Израел 54

• 44 544
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • в центъра на света
Борянче, приятно пътуване и не забравяй фотоапарат Sunglasses

# 511
http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-14777260
   Браво на всички, които излязоха и протестираха. Дори нищо да не се промени, просто показаха, че все още има гражданско общество Peace

# 512
  • Някъде там...
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !!!

# 513
  • T"A
Аз съм още в онзи ден  Laughing За всичкото време, през което живея тук, не помня по-вълнуваща гледка от тълпите хора, които бяха на демонстрацията в събота.
Ако някой е пропуснал, пък му се иска да чуе, тук има запис на речта на Дафни Лиф. Откакто започнаха да се пробват да и правят рецах офи, ми стана дори по-симпатична.  Mr. Green

Честито Съединение!  Simple Smile

Тъй като не ми остава време за подробно търсене из темите, може ли някой да ми припомни как се прави бадемово мляко (от бадеми)? (помня, че и дядо Хаджия, и Тали Дан бяха споделяли, но не помня в коя тема)

Между другото, малката ми куковица проходи: http://www.youtube.com/watch?v=1FByxYf9Ijo   Sunglasses

А при вас какво ново?  Simple Smile

Последна редакция: вт, 06 сеп 2011, 15:32 от Mentha

# 514
  • Някъде там...
Браво на вас Ментуш  Hug
Аз си лепнах от някъде един грип и сега тихичко псувам  Tired

# 515
  • София
...

Тъй като не ми остава време за подробно търсене из темите, може ли някой да ми припомни как се прави бадемово мляко (от бадеми)? (помня, че и дядо Хаджия, и Тали Дан бяха споделяли, но не помня в коя тема)

...

Мента:

- 1 част бадеми;
- 3 части вода ( ако го искаш по гъсто, че не знам за какво ще го ползваш намали водата примерно на 2 - 2.5 чаши ама не по малко)

Значи бадемите ги киснеш във вода минимум 2 часа а по възможност до 24 часа за да омекнат и поемат водата. Значи желателно е да ги обелиш преди това, ама може да ги обелиш и след кисненето.

После бадемите и друга вода ( не тая в който са киснали) в съотношението дето ти го дадох по-горе се пуска на силен блендер до пълното „разбиване“ на бадемите. После минаваш това през цедка, а остатъка в цедката (ако има такова) ползваш за сладкиши.

От както малката прояде мед, майка и добавя и една лъжица мед (в никакъв случай да не е манов само) и го разбива с него.

# 516
  • T"A
дядо Хаджия, много ти благодаря!
Аз му правих веднъж от бадемово масло, но на него не му хареса. Искам да пробвам сега от бадеми да го направя...

А може ли да попитам - първата вода защо я хвърляме?

Бубе, бързо оздравяване!

bouquet

# 517
  • София
дядо Хаджия, много ти благодаря!
Аз му правих веднъж от бадемово масло, но на него не му хареса. Искам да пробвам сега от бадеми да го направя...

А може ли да попитам - първата вода защо я хвърляме?

Бубе, бързо оздравяване!

bouquet

Бадемовото масло е много концентрирано, а и не съм сигурен дали това което продават в магазините няма и разни добавки. То по принцип децата малко са резервирани и трудно възприемат аромата на бадемите. Баба ти зайка например (това е моята съпруга) задължително го смесва бадемовото мляко с разните му там прясно изцеден плодов сок или пък конфитюри. То щото иначе с нашата внучка водим пунически войни да опита нещо ново.

Водата, в която сме киснали бадемите (особено когато не са белени) се изхвърля от чисто хигиенична гледна точка. Има вероятност бадемите да са прашасяли или пък малки животинки от сорта на червейчета или мънички насекоми да са се скрили в ядките. Като се накиснат те обикновено излизат, но не всякога са забелязват.

Апропо сега ми мрънка тука моята възлюбена и вика при приготвянето да пробваш с прясно мляко вместо с вода, ама задължително пастьоризирано или сварено. При нас между другото внучката харесва повече кайсиевото мляко (демек приготвено от кайсиеви ядки) ама то нали знаеш всеки си има вкус.

# 518
  • Някъде там...
Честит рожден ден, Мимкис!!!

# 519
  • T"A
Мимкис, честит рожден ден! Много здраве и щастие  nbirthday

Апропо сега ми мрънка тука моята възлюбена и вика при приготвянето да пробваш с прясно мляко вместо с вода, ама задължително пастьоризирано или сварено. При нас между другото внучката харесва повече кайсиевото мляко (демек приготвено от кайсиеви ядки) ама то нали знаеш всеки си има вкус.

Дядо Хаджия, аз искам да избегна даването на краве мляко, по принцип да не му давам или да минимизирам, доколкото е възможно. Моето диване яде бадемово масло - разбивам го с малко вода и му прибавям няколко капки силан (това е сиропът от фурми) и мажа на филийка за закуска. И сусамов тахан яде, не само подсладен, но и натурален, и подправен с лимонов сок и магданоз...

Много ти благодаря за насоките!

# 520
  • На дивана, под юргана
Честит Рожден Ден, mimkis! Да си жива и здрава и да нямаш много време за ядове!

Ние пък довечера сме на родителска среща за първокласника.

# 521
Благодаря за честитките и пожеланията Hug
Честито прохождане на Йойо, само напред с леки стъпки Grinning
Мляко от кашу също става хубаво Peace
 Имате ли представа дали шореш петрозилия и гезер леван са едно и също нещо- на бг е пъщърнак newsm78
   Тигър, успех на родителската

# 522
  • Някъде там...
Мимкисче, нямам идея какво е гезер лаван обаче шореш петрозилия определено не е пъщарнак... Шореш петрозилия си е корена на магданоза и ако не си го ползвала досега то започни да си го слагаш в зеленчуковите супи-супер става  Peace Аз слагам и корен от целина както и самите листа... Това пащърнак нямам идея какво е и за какво се ползва, но гугъл казва че е гезер лаван  Peace

# 523
Браво на Йойо, надявам се скоро да го видим как крачи на живо  Hug!

Мимкис, Честитоооооо! Жива и здрава да си, да се радваш на близките си хора и те на теб. Успехи във всяко начинание!   bouquet   bouquet   bouquet

Тиги, предстартова треска, а?! И аз преди два дни изкарах 4! часа на родителски първо на едини, а после на другия- Лудница!

Децата още на могат да влезнат в руслото на ежедневието, майка им още по- малко  Crazy!

# 524
  • София-България, Израел - където си поискам
Мимкис, честит рожден ден! Много здраве, щастие, късмет до 120 години!
Весел празник!
И аз се върнах от родителска среща Peace с Тъгър и малкото тигърче ще се срещаме често  Laughing
Дани, свикнаха ли децата с училището Wink Стефи не иска и да чуе, само за приятелките ѝ е мъчно Wink
Хайде, лека вечер мен  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт