване може да се заяви пред Посолството на Република България в Израел. Това става в писмена форма чрез заявление по образец не по-късно от 27.09.2011 г. включително (25 дни преди изборния ден) , подписано саморъчно и подадено лично или чрез писмо. Възможно е заявлението да бъде изпратено и в електронна форма, като сканираното изображение се изпраща на e-mail адреса на българското посолство ( Embassy.TelAviv@mfa.bgЕ-мейл адресът e защитен от спам ботове. ) на файл в pdf-формат. В едно заявление може да е вписано само едно лице.

В заявлението задължително се посочват имената по паспорт, лична карта, моряшка или военна книжка (само за военнослужещите), единният граждански номер, адресът на пребиваване в съответната държава, постоянният адрес в Република България и населеното място, в което желаете да гласувате.

Образец на заявлението може да бъде изтеглено от: http://www.mfa.bg/bg/news/view/31593"

# 466
йеее, какво приятно начало на деня ми дадохте с тези позитивни отговори  Simple Smile  мноого ви благодаря за което   bouquet    и добро утро !  ето и снимки, за да му видите и лицето(на давид) все пак :

и никак няма да е лошо ако и вие качите някои снимки, защото и аз си нямам идея как изглеждат много от децата на темата  Peace  знам само за тези чиито фейсбук имам (3,4 човека)

verano azul честити паспорти !

Мъничко червеничко благодаря и за инфото за гласуването, от това по-изчерпателно, няма на къде  Hug     

и въпрос за храненето..в кой започнахте да давате на децата си нещо различно от кърма?
и как мога да отуча бебето да яде през 3 часа цяла нощ , някой ако има опит....   Rolling Eyes   Simple Smile

# 467
Тали, с единият крак вече съм тръгнала!  Hug Съпругът ми утре е на изследвания в Тел Авив и според резултатите от тях ще се определи и момента на тръгването, но някъде в средата на септември ще е, няма да е по-рано.
Рая, като гледам твоя пъргавелко как бързо напредва с материала, направо по нашите стъпки вървите.  Laughing Дупе да ти е яко!  Crazy
За захранването момичетата много са писали в предишните теми. Ще ти кажа аз как съм процедирала - плодово пюре започнах да давам на 2,5 месеца. После постепенно въведох и другите без да се придържам стриктно към стандартните лекарски препоръки - ръководех се от реакциите на малката. Отказването от нощно хранене е по-лесно, когато бебето е малко, но ако нямаш търпение и нерви да го изтраеш една седмица да ти хленчи през нощта, опитай постепенно да изместиш часовете на хранене - ако последното му е в 12 ч. и му се пада после в 3 ч., дай му в 4 ч. или го излъжи с малко водичка. Моята дъщеря сама си измести часовете и то в рамките на 1 седмица, но беше на 4 месеца (последното й хранене беше в 21-22 ч. и после към 5-6 ч.). Искаше ми се по-рано да я откажа от нощното хранене, но тъй като почти през цялото време сме сами с нея, в онези месеци изобщо не знаех къде се намирам от умора и недоспиване и гледах да си съхраня малко сили за през деня.  Tired Наблюдавай зрънчо и той ще ти подскаже как да процедираш.  Peace
Не съм привърженик на публикуването на снимки, особено на малко дете, в публичното пространство, макар че съм поствала преди време. Имам си мои схващания по този въпрос. А профила във фейса го изтрих с огромно удоволствие.  Wink Нито разполагах с време да го ползвам, нито виждах смисъл от него, абе не е моя начин на общуване.  Peace

# 468
  • София
Верано, ела моля да отучиш моя младеж от нощното поцокване. Обикновено се буди през час-два, цоква и продължава да спи. Има и изключения, когато прави ОГРОМНАТА за него пауза от 3 часа.  Whistling т.е. в 9-12-3-6-7 и в 7:30 вече съм се отказала от спането и ставаме.  Tired

Рая, аз съм фен на умерено късното захранване. Ида я захраних на 6.5м, а Йоси даже след 7м. Всъщност Йоси още на 5м. му давах да си дъвче коричка хляб или суров морков, колкото да си задоволи любопитството и да си начеше венците и да ни остави на мира докато ние, големите, хапваме. Всъщност едва последната седмица-две прояде по-сериозно, т.е. около 100-120гр. на обяд и още толкова на вечеря. Вчера с триста зора успях да му пробутам 5 лъжички попара сутринта, а следобедната закуска му е изцяло кърма. Него го захранвам доста по-свободно, по-скоро по усет, нямам време да следя стриктно различни схеми, както дойде. Обикновено каквото ние ядем, това има и за него. С Ида се отнесох по-сериозно и следвах схемите, вкл. яйце и пр.мляко след 1г.
Като цяло мисля, че най-важното е да наблюдаваш детето и да се водиш по него, предлагаш, но не насилваш.  Peace

П.С. Докато пиша и Йоси ми прави дискотечен фон - изправил се е на стената на бар-плота и светва-изгасва лампите отгоре ми, отделно та-та-татка и брррр-ка. Уникален! И ми се хили като пъпеш! Ох, децата са толкова сладки като малки. Като попорастнат вече не са толквоа умилителни  Heart Eyes

# 469
Цитат
Имам си мои схващания по този въпрос. А профила във фейса го изтрих с огромно удоволствие.   Нито разполагах с време да го ползвам, нито виждах смисъл от него, абе не е моя начин на общуване. 
newsm10 И аз така, консервативни сме явно Mr. Green
   Наинка, за къде бързаш, моя вече иска да ходи и е тръшкане, постоянно като го сложа в кошарката Crazy Изобщо угодия няма Laughing
   Бубе, какво стана с твоите изпити?
   МЧ,
Цитат
Посланик Юрий Щерк
чистокръвен българин, няма две мнения Mr. Green Laughing

# 470
Илче, като дойдете през септември до Варна дай ми Йоси за няколко дни (Девора има да го мачка - умира за бебета Heart Eyes) и понеже няма да има кърмене, бързо ще го отуча.  Grinning Мисля си, че ако се откаже, ще ти се храни по-пълноценно и обилно през деня, съответно ще се засища и така ще отпадне нуждата му от нощно хранене. То не че един ден няма да стане така, ама и ти си човек и е редно вече да започнеш да си вземаш малко повече сън.
Племенничката ми някога изпиваше по 1,5 л. прясно мляко през нощта! Shocked И майка й и баба й се тръшкаха през деня, че сакън, детето не иска да яде и ще вземе да заслабне ( а тя си беше едно пухче - само гривнички, като Мишленче  Laughing). Един ден не изтраях и просто ги помолих да си направят експеримент със себе си и да изпият същото количество мляко, а сутринта да се опитат да закусят. Абе всеки си е с разбиранията. Аз предпочитам да я карам по усет, понякога и на принципа проба-грешка. Най-отговорно заявявам, че съм си доволна от резултатите.  bowuu  Crazy

Аааа, mimkis-че, не сме консервативни!  Naughty Недей, че тази думичка ми прозвуча като задръстени. Whistling Може би просто сме си преподредили приоритетите.  Wink

# 471
Рая, за кърменето през нощта не мога да ти помогна...Ние и досега се кърмим...Събужда си се понякога по 1-2 пъти,а друг път по 6-7  пъти. При глад, жажда или за успокоение.
Ако трябваше да ставам да го приспивам всеки път, когато плачеше или мрънкаше, не знам как щях да се справя.Сякаш и по-лесно ми идва.

За захранването - и ние започнахме след навършване на 6-тия месец.Въпреки, че в Типат Халав ме съветваха да започна след 4-тия.

Снимки на малкия, също като Мимкис и Верано, не обичам да качвам в нет-а.

Мимкис, от това по-българско име здраве му кажи  Party Иначе, за клюката-чух, че е от Пловдив   Grinning

# 472
добро утро!  bowuu    
и благодаря за инфото !

за захранването   кърмата си е най-добра и съобразена с точните нужди на детето поне до 1вата година (че и до втората , но това ми се струва много) затова и на мен ми се щеше да му давам само това, но пък от друга страна организма на детето е готов да приеме и храни след 4тия месец и дори има твърдение,че не е добре да се пропуска този момент защото е най- подходящ за захранване и затова съм много объркана какво е най-добре ooooh!  а да не говорим за схемите с какво и как се захранва , това никак не ми е ясно. дано имам ясна идея какво да правя докато стане на 4 месеца! много ме е страх да не направя нещо грешно.

verano azul "Наблюдавай зрънчо и той ще ти подскаже как да процедираш." това ми звучи много добре ! а 1,5 мл. през нощта аз не мога да изпия Grinning а Дейвис пие помашко за денонощие.

Мъничко ч   а колко са ви големи децата?

_Илка   9-12-3-6 (или 5)  ето така се храним ние , като след 5 , максимум 6 той не желае да спи повече и се налага да се събудя . трудно ми е така , затова се заинтересувах от начините да се пропусне поне ч хранене. имам нужда от сън.. месеци не съм спала като хората  Simple Smile  а преди месец беше и после, ядеше на час, час и половина  :о:  

за фейсбук и посяванията на снимки - аз пък съм много мултимедийна и интернационална личност  Simple Smile  нямам тайни  и обичам до комуникирам, събирам мнения,знам как е на другите места сравнявам ,коментирам . изобщо този нов начин на общуване е направо създаден за мен  :Lil:   имах висок още когато в БГ никой не беше чувал за него и карах хората да си правят профили , а те ми казваха как няма бъдеще във ФБ и си правеха май спейс Simple Smile  
разбира се това има и своите минуси , като всяко нещо, но както обичам да казвам " всяко нещо има минуси, и всеки сам си избира кои минуси са му непоносими "

а за мен форумите са новост,за 1ви път се регистрирах тук, защото като си нова мама има хиляди неясноти.  и ми е много полезно за сега. но не съм много добра в общуването в такъв формат  ooooh!  не съм достатъчно толерантна ! (както сигурно сте забелязали ) не ми харесва това ,че ВСЕКИ може да си каже мнението, според мен , не всеки Трябва.  нямам  толерантност към глупости и да ме "преценяват" и да се изказват за мен хора, чиито мнения не смятам за значителни . поне във ФБ можеш да регулираш кои са ти приятелите . но както и да е. това си е мой проблем. трябва да се науча на толерантност и се опитвам, дано успея  Praynig

хайде приятен и слънчев ден !  bouquet

Последна редакция: чт, 18 авг 2011, 09:13 от raia07

# 473
  • Някъде там...
Извинете ме, че се намесвам в разговора ви, но предполагам, че би ви заинтересувало: http://www.mako.co.il/news-military/security/Article-bfb25c5bd0c … rtner=kidum_moran

# 474
Boryana   Shocked  и това ,че има революции в държавите им, не беше достатъчно за да забравят,че мразят израел  Sad   

# 475
# 476
Добър вечер!

Възстановяват примирието, досега го коментираха по телевизията. То живеещите в Израел сигурно знаете вече.  Simple Smile

Мимкис, защо си смени слончето от подписа? Blush

Аз гледах един филм - Israel: Birth of a Nation. Препоръчвам го, ако някой се интересува от първите няколко години след създаването на държавата и зараждането на една нова нация. За мен беше много полезен, защото знаех твърде малко (почти нищо) точно за този период м/у 1947 и 1949г.

Борянка, благодаря за сайта, който си пуснала в предното ти мнение. Grinning Да живее Google Translate.  Mr. Green

Поздрави!   bouquet

# 477
  • Някъде там...
Плюшка, хич не ми благодари ами дай да те видя абитуриентка  Hug Кажи как вървят изпитите, къде ще кандидастваш (ако се повтарям, прости на една възрастна женица  Crazy ) Ако не ти се пише на обща пиши ми на лични, живо се интересувам от решението ти за бъдещето  Hug Липсваш ми, разписвай се по-често  Hug Плюшка, следващия път ще преведа, беше неуместно от моя страна да посна линк на иврит ама знам, че ще ми простиш  Hug

Аз ходих в зоо-то на Рамат Ган, за 30 мин сме се разминали с Тиги  Crossing Arms Зоо-то е страхотно, ако някой не го е посещавал, да изчака да се разхлади и да тръгва натам  Heart Eyes Снимки имам в профила ми във фейса  Peace
Авива, ако проявиш желание, ще ти прати снимките на лични  Peace
Плюши и ти нямаш фейс, а може би имаш.... Ако ти е интересно за снимките: на лични  Hug

# 478
Плюше, загуби ми се като си сменях сентенцията и аз много трудно си бях намерила слонче Sad Не се сетих после името на сайта, ако го открия пак ще си го сложа Wink Grinning Мерси за препоръката за филма. Говори се за примирие, дано Peace С Египет се обтегнаха отношенията, защото терористите са използвали техни униформи и цахал(израелската армия) са убили по погрешка техни полицаи гонейки терористите Confused. Peace

# 479
  • T"A
Бубе, ние също видяхме снимките от Сафарито и веднага си глътнахме граматиките как сте идвали, когато ние не сме тук  Confused Защо така, аааааааааааааа?  Naughty
цъ-цъ-цъ, направо сме обидени  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт