Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са обичаите по време на празника Шавуот и какво представлява той?
Как се приготвят печени патладжани?
Какви са цените на имотите в Израел?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са обичаите по време на празника Шавуот и какво представлява той?
Шавуот е празник на млякото и меда, който се провежда предимно по мошавите. Той е свързан с празнуването на Тората и се отбелязва с традиционни ястия, включително млечни и мед продукти. Обичаите по време на празника Шавуот включват консумацията на млечни и сладки продукти, както и празнувайки Тората. Той е свързан с радостта и благодарността на евреите.
-
Как се приготвят печени патладжани?
-
Какви са цените на имотите в Израел?
-
Какво представлява Шавуот за евреите?
-
Какъв е младежкият лагер в България?
Ами да го оставим за след празниците,а? Освен ако не настоявате много да е сега, през тази седмица, разбира се...Тогава ще търся начин...

На 5ти в 4 сутринта Ида ме събуди с хленченето, че я боли коремчето. На мен много ми се спеше, защото до 1:30 правих торта за детската градина и я смъмрих, че ако си беше изяла вечерята нямаше да я боли коремчето и да пази тишина, че ще събуди Йоси. Но тя продължи да скимти и към 5 започна да повръща. Към 7:30 Йоси се събуди и той солидарно се включи в повръщането. До обяд бях пуснала вече две перални!
Тогава спряха да връщат, но пък другата радост ги сполетя.
Та провали ни се празненството. Тортата остана скрита в хладилника, да не ги дразним. Ние ядем тайно на крак в кухнята, а тях ги тормозя с разни картофи, ориз и препечени филийки.Йоси точно беше проял и пак се върна предимно на кърма. Вече тотално ми писна.

. А между другото и татко ми е роден на 5. октомври.
!

, и у нас се развъди някакъв вирус, Йойо е с 39о, плаче, не иска да яде. Всичко това се установява в петък сутринта, иди търси доктори часове преди Йом Кипур
.Много е тежко, когато не са добре.