СЕДЯНКА. Елате на сладки приказки.

• 25 307
  • 476
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аз за първия срок си взех как си му е реда една евтина бентенска шарена китайска. Още на втория срок взех друго, че му се подигравали големите. В подгответо даже имаше деца с найкове и разни ми ти такива. Най обикновенно квартално училище.....свиквайте, подготвям ви  Whistling

# 136
  • София и там където не се пуши
Габол - нормални цени, като отделно поръчайте количка, която не е евтина, но на Мишо 5 години върши работа. Сега количката върши работа на мама, пък и на тях от време на време. Количката е отделно и чантата се намъква на нея. Ще ви снимам ако искате. newsm78

Мими ли е първи клас  Shocked - кога порасна това дете. За Бояна знам, ама нещо им бъркам годините.

Съседките ме отнесоха, ама ще гледам репортажа в нета.
На моите деца Габол издържат минимум година. Сега втора година Мишо ще бъде с една и съща раница.

# 137
  • София
Дори, на мен пък това с количките не ми изглежда удобно. Като знам по пътя до училището какви са дупки, ми то на втория ден количката ще е отишла.
Мими ще е първи клас, мда, расте. Кака и ще е втори.
Еееех, дали нашите родители са мислели чак толкова за една проста раница....надали.
Но да не отварям темата за родителите, че след двуседмичен престой във Враца това ми е болно място. Mr. Green Бим бам, къде е аватара на свеки, липсва ми!

# 138
Не, никой не ти я предлага - пита се за нея и се порячва и няма нищо общо с тази раница с вградената количка. Яка е по паветата.

# 139
  • София
Аз преди 2 дни купих раница от една книжарница около Докторската градина - раницата е от каталога на http://paperland.bg/?81&02&962292 , имаше и дизайн на Бенетон, нашата е подобна на модела но обилно гарнирана с Хелоу кити. На мен много ми хареса и я взех без да питам детето, а Дара като я видя каза "Ау колко е голяма", хареса я. Струва 72 лв. и ми се видя средна цена. В детската градина бяхме с раница на Габол, не е мръднала за година и половина.

Сега ме тресе как да намирам дрехи, които лесно се обличат и събличат. Забелязвам, че има разтегливи дрехи и с тях и е много лесно, но други са трудни за обличане.

Ох, лека полека започва да се приближава първият учебен ден Simple Smile

Да ви се оплача леко, от днес съм с първа корона в устата, остарях щом започнах да оставам без зъби... На Дара и расте поредният зъб, без да се клати предишният и трябва и нея да я водя на зъболекар.

# 140
Точно това си мислех, че тези които казват че Габол са слаби, да не са от други фирми  Joy

# 141
  • София / Пловдив
Аз лично също съм доволна от една на Габол, но мъничка, изкара първите две години в градината, сега ходи на танци с нея и още е жива. Но са леки нещата, които носи. А като ги напълнят с учебници и тетрадки и започнат да ги мятат насам - натам в училище, много бързо се късали. Поне така четох в няколко теми. Ето само две от многото идентични мнения:

С раниците на Габол и една учебна година не успяхме да изкараме.

е, щерката изкара точно 1м. На 13.10. вече беше с разпадащо се дъно.

Иначе и аз не бях навита да давам много пари за раница. Но само си ги събра детето. И се реших да я поръчам, вместо да ги изхарчи за глупости разни. Защото каквото и да се сети, че иска, а аз да отговоря, че не е удачно точно сега да даваме пари за това, тя казва "Тогава с моите пари ще го вземем". Включително и на заведения иска да ходим и тя да черпи. Така поне ще знае, че си е изхарчила всиииичките пари, та дано се кротне  Wink

# 142
Чета ви,че и тук се нищят първокласните страсти и аз съм във вашите редици
Моя син пък 2 години изкара с раница на Габол,на малката е с ортопедичен гръб,но не е маркова,ще си ползва и тази от детската ако се наложи
Дайте идея къде бих могла да намеря красив и евтин празен несесер с два ципа,трябва ми празен ,защото художниците имат изискване моливи и т.н. да са на Фаберкастел

# 143
В Джъмбо и там има и евтини ортопедични моливчета и химикалки.

А сещам се, че там има и евтини раници.

# 144
  • София / Пловдив
В Джъмбо и там има и евтини ортопедични моливчета и химикалки.

Тези пък какви са?

# 145
На самите моливи са наденати едни като гуми и детето успява по-добре да хване молива, не че моя не ги маха и до ден днешен и държи отвратително химикалката. А самите химикалки са пак с гумено, но така произведени.

# 146
  • София / Пловдив
Да, сетих се, едни такива тумбести стоят химикалките. Виждала съм ги, но не знаех, че и те се наричат "ортопедични".

Дайте идея какви флумастери да търся. Всичките, които съм купувала изкарват не повече от месец. Имаше едни по - прилични на Кохинор, но от месец и нещо не мога да ги открия тук, имали затруднения с вноса.

# 147
  • София
Я да ви попитам- нещо не ми преведоха двойните детски този месец. Детето като е с ТЕЛК тези пари не си ли вървят докато е ТЕЛК-а или се подават пак документи? Новия ни ТЕЛК е от миналата година май.
Мда, сега си видях документите- до 31 май 2011 са ми детските. Ей гадовете значи, когато те нещо са объркали ми звънят по телефона на поразия, да не им удържат нещо от заплатите. Сега никой не се обади. Crossing Arms

# 148
  • София / Пловдив
Валенце, като си оправиш документите, със задна дата няма ли как да ти изплатят сумите?

# 149
  • София
Мисля, че не. Такава е идеята, Дени. Не съм от хората, които все си мислят, че някой иска да ги прецака. Обаче социалното министерство са точно това, откъдето могат да спестят все е добре дошло. Не ми е за първи път. Като знам, че ми звъняха ама буквално по три пъти на ден покрай новия телк. Карали са ме два пъти дневно да се разхождам до тях, щото сутринта са забравили да ми дадат на нещо си да се подпиша. Ама ей на сега що да се обаждат? Прегледах си всички документи сега- и социалната оценка, и интеграционните...всичко си е със срока на телка, то ест до 2013. Само детските са до 2001 май месец. Нито искат доходи за тях, нито нищо. Що трябва да подавам пак документи не мога да разбера. ама ей на така като си спестят по 70лв месечно от стотина души, добра сума ще се получи.
Май изневерих на принципа си да не се ядосвам за пари. Но просто се почувствах прецакана. Няма да ме задигнат 70лв, но защо да е така?!

Общи условия

Активация на акаунт