Лято, боси крачета, бира в халба голяма, смях от ФЕВРУАРЧЕТО – идилията на мама!

• 32 469
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас
Адаш,ужасна трагедия.

Да почиват в мир хорицата ! Flowers Rose Flowers Rose

Като си помисля,че винаги съм пътувала с тази фирма като съм идвала до София на интервютата за виза. А последния път идвах до София за ФМ и пак пътувахме с нея.... 

# 526
Уф.. много хора са си отишли ей така ..за нищото и по такъв ужасен начин.. Много съжалявам и ми е мъчно, а от друга страна много се отвращавам от начина по който журналистите отразяват тази, а и други катастрофи, налитат като лешояд на мърша, пошло и гнусно, не оставят хората на мира в страданието им, а се чудят какви кирливи ризи да извадят и забиват микрофона в устата на хората. Никаква милост, никакво уважение няма. А преди малко прочетох коментарите в Блиц и Дневник, направо да ти се доплаче. Такива злобни болни мозъци има че просто не ми го побира главата.

# 527
  • offshore & overseas
Потресена съм и от случилото се, и от отразяването! No further comment. Sad Praynig

Котич, забрави! Дълго е за обяснение, а и безсмислено, а на вс. отгоре и срамно. Laughing Ако гладех, щях да помисля, че съм изгладила и последната си мозъчна гънка. Но аз не гладя. Може би е от кърменето наистина!

Гледам майките тука до магазина ходят с децата си,кротко хванали ги за ръчичка...
Важно е обаче да се отбележи и на колко години са децата на тия майки.

Бръм, и моето настроение е същото, жалко!

Юхуу, да ти пусна ли една Фчеличка? Twisted Evil

Аз също давам под наем уреди за стягане и отслабване. Със 17-килограмовия се работи за бицепси, рамена и кръст (в режими люлка, пързалка, носене на дълги и къси разстояния), а също и за крака и общ тонус в режим катерене на 6-7 или колкото ви се намират етажа и гоненица. Напоследък има и ф-я за вдигане на кръвно, някой ако се нуждае.

С малкия (12 кг.) се работи непрекъснато за кръст и прасци, както и за коремната мускулатура (вдигане с навеждане и приклякане, ставане от клек). Тонизират се и мускулите на бедрата, таза, както и всички останали, при изкачване на стъпала и преодоляване на препятствия като огради, кашпи и пр. щуращини.

С двата уреда едновременно се работи предимно за ориентиране в пренаселен и сложен район, но също така за гласните струни и белите дробове. Абе въобще, човек ще рече, че съм една много тонизирана, щастлива и доволна от живота майка. И как иначе -- с такива деца!

Сега по темата с тръшкането, аз постъпвам ту кат Никича, ту кат Юхуто, зависи от ситюейшъна, от туй само с Люс ли съм, с двете ли съм и пр., мноо ми е сложна формулата. Ооообаче дзверъ му със дзвер напоследъкът е взел кат го надигна, да ми се лашка и да ми се прегъва одве напред и да ме проверява за издръжливост на коремните мускули, което е хем добре, хем не съвсем, щот не съм от баш най-яките.

Рали, според мен нищо не може да помогне на отока, освен леда и нещо за подобряване на кръвообръщението/оросяването, но не мога да ти дам идея какво точно. Съчувствам, аз като ученичка си бях изкълчила глезен и доста дълго не ми спадна (1-2 месеца, но беше наистина жестоко изкълчване), но освен да го налагам с кромид лук, нищо друго не правих тогава, за лед не е имало кой да ми каже, а и с лед не разполагаха, там където бях...

Аре, бегом марш в леглото или под душа, или пред тивито (на себе си говоря). Но няма да е веднага, щот имам да приспивам поне 1 бр. челяд.

Последна редакция: ср, 15 юни 2011, 21:58 от Мяуче

# 528
Ехоо, тук съм още... Не са ми дръпнали шалтера, но и това ще стане.  Laughing

Направо не ми се говори за катастрофата.  Sad Горките хорица и близките им...  Sad А за журналистите ...  #Cussing out Напоследък всяко нещо се отразява така, по най- безкрупулния начин. И нищят, и пощят вече... дали е минал формален технически преглед автобуса?! Че кое в България не е формално?!  Close Лечението ни ли, образованието ни ли, или техническите прегледи на колите ни??? Питам........  Close Жалко за хората, че има и доста млади!  Sad

Ника, Юхуу, Мяу, оправихте ми настроението! Страшни сте!  Hug
Рали, аз също като ученичка съм си изкълчвала глезена, даже и сега като го преуморя ме прищраква. Спомням си, че освен с лук, майка ми ми го налага с препечена и намокрена филия хляб. Бинтован, и вдигнат нависоко (на две възглавници). Май ме облекчи, не си спомням с друго да съм се мазала.
А за фитнесуреда, наречен Ина, аз бях писала доста по- назад. Моя нали се изцепи, че ми била личната фитнес-инструкторка ...  hahaha Най- вече по спортно ходене и качване на стъпала.  Laughing Но я научих и вече не я нося до 4-я етаж, давам й ключовете в ръчичка и ... хайде нагоре да отключваме вратата. Държи се за парапета и си се качва, аз съм до нея разбира се. Че 13 кг и чанти бая ми идват вече.  ooooh!  Mr. Green

Хайде, мацки, хубаво лято, усмихнати и здрави дечица, и на есен, с песен пак ще се срещнем.  Hug Ама го издекламирах...

