СЕДЯНКА. Елате на сладки приказки.

• 25 283
  • 476
  •   1
Отговори
# 285
Неееееее, ходенето по детски магазини с него  не е здравословно за семейния бюджет  hahaha

# 286
  • София, "Младост 3"
Привет-мривет!
Имам нужда от малко помощ - ще Ви постна цитат на МАрияна - моя позната от МД, която е от Пловдив. Ето линк към профила й: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=6540 - Незабравка.
"Здравейте отново на всички!
Бях активна в темата преди 3 години. Постепенно покрай ангажименти се оттеглих от следенето й. И ... ето ме пак ... събудена посред нощ от безпокойство.
Днес бях на рожден ден с детето ми, което вече е предучилищна група в детската градина. Отново ми се сви душичката като виждах колко по-различен е от останалите деца.
Проблема и безпокойството ми в момента са, че не съм сигурна каква точно е диагнозата на сина ми и съответно коя е правилната терапия за него.
Когато беше на 3 г. ходихме на консултация с невролог, психолог и логопед в психо-диспансера в Пловдив, където единствено отбелязаха, че му е направен преглед, на който не се е справил добре с тестовете. Така и никой не каза нищо определено, камо ли да даде диагноза.
Обърнах се към ресурсния център в Пловдив. От там отпуснаха ресурсен учител, логопед и психолог, които го посещават в градината. Водят го с ХАДК и разтройство в развитието на речта и езика, но... каква е точната истина - не знам със сигурност!
Бях чела, че в София има медицински детски център, за различните деца, където могат да приемат детето за 2-3 дни, да го наблюдават и изследват и да го изпишат с поставена диагноза и препоръки за лечение.
Моля, ако някой има координати да ми ги напише тук или на лични.
Също така се интересувам и в Пловдив къде бих могла да го заведа за тестуване и поставяне на диагноза (изключвайки психо-диспансера и д-р Пискова за които знам).
Моля да споделите на вашите деца в Пловдив кой постави диагнозата, какво лечение провеждате и как се справяте с проблемите.
Благодаря предварително!"
Моля ако можете да кажете къде е добре да се изследва детето в София и какви са процедурите - колко дни, има ли къде да се спи ит.н.
Благодаря ви предварително!
Дамата е писала в темата за Хиперактивност

# 287
  • София / Пловдив
....
Също така се интересувам и в Пловдив къде бих могла да го заведа за тестуване и поставяне на диагноза (изключвайки психо-диспансера и д-р Пискова за които знам).....

Наде, да си взима детето и да ходи в София! В Пловдив да не разчита на комплексен преглед от специалистите и съответната диагноза и лечение.

# 288
  • София, "Младост 3"
 Peace това ни е въпроса - къде да иде и някакви съвети
  bouquet

# 289
  • София / Пловдив
В "Свети Наум" ги правят тези изследвания.
Но конкретно за лекари - дано се включат мами, които имат опит. Аз там знам само доц.Божинова.

# 290
В св. Никола- МА.
Повечето майки водят децата си там с подобни оплаквания.
Има психиатър, психолог и логопед. Добре са запознати с подобни диагнози и работят само с деца.
Записване на регистратурата /може и по телефона/ за първична консултация.

# 291
  • София / Пловдив

Много светци, много нещо  Wink първоначално реших, че съм объркала, но се оказа, че и двете клиники общо взето я вършат тази дейност:

http://www.svnaum.com/clinicsnch.html
http://alexandrovska.com/bg/node/38

# 292
  • София и там където не се пуши
Да и на двете места, аз затова си трая, в другата тема и дадоха съвет и за двете.

# 293
  • София, "Младост 3"
 Peace

МЕрсаж!
  bouquet
Хуубава седмица ви желая!

Моля да споделите за подаръците - какво мислите, от къде...

# 294
  • София / Пловдив
....

Моля да споделите за подаръците - какво мислите, от къде...

Аууу, това ми е любимата и в същото време болна тема по празниците. Все не мога да намеря баланс между желания и финансова възможност  Crazy

На дребната съм закупила една фабрика за стикери, ще взема и една МР4-ка тези дни и една книжка... на по - добрата ми половинка съм набелязала часовник. Пък аз си поръчах ново яке и ботуши, но май чак толкова не съм слушала...  Mr. Green
За бабите и дядовците - ще има символични подаръци, още не съм ги измислила обаче.

# 295
Тц тц тц, че и яке, че и ботуши.
За два подаръка трябва да се слуша две поредни години.

# 296
  • София / Пловдив
Тц тц тц, че и яке, че и ботуши.
За два подаръка трябва да се слуша две поредни години.

Joy  Joy

Ама и миналата година бях добричка  Laughing

# 297
  • София
Темата се е загубила назааад  назад!
 Имам нужда от съвет какво да правя и как да го правя. Бубка не иска да ходи в  тоалетна, иска да си ползва само и единственно гърнето. Това вече става проблем, голяма си е. В училището полагат големи усилия да я научат, вкъщи също го правим. Засега няма резултат. Стигнахме дотам, че пишка сутрин в гърнето у дома към 7ч, в училище не прави нищо и после чак към 15-15,30 като се приберем....пак в гърнето. Първо естественно я слагам в тоалетната, но никакъв ефект. Днес много  ме притесни, защото в училище пила много сок и много вода, не пишкала, взимам я с надут до пръсване корем, не може да ходи, върви приведена и плаче. Не се напишква обаче, стиска. Хванахме едно такси, уж за по-бързо, едва се прибрахме, тя не успя да се изпишка "наведнъж", плака....накрая свърши работата, естественно на гърне.  Много ме притеснява цялата тази история. В училище правят всичко възможно да я научат, дават ми полезни съвети кое и как, обаче не се получава. Аз си мисля, че Бубка още не е готова и че това си е чисто издевателство над организма и. Едва ходеше днес, така беше превита. В същото време зная, че трябва  да се научи, голяма е вече. От друга страна се чувствам направо виновна, че не се получават нещата. А знам, че виновен нямя.
Та, приемам съвети всякакви!

# 298
  • София, "Младост 3"
Валенце, за мен тъй като Бубка е много чувствителна, е желателно да се посъветвате с психолог. Убедена съм, че проблема не е в разбирането и невъзможността. Предполагам, че е свързано с личното й усещане.
Децата точно преди да почнат да ходят в гърне преживяват един период в който всичко тяхно си е тяхно - може да не дават и нокти да им се режат даже.
При Бубка нещата с а по-комплексни, но предполагам чисто лаишки, че се касае за създаден навик, който й дава уют и сигурност, но и който е свързан с един регрес и желание за регрес от нейна страна, т.е. противопоставяне на новото. Но това е толкова прост и елементарен поглед, с толкова мое светоусещане, че е напълно възможно да няма нищо общо с усещанията на детето ти.
Тъй като Бубка е специална си мисля, че за да не плащате таксита е по-добре да намериш добър специалист и да се консултираш - ще ви спести много проблеми и неприятности на цялото семейство.

Иначе аз бих предложила да спазариш нещо с нея за това ходене. Нещо което желае много. И да й предложиш и занимание, което да я отвлича. Дани смени памперса за гърне за 1 седмица за да седи на него и да яде паста за зъби  Mr. Green
успех

# 299
  • София и там където не се пуши
Големия ми ходеше до много късно в гърне, а малкия с махането на памперса се катереше по тоалетната. На моя приятелка дъщерята, до ден днешен освен у тях, другаде никъде не ходи до тоалетна, а вече е на 40 год. На една бригада не желаеха заради това да я освободят, та по спешност ги викнаха във Велико Търново да си я вземат. Ама при тях, май ставаше дума за голяма нужда. Какво да ти кажа, освен да ви гледа вас със сестра и, друго не се сещам. 

Общи условия

Активация на акаунт