Израел 54

• 44 510
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Асе, съжалявам за загубата ви. Пожелавам ти много сили и кураж да надвиеш болката Sad.

# 661
  • София
Асе, прегръдки и от мен!  Hug Кураж и дано през новата година Б-г ви дари с това, за което мечтаете  Hug

Има мидраш, в който се казва, че душите на хората се връщат на земята, за да поправят греховете си. Така една душа можа да се връща много пъти, докато успее да достигне чистотата, с която да се извиси до Б-г. Често се случва душа на мъдрец, на праведник, да  се върне  на земята, защото има нещо съвсеем, съвсем мъничко да поправи. Смята се, че такива преждевременно прекъснати бременности са точно с такива праведни души, които имат нужда едва от няколко удъра на сърцето, за да се издигнат до Б-г.

И не забравяй - няма нищо случайно. Всяко изпитание, изпратено ни от Б-г, е  с някаква цел. И Б-г никога не ни подлага на изпитания, които не бихме могли да преминем.

Дано следващата Рош-а-Шана я посрещнеш с бебче на ръце!

# 662
  • T"A
Асе, така съжалявам, че преминавате през толкова голяма мъка  Sad
Прегръдка и от мен, пожелавам ти да намериш утеха и най-вече да се сбъдне желанието ви за детенце, въпреки случилото се Hug Не губи надежда  Hug
Ще ти пусна лична бележка, прегледай си кутията Peace

# 663
Ох, Асе... Sad Милата ми...Много, много съжалявам.... Sad
А и за съжаление знам  как се чувстваш. И на мен ми се случи преди няколко години. Ужасно е. Прегръщам те много, много силно. Hug
Ако имаш нужда да поговорим, ти изпращам телефона си на лични.

# 664
  • Някъде там...
Минавам само на бързо за отчет:
Говорих с българката, която помага на Алекс81  Peace Нашите приятели са вече в новата си квартира от вчера вечерта, записани са на Улпан а малката принцеса на градина. Оправили са връщането на арноната. Сега се приготвят за новия си живот  Grinning Ще отнеме малко време за да се обзаведат и подредят, но вече си имат поне дом  Grinning От ваше и мое име им пожелах хаг самеах и им казах преди да купуват каквото и да е по новия си дом да се консултират с нас, че има възможност да им помогнем с определени неща  Blush

Весел празник  Hug

# 665

Няма начин да ви пропусна,банда! Laughing

Асе,предполгам ,че при теб е било "кухо яйце" .....лекарите го отбелязват като missed.Първата ми бременност беше такава ... аз също много страдах. Забременях на 4-тия месец след него.Много често се случва.Не се разстройвай и мисли позитивно ...ще видиш ,че след година ще се радваш на прекрасен бонбон.Не знам какво са ти препоръчали лекарите ,но тук се препоръчва фолиевата киселина .Започва да се пие още преди жената да е забременяла.Ако имаш други въпроси ,ще ти отговоря ,стига да мога ,разбира се .Успех! Hug

# 666
  • Сливен
Здравейте! Имам една молба, към тези, които живеят в България всъщност. Искам да намеря информация за еврейските празници и традиции, но да е обяснено достъпно, като за деца. Идеята ми е дъщеря ми да е запозната с тях, а не да приема събирането ни за празници като за обикновена среща.
Благодаря ви и успешна и щастлива година!

# 667
Шана това на всички!
Асе, не са лесни дните след това, което се е случило, но опитай се да не си го припомняш, да не се отдаваш на черни мисли. Гледай напред, а не назад. Времето минава бързо и ще видиш колко неусетно ще имаш повод за истинска радост.

МЧ, и тази торта е супер! Права е Боряна,  че трябва да си отвориш бизнес. Един сигурен клиент вече имаш. Любопитно ми е -предишната торта за Малкото Червеничко, колко време ти отне да я направиш?

Браво на Алекс и семейството и. Много бързо се приспособяват към новия живот.

# 668
  • Някъде там...
Аз пък имах гостиииииииииииии и получих целувки  Heart Eyes Семейство Ментови ни посетиха и си прекарахме супер  Heart Eyes Ако искате и вие да си прекарате супер- заповядайте при нас  Hug
Шана това и хубав ден на всички  Hug

# 669
  • София
Аз пък имах гостиииииииииииии и получих целувки  Heart Eyes Семейство Ментови ни посетиха и си прекарахме супер  Heart Eyes Ако искате и вие да си прекарате супер- заповядайте при нас  Hug
Шана това и хубав ден на всички  Hug

Ами гледай сега - ние с Тигъра чакаме бат`Бойко да пусне метрото до вас и веднага пристигаме, без никакво колебание.

# 670
Авива, има редица религии, които забраняват на жените да носят панталони.Не е само юдаизма.Причините за тази забрана обикновено се дължат на законите за скромност.
Според ортодоксалните евреи, носенето на поли и панталони е съобразено с религиозните закони.
Съществуват две основни наставления в юдаизма, които са в основата на това.
Първото от тях е за скромността. В еврейската вяра, пространството между краката на жената се смята за личната зона, и следователно, трябва да бъде обхванато от една дреха.
Второто наставление е, че тъй като панталоните първоначално са били създадени като дреха за мъжа, то се забранява носенето им от жени.
Както и обратното - на мъжете е строго забранено  носенето на рокли.
Второзаконие 22:05 в Библията ("Жената не трябва да носи това, което принадлежи на мъжа"

Елиндуш, благодаря!Предишната торта я правех от 12 до до 5 сутринта на същия ден... А фигурките отгоре 3-4 дни  предварително, за по 2-3 часа всяка вечер, когато малкия вече е заспал....От  захарното тесто трябва да се приготвят предварително фигурките.А мисълта за тортата беше месец преди осъществяването й. Абе цял проект:D Crazy

Мента, как си изкарахте?Хубав ли беше цимера?

# 671
  • Някъде там...
Дядо Хаджи, Тигъра беше тук преди около месец, даже в чест на малкия Тигър правих мъфини, но не ни е било писано да се видим тази година  Sad Но аз съм оптимист и ще чакам догодина  Party

# 672
Честита Нова Година на всички !  Hug Да е мирна,плодоносна и щастлива за всички ни !
Бубенце , браво ! Ти си нашата гордост!  Hug Ама ти си го знаеш  Flutter

Мерси , за отговорите . Надявам ,се че не обиждам , засягам или напрягам когото и да е ,когато питам някакви неща свързани с религия. Вярно ,че много е изписано ,но се оставят някакви въпроси в мен  Joy Все пак трябва да си поддържам нивото на най-любопитен в темата  bowuu

Това  с скромността много ми допада . Харесва ми как се обличат религиозните , наистина лъха скромност от тях . Жената с пола ,блузка ,която покрива гръдта и , с покрита глава , а мъжа с ризка  и панталон  . (т.е. не онези които са съвсем фанатизирани дето ходят с палта и руски шапки  Crazy ) Може би защото живея в светска среда и целия разврат и безморалност ,който ме заобикаля ми идва в повече . Е наистина има и изключения , но типа ала " фолк -певица" се е закоренил в тукашните представи за мода( сред младите )  . Колкото повече се движа в подобни кръгове с подобни разбирания " за живота" толкова повече закопнявам за онези норми ,към които се придържат религиозните ,нищо ,че някой ги отблъскват и ги имат за " остаряли" .

Асе , миличка , съжалявам за болката ти ! Моята братовчедка загуби първото си детенце още неродено  , болката и беше голяма , но сега 3 години по-късно , има 2 прекрасни дечица с желание за 3то . Другата година ще бъдеш с рожбичка на ръце и ще пресмяташ от колко време  не си спала като хората  Hug Hug

Дядо Хаджи , ще трябва да почакаме с пускането на метрото до тях ! Бат' Бойко ще да е зает да успокои етническото напрежение в страната ,което нараства все повече и повече . Днес има анти-цигански протест  Tired

# 673
  • Някъде там...
Авива, аз ги отхвърлям тези норми защото не ги намирам за практични а не за остарели. Представи си в жегата тук да сложиш чорапогащник, блуза с 3/4 ръкав, дълга пола (до под коляното) и да си покриеш главата ...Мисля, че човек, който не е възпитан от детска възраст да се облича така ще му е много трудно да живее по този начин. Да се откажеш от много от нещата които правиш е трудна работа. Отделно изискванията при хранене: Ами трябват ти 2 комплекта за хранене, 2 мивки за миене, пазене на часа от млечно до месно...
Наречете ме меркантилна, но ... къде е ползата от всичко това  newsm78

Илче, душко не ми се сърди, аз просто си пиша  Hug

# 674
Благодаря на всички много е трудно и тук кадето живеем сме заобиколени от много деца всеки път като ги погледна ми се свива сърцето,но зная че някак трябва да го преодолея.
Искам да ви попитам тази нощ ли сменят часа?

Общи условия

Активация на акаунт