Лещи за очи -3

• 107 112
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 780
Може ли да се спи с Biofinity?

# 781
  • В полите на Пирин планина
Може ли да се спи с Biofinity?

По принцип - да. Лично аз го правя при извънредни ситуации.

# 782
Записвам се за темата, много е интересна и полезна  Hug  Аз нося очила от малка, а от няколко години слагам лещи от време на време, но явно правя нещо грешно, защото вече с 3-4 комплекта не мога да издържа и няколко слагания (за по 5-6 часа)  newsm78  Първият път като ги сложа и всичко е ок, втория и третия започват да ме дразнят много и като ги гледам на светло изглеждат целите с нещо като "налепи", на някого да му се е случвало?
Сменям им разтвора всеки път, обливам ги, без грим ги нося...   Cry

# 783
inagsv, на мен такова нещо не ми се е случвало, нон стоп съм с лещи вече 5-6 години и с обилни количества грим  Mr. Green Ти какви лещи си ползвала досега? От какъв материал, на коя марка?

# 784
  • Lost in a fairytale ...
Вземи си ензимни таблетки от оптиката, те ще ти кажат как точно се ползват  Peace
Ще ти почистят налепите  Simple Smile

# 785
  • В полите на Пирин планина
inagsv, на мен такова нещо не ми се е случвало, нон стоп съм с лещи вече 5-6 години и с обилни количества грим  Mr. Green Ти какви лещи си ползвала досега? От какъв материал, на коя марка?

И аз така, като нося лещи от 15 години.
Единствено, ако нещо се е повредила или замърсила лещата, тогава ме дразни.

# 786
Записвам се за темата, много е интересна и полезна  Hug  Аз нося очила от малка, а от няколко години слагам лещи от време на време, но явно правя нещо грешно, защото вече с 3-4 комплекта не мога да издържа и няколко слагания (за по 5-6 часа)  newsm78  Първият път като ги сложа и всичко е ок, втория и третия започват да ме дразнят много и като ги гледам на светло изглеждат целите с нещо като "налепи", на някого да му се е случвало?
Сменям им разтвора всеки път, обливам ги, без грим ги нося...   Cry
Здравейте! Препоръчвам Ви да направите преглед при очен лекар,за да се изключи хроничен конюнктивит.Възможно е в резултат на това да има нарушен слъзен филм и това да води до струпване на протеинови и липидни отложения върху лещите.Възможни са и други причини за Вашите оплаквания,кеото се нуждае от изясняване .Поздрави!

# 787

Благодаря за съветите на всички  Peace Лещите бяха меки тримесечни, но името ми убягва, по 2-22лв са. Тъй като нямам никакъв проблем с очите когато съм с очила, една приятелка предположи, че е от начина, по-който ги свалям (след като ме видя), защото аз ги избутвам към ъгъла на около. Там те се "смачкват" и влиза въздух отдолу и ми оставят на пръста, просто ми е по-лесно. Вярно, сгъват се, но е за секунда докато се залепят за пръста ми  newsm78
Ще си взема нов комплект, от тези които препоръчвате тук из темата, и ще се опитам да ги свалям по "стандартния" метод, надявам се да се оправи...  Praynig

# 788

че е от начина, по-който ги свалям (след като ме видя), защото аз ги избутвам към ъгъла на около. Там те се "смачкват" и влиза въздух отдолу и ми оставят на пръста
Ще си взема нов комплект, от тези които препоръчвате тук из темата, и ще се опитам да ги свалям по "стандартния" метод, надявам се да се оправи...  Praynig

Всеки използва различен и удобен за него метод на сваляне. Струва ми се, че причината не е в начина на сваляне на лещата, а в това, което е написала д-р Петрова в горния пост. Не е нормално да има такива отлагания по лещата още на първите й поставяния, така че е добре да направите преглед.

# 789
[Всеки използва различен и удобен за него метод на сваляне. Струва ми се, че причината не е в начина на сваляне на лещата, а в това, което е написала д-р Петрова в горния пост. Не е нормално да има такива отлагания по лещата още на първите й поставяния, така че е добре да направите преглед.
Благодаря за съвета, така и ще направя  Simple Smile

# 790
Здравейте,

От 15 години нося очила. Преди две седмици си взех лещи, с намерение да го нося от време на време, не за постоянно. Отидох в една оптика, където ме прегледа доктор, за да ми определи диоптър. Изписа ми същия диоптър за лещите, какъвто ми е и на очилата. Сега се опитвам да свикна с лещите, но не ми е комфортно.
 Не трябва ли да е по -нисък диотъра на лещите от този на очилата?.

# 791
Здравейте,

От 15 години нося очила. Преди две седмици си взех лещи, с намерение да го нося от време на време, не за постоянно. Отидох в една оптика, където ме прегледа доктор, за да ми определи диоптър. Изписа ми същия диоптър за лещите, какъвто ми е и на очилата. Сега се опитвам да свикна с лещите, но не ми е комфортно.
при мен е по-нисък с 0.5. Нося лещи от 100000 години  Peace

# 792
Здравейте,

Не е задължително да е по-нисък, често до определена корекция се запазва същия, много рядко (при хиперметропи) се и завишава.
С кое не можете да свикнете - с това как виждате или със самото чуждо тяло в окото?!
Ако притесненията ви продължат, направете повторен преглед, заповядайте в JOY и Grand optics, ще е безплатен прегледа ви при покупка на лещи.
Възможно е да не ви комфортна самата леща, като вид на материала, водно съдържание, диаметър и т.н

# 793
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
На мен лещите много ми уморяват очите и след 4-5 часа носене спирам да виждам добре с тях.  Нямам идея защо.

# 794
 Шебек, възможно е лещата ви да е твърде стегната  newsm78  По този начин възпрепятства свободното движение на слъзния филм и се натрупват бързо отлагания, които всъщност замъгляват зрението.

Общи условия

Активация на акаунт