Лещи за очи -3

• 107 002
  • 1 057
  •   1
Отговори
# 855
  • София
 Hug Определено май трябва да прочета тук

# 856
      Предлагат ми едни на Карл Цайс, вероятно по лиценз, за по 18 лв. двете. И разтвор All in one пак на Цайс. Какво мислите за тях, много евтини ми се виждат...

# 857
  • София
      Предлагат ми едни на Карл Цайс, вероятно по лиценз, за по 18 лв. двете. И разтвор All in one пак на Цайс. Какво мислите за тях, много евтини ми се виждат...

На 56 страница писах, че за пръв път ми се случва да не мога да сваля лещи и те бяха на Цайс. Поразрових се и прочетох, че на други им са се скъсали още при първото-второто махане. Ако искаш рискувай - все пак са малко  парите, а може да са ти добре. В единствения ден, в който ги носих се чувствах чудесно. Мисля тези дни да пробвам да ги сложа отново и да видя пак ли ще е проблемно свалянето.

# 858
     Наистина трудно се свалят! Особено когато някога си носил твърди, които се слагат и свалят мигновено. Да разбирам ли, че другите марки са по-лесни за поставяне и сваляне?

# 859
Разтвора си го ползвам от доста време-доволна съм,не виждам каквато и да е разлика с Опти-фри и Реню,които ползвах много дълго време.В началото бях предубедена от цената,но разтвора си е перфектен-има и малки разфасофки (120мл) за морето:)

# 860
     Явно е въпрос на тренинг да се свикне със свалянето им - отнема все по-малко време...

# 861
Аз използвам 6 месечни Baush & Lomb и Renu разтвор, но вече ми е писнало това слагане и махане постоянно  Confused

# 862
Здравейте, нося лещи от 1999 година,  имам силно късогледство...Преди месец ходих на контролн преглед във Вижън и лекарката беше много против лещите - каза, че окото ми много се е повлияло/негативно/ от тях и да разредя носенето до минимум...лесно е да се каже, ама 8,75 диоптера цайси как се носят навънка ... newsm78 Както и да е, обясни ми нещо и за разслояване на роговицата на едното око, което било пречка да се направи лазерна корекция, за мое съжаление, защото тамън се бях навила, та явно ще си нося лещите до живот дето се казва...Моля, препоръчайте ми изкуствени съллзи, които да могат да се слагат в окото, докато лещата е в него, и да не струва майка си и баща си... Praynig Също някоя марка хубави лещи, че до сега съм ползвала единствено българските от Клокотница, а тя/лекарката/, беше много против именно тях... Rolling Eyes

# 863
amidala13 ,изкуствени сълзи има и български -кристал вижън за около 5лв,аз си ги капя върху лещите...има и много други-Systane,Systane ultra,Systane gel, Gen teal,Hyabac,Vidisic gel,Tears naturalle-по-скъпи са и само първите мисля могат върху лещи...От лещите най-добре ми понасят еднократните,но са и доста солени като цена и си карам с biofiniti-със сигурност са много по-добри от българските(поне за моите очи).

# 864
  • В полите на Пирин планина
amidala13, вече има олекотени стъкла и рамки, които са удобни и при високи диоптри. Лично аз също предпочитам лещи / имам -7.50 диоптър /. В момента ползвам Биофинити, които са със силиконов хидрогел и са ми супер удобни. Сравнявам ги и с тези, които ти носиш, защото дълги години носих такива, но с тях доста повече ми изсъхваха очите. Работя по цял ден на компютър, но с Биофинити не чувствам дискомфорт и нямам нужда от допълнително овлажняване.

# 865
  • София
И аз отскоро съм с Биофинити. До преди това носех Кларити, но ми бяха много тънки и неудобни за слагане, затова реших да пробвам с нови. Доволна съм от новия си избор, много са комфортни, не се усещат въобще. И моята работа е свързана с целодневно висене пред компютър.

# 866
Здравейте! И аз съм с лещи и скоро трябва да ги сменям. Къде мога в София да намеря лещите Биофинити? Интересува ме и дали имат астигматични.

Последна редакция: вт, 04 юни 2013, 15:37 от magibogd

# 867
  Колко месечни са тези Биофинити ?

# 868
Някой да е ползвал такава джаджа http://www.ebay.com/itm/Ultrasonic-Contact-Lens-Cleaner-2-Minute … lor-/190835916101 Дали е иновация и дали ще се наложи?

# 869
Някой да е ползвал такава джаджа http://www.ebay.com/itm/Ultrasonic-Contact-Lens-Cleaner-2-Minute … lor-/190835916101 Дали е иновация и дали ще се наложи?

Чисти ги за 2 минути, това е основното, което разбрах. Нямам идея дали ще се наложи...от целия комплект имам само пинсетка, защото веднъж си бях поръчвала, но някак си не мога да свикна с нея, иначе определено се вадят от контейнерчето по-лесно. Виждала съм и апликатори и винаги съм се чудела дали е по-удобно с тях - http://www.xn--e1agh1d.bg/katalog/detaili/aplikator-na-kontaktni-leshti

Общи условия

Активация на акаунт