Израел 54

• 44 508
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря на всички много е трудно и тук кадето живеем сме заобиколени от много деца всеки път като ги погледна ми се свива сърцето,но зная че някак трябва да го преодолея.
Искам да ви попитам тази нощ ли сменят часа?
Assse,кураж и от мен и не се отчайвай, скоро ще се радваш и на свое бебче Hug
Да, тази нощ се сменя часовника Peace

# 676
  • На дивана, под юргана
Дядо Хаджи, Тигъра беше тук преди около месец, даже в чест на малкия Тигър правих мъфини, но не ни е било писано да се видим тази година  Sad Но аз съм оптимист и ще чакам догодина  Party

Ех, да беше споменала за мъфините тогава... Ние бързахме, бързахме... обаче ако знаехме за тях щяхме да избързаме мъъъничко повече, за да успеем да дойдем все пак.

# 677
  • Някъде там...
Ако знаех, че това ще ви доведе даже и торта щях да забъркам  Joy

# 678
  • София

Илче, душко не ми се сърди, аз просто си пиша  Hug

Бубе, ще изкупиш вината си с една порция мъфини  Hug

Но от опит мога да ти кажа, че в жегата няма много голямо значение дали си с 3/4 ръкав или с потник. Ходила съм и така и така. Не ми е по-прохладно като съм по-гола. А определено мога да кажа, че с пола през лятото е в пъти по-добре, отколкото с панталон. И не е задължително да си с чорапогащник.  Wink
Храненето си е едно предизвикателсто в началото - да не ядеш муската с кис.мляко, да се откажеш от лазанята със сос болонезе, пица Хавай, принцесите с айрян и кренвиршите с какавал ...   Joy  Joy Joy Но се свиква. Не е болка за умиране. Колкото до чакането на 6ч. от месо до мляко - вие в Израел си нямате грижа с това. Има толкова парве неща, че въобще не бихте усетили разликата.
Две мивки, две печки, два хладилника - не е задължително. Пожелателно, улеснително, но не и задължително. Ние у дома сме си с по едно. Само втора печка си взехме преди година, за мое улеснение.
Приборите - е да, малко балаган става у дома с толкова посуда, но пък според мен така или иначе всяка къща има поне два комплекта прибори. Отделно нямаш проблем със стъклените, можеш да ги ползваш и за месо и за мляко (според сефарадската традиция). Тенджери, тигани - аз си имам два комплекта - по две тенджери и един тиган, напълно достатъчно са ми.  Но както при приборите, така и при тенджерите и тиганите можеш да имаш само един комплект, който постоянно да изваряваш между готвенията на месо и мляко.
Т.е. можеш да се справиш в кухнята и с един комплект от всичко, но си е загуба на време всеки път да преваряваш.  Peace

Дали са непрактични всички тези ограничения - въпрос на гледна точка.

Няма да забравя как дядо ми ми е разказвал как като деца са ходили на жп-гарата и са надничали да видят глезените на жените, които слизат от влака.
А сега дори няма нужда да надничаш. Доста .... хммм... девойки ... директно ти навират атрибутите си под носа ти. Някак си не мисля, че такова разголване е ... полезно, както здравословно, така и сексуално. Желанието, породено от една вулгарна разголеност, при която още преди да те покани на среща момчето вече знае с какво бельо си, защото то изскача отвсякъде  ooooh!, или пък въобще го няма  Wink, не е трайно, обвърващо  желание. По-скоро си е задоволяване на първичен инстинкт, равносилен на животинския. Желанието, което е породено от фантазия какво има под дрехите, за формите, за допира, е къде-къде по-трайно и сладко. А и после жените се оплакват, че не били задоволени. Ами как да стане, като с преждвеременната си голотата те вече са задоволили окото на мъжа, няма място за фантазии, мъжът знае какво точно да очаква и е вече на втора база още на "здравей"  Wink
А да не говорим за голотата, която струи от екрана ooooh!

Ох, трябва да ви оставям, че дечковците си искат вниманието. Сигурно съм, че сте ми хванали мисълта.

Последна редакция: нд, 02 окт 2011, 10:32 от _илка

# 679
Бубе , не съм имала в предвид теб или някой от форума   HugPeace  А и това ,че не ги смяташ тези неща за практични , нужни или каквото и там било , не те прави меркантилна  Crazy Hug

Мен тези битовите неща не биха ме спряли . Дори бих си оформила 2 кухни дали ще са в отделни стаи или просто конструкцията на една кухня бих я монтирала в два къта в една стая вече е въпрос на дизайнерския ми усет   hahaha  Wink
На мен без т'ва ми е мъчна работа готвенето , дали ще го правя на 2 печки или на една ...подробности  Laughing
За приборите също , 2 комплекта , даже  различен десен , щот' съм си заплес да не стане беля  Whistling

Общо взето към никоя вещ , навик  и/или ядене не съм привързана до толкова ,че да не мога да се откажа от него или да го променя по какъвто и да е начин. Просто трябва да почувствам мотива в сърцето си . И много повече смисъла на някоя заповед или ограничение би ме притеснило от колкото прилагането и . Чудно ми е това деление между половете , само защото Ева е съгрешила и всички  женски индивиди  са да не кажа "проклети" . Не ми пречи да носа пола , сандалите през чорапи (примерно)  и всичките му там неща, но защо хората не се мерят според сърцето си,а според неща независещи от тях?! В едно религиозно общество не би ме съблазнило повече ,че живеят на гърба на държавата от колкото ,че делят децата си и примерно има човек ,който "заменя" 3те си дъщери за 1 син .  Подобни неща  ми се струват несправедливи и най-вече ,че са религиозно толерирани. Нищо не ми е по-трудно да спазвам от това да открия отговора на въпроса ,защо и до кога децата ще плащат за греховете на родителите си и до кога произхода и пола ще значат повече от това какво сърце имаш за Бог и повелите му  според юдаизма.

А за "ползата" от религиозния живот , не знам , всеки за него си знае и преценява  Wink За мен този живот носи един вид съхранение ,което е трудно да сътвориш и запазиш ,когато си "свободен " в света. Имам чувството ,че живеем в един модернизиран Содом и Гомор . Масовите представи за "забавление" , "добро" и "зло " са толкова изкривени ,че няма на къде.  Наистина от семейството зависи как ще се формира детето , но средата е наистина много важна, тази среда тук , а и по света  не ми допада. Това лято попътувахме, и се уверих ,че не чалгата ни е проблема ,ами свободията ,която наричаме свобода. Хората правят какви ли не неща ,които ако имат чувството ,че в някакъв аспект не са правилни ( не говора да са религиозни , ами просто някакви заложени ценности ) не биха стигнали там до където стигат,ала те си ги имат за нормални . Това лято попътувахме доста и видях ,че не само "у наше село" са сбъркани нещата , сбъркани са повсеместно . На мен това ,не ми харесва и ако трябва да избирам живот в Ибиса , слънце , плаж ,море, най-грандиозните  партита в света или ортодоксален начин на живот в Израел съм много склонна да избера второто .

Извинявам се за дългия пост   bouquet

# 680
  • Някъде там...
И двете сте на 100% прави, просто аз съм си свикнала на моя начин на живот и не мога да се откажа от него. Това е една от причините да не се конвентирам, то като не правиш нещо от сърце защо да го правиш. Говорих само аз как виждам нещата  Blush Иначе за храната, убий ме пълнени чушки без млекце не мога да ям, че научих и мъжо да хапва така (каква съм ужасна  Joy )
Анди, като толкова много те влече защо не почнеш да спазваш правилата според догмите? Това, че на хартия не си еврейка не пречи (поне според мен) .
Илче, аз на вас мъфини няма да ви направя ама ще ви ги купя от кашерния магазин в съседния град  Peace Аз се съобразявам с гостите ни, като ни идват на гости хора, които не познавам ги питамдали пазят. Ако пазят си хапваме рибка, омлетче... никакво меса та после да можем да си хапнем тортичка и да пием кафето с млекце. А парвето е забранено вкъщи  Joy хич не ми е вкусно ама може и да е на психична основа  newsm78
За чорапогащниците ме учуди, тук все са със закрити крака, не съм се замисляла, че може да е дълъг чорап  Blush

Анди, ако имаш опция за Ибиса кажи, веднага си сменяме местата  Joy Гръцките острови също вършат работа  Crazy

Хапнах с вас мили мои, сега се мятам над книгите, че не остана  Tired

# 681
  • T"A
За религиозния начин на живот - има, разбира се, непрактични и остарели аспекти, неудобства...
(мъжете са си баш навлечени, да оставим настрана полите на жените, които пасват на климата)

Въпрос на навик и желание е да спазваш правилата  Peace За себе си правя следната аналогия - и на мен ми е важно да отглеждам детето по даден начин, въпреки неудобствата  Simple Smile (най-лесен пример е храненето - не че ми се готви по 3 пъти на ден, но като искам да се храни здрословно... вече ми е част от ежедневието).

Обаче не виждам причина да се броят часовете между млякото и месото (пр.), ако човек не вярва наистина в тези неща...

---
Хайде, малко материал за разпускане  [клюка]   Mr. Green

Някой може ли да ми обясни как е възможно да нямаш корем в 7-ми месец? Имам предвид Гал Гадот: http://img.mako.co.il/2011/09/12/mako_21_resize_g.jpg

цъ-цъ-цъ (с подозрения и завист за фигурата и)

П.П. Конкретните цимери не бих ги препоръчала, но иначе си прекарахме хубаво Simple Smile МЧ, мерси, че попита Simple Smile
На село като на село

Последна редакция: ср, 05 окт 2011, 00:32 от Mentha

# 682
  • Някъде там...
Ментуш, на мен не ми се вярва да е в седми месец и да няма никакъв корем, сигурно е стара снимка  newsm78

# 683
  • T"A
Ами, не, точно от 7-я месец е снимката гледах я по ТВ (даже и в профил я даваха, коремът и е все едно е пийнала малко биричка, но в никакъв случай на бременна).  Crazy

Браво за новата Нобелова награда  Grinning като за литература няма шанс, поне в  химията оценяват приноса на израелските учени  Simple Smile

Бубе, как си след изпита?

Всички, какво става  по Сукот? Има ли желаещи за среща и, ако има, за кога можем да се уговорим?  Party

# 684
  • Някъде там...
Ментуш, до изпита все имах надеждата, че ще мога да живея тук, но сега съм твърдо убедена... за нищо на света  Naughty То няма такава некъдърност и такава безотговорност  Crossing Arms За мен нямаше изпитен лист, сама ходих да се разправям, загубих от изпитното време, от нервите си и спокойствието си. От там нататък нямам идея как протече изпита  Tired
Аз не знам къде ще съм на Сукот, утре заминавам за неопределено време   Rolling Eyes

# 685
  • Някъде там...
Честит рожден ден на Йоси !!!

# 686
Илче, да ти е живо и здраво малкото момченце!  bouquet  Желая му много щастливи усмивки и безгрижно детство! Hug

Имаше ли много вълнения? Wink

Ментуш, би било хубаво да се съберем  Grinning  За семейно събиране ли става въпрос? Че сега се събират около 4 почивни дни, все празници за Сукот, и всеки ще си е с половинката, предполагам.
Ако ще сме без тях, бих предпочела да го оставим за след празниците...
Ние май ще сме си в ТА. Засега не успях да намеря евтини билети за БГ.

Бубе, недей се коси.Случват се такива работи, за съжаление. И то на много по-важни места. Аз бих написала едно писмо с оплакване до менаела на този колеж. Все пак си плащала за този курс и това, че те са ти провалили изпита не е беседър.Ама мамаш льо беседър!/Съвсем не е добре!/.Опиши колко си възмутена и разочарована от тази несъобразителност и грешка. И как това ти е повлияло.
Единият вариант е да ти насрочат нова изпитна дата.А другият да те компенсират с точки...Така, че си заслужава да опиташ...

Гмар Хатима Това на всички и Цом Кал на тези, които ще постят! Hug

# 687
  • T"A
Имах предвид холь амоед  Simple Smile Не пречи и след празниците.  Wink
(през почивните 4 накуп ни е малко нагъчкано със срещи и не смея да поемам още нещо)

Бубе, не се коси, не ти ли дадоха допълнително време, за да компенсират задето си започнала по-късно? Обикновено това е практиката (поне при нас беше така), не биха те ощетили и ако са го направили, наистина можеш да се оплачеш  Peace

ъъъ, ти сега съвсем ли ще изчезнеш или?

---
Йоси да расте все така слънчево дете   bouquet Илче, той не е роден на 06-ти, нали? че то се пада на годишнината от 6 дневната война...

Хатима това! Аз мисля да започна диета по този повод, даже днес обявих най-тържествено и официално, че спирам сладоледа... (той ми е най-големият грях просто Mr. Green)

# 688
  • Някъде там...
Червеничко, грешката беше на мисрад атама и аз трябва да пиша жалби до тях  Tired Честно не ми се занимава, оставам си с надеждата, че нервите не са попречили на знанията ми  Rolling Eyes
Ментуш, сигурно щяха да ми дадът допълнително време, но аз бях изнервена, не мислех чисто и просто в един момент станах и заминах та не стигнах до момента със скандала за допълнително време  Embarassed Иначе незнам за колко време изчезвам, аз сега се светнах, че утре е Йом Кипур и това не е добре за финансите защото на кораба пазят цом ... 
(не се отказвай от сладоледа)  Naughty

Момичета и момчета, леки пости ви пожелавам
Цом кал  Peace

# 689
Илче, честит празник  bouquet Да ти е жив и здрав малкия сладур Hug
Бубе, не е лошо наистина да им напишеш оплакване Peace
Гмар Хатима Това на всички и Цом Кал

Общи условия

Активация на акаунт