Лека нощ!  Heart Eyes

# 529
  • София
Добрютру!  Hug

И аз като вас съм възмутена от начина, по който се отразява трагедията от вчера сутринта. Ужасно просто. Да почиват в мир невинните жертви...  Flowers Rose

# 530
  • София
Добро утро!

Благодаря на всички ви за милите думи и честитките!  Hug Вчера в суматохата, докато миОто оправяше документите, съвсем ме забрави и си нямах китка, но се надявам, да се намери адекватна компенсация. Е, снощи ми поръча Кентъки, за да не готвя, та не съм особено разстроена. Много сме горди, че в рамките на 1 ден успяхме да оправим абсолютно всички формалности - нотариус, КАТ, Данъчно и застраховател.  bowuu
В тази връзка, искам да похваля КАТ. Най-после, след някакъв ремонт, са отворени достатъчно гишета, не се чака с часове, за около 30 мин миОто е успял да смени талоните.  Peace
Момичета, разсмяхте ме с вашите тренировки. И аз си имам личен фитнес инструктор, кантара показва 3 кила надолу. Не е кой знае какво, но е нещо. Аз все пак минавам и на нормално хранене, ако ще кърмата да ми спира, не моЙ да се тъпча повече. Всичко ме боли от тия кила.
Иначе, ако някой има нужда - предлагам едно дребно, дето се катери де що свари за катерене; едно голямо, което основно има функция за вдигане на кръвно, но иначе се обслужва само. Малкото е олекотена форма на тренировка за ръце, основно, щото много леко и не се напрягат други мускули.  Mr. Green
Рали, аз понеже съм с дискова херния, ми бяха дали Волтарен през цялата бременност да мажа при болки. То изкълчването е по-друга работа, но ако има голямо възпаление, може да се мазнеш малко.  Hug Дано бързо да се оправяш  Hug
Юху, благодарско за прекрасната закуска, иска ми се да съм на таз тераска и ако не да я употребя, то поне да си поседя там   bouquet
И Диманка, и Диди и всички дечица февруарски за прекрасни!  Heart Eyes
Колкото до вчерашната трагедия... мир на праха им на тез хорица! Ужасна трагедия - да тръгнеш на море и да си идеш за едното нищо  Flowers Rose Flowers Rose Колкото до журналистите - не ги упреквам, това им е работата. Да дълбаят и да изясняват. Самата аз съм работила около 6 месеца в медия (една кабелна ТВ, която фалира) и всякакви такива неща, случващи се, бяха просто събитие за запълване на новинарския блок. Избори, войни, тероризъм... просто факти. Вярно е, че напоследък са доста агресивни, но явно е нова мода това.  Rolling Eyes
Ами хубав ден ви желая, приятни разходки в хубавото време. Мен ме чакат тонове пране, че ще командировам каката за уикенда на село, а малкото така или иначе е голям производител на мръсни дрехи (то не, че каката не е, де, ама карай  Whistling ).
 Hug

# 531
Да почиват в мир загиналите! Flowers Rose Flowers Rose

Юхуу мерси  за кафенцето!
Слънчи честита годишнина(с малко закъснение)!Желая ви дълги години любов и разбирателство!Честита ви кола!Дълго и безаварийно шофиране! Peace
Браво,че сте свършили всичко в един ден!Ние нашата още не сме я прехвърлили-води се на един във Варна,а сега няма как да идем дотам.Чудехме се дали той няма да може да нагласи там документите при някой нотариус и да ги изпрати на нашия нотариус тук?Мъжо ще ходи да пита,пък да видим..Ако някой е запознат,ще съм благодарна да ме светне  bouquet
Рали много неприятно Hug Дано ти мине бързо!
И Диди и Диманка са страхотни Heart Eyes

# 532
  • София
Браво,че сте свършили всичко в един ден!Ние нашата още не сме я прехвърлили-води се на един във Варна,а сега няма как да идем дотам.Чудехме се дали той няма да може да нагласи там документите при някой нотариус и да ги изпрати на нашия нотариус тук?Мъжо ще ходи да пита,пък да видим..Ако някой е запознат,ще съм благодарна да ме светне  bouquet

СвЕткам те на мига: предполагам, че няма да може да стане. За да се прехвърли на ваше име колата, трябва да присъства продавача, като ако е женен трябва да присъства и съпругата му лично, т.к. колата представлява СИО. Пише се един договор, обикновено от нотариуса, но може и вие сами да си го напишете. Необходими документи от страна на продавача:
1/Застрахователна оценка. Може да се извади от всеки застраховател, мисля че струва около 10 лв. Обикновено се определя по Шваке. (немски каталог с усреднените цени на автомобили втора ръка)
2/Гражданска отговорност
3/Бележката от общината за платени данъци за текущата година.
4/Ако е женен - съпруга(та) му + оригинал на Акта за граждански брак.
5/Лични карти и на двамата
6/Голям талон на колата + всички документи за вас.
От страна на купувача:
1/ Лична/и карта/и  - нужно е присъствието на този, който ще бъде вписан в талона. При нас искахме и двамата да фигурираме -> респективно, присъствахме и двамата, с личните си карти  Grinning

След това идва нотариуса, прочита договора и пита - разплатихте ли се, всичко така, както е написано в договора ли е? Всички дружно казват "Да", подписвате се и купувача плаща на Нотариуса. Има такса нотариус и 2,5% (поне това е числото за София) някакъв данък за общината. Плаща се това чудо и това е. След това имате 1 седмичен мисля беше срок, да се мине през КАТ. Ако номерата са пиша Казанлъшки, но предполагам са от КАТ - Ст. Загора, само се сменя собствеността, ако не - минава се през каналите и се дават нови номера, които също се плащат. Казанлъшки можеш да замениш с Горно Оряховски/ Велико Търновски, ако постоянните ви адреси са там.

След това отиваш в Данъчното (местни данъци и такси) по постоянен адрес, където се подава едно заявление и си "завеждаш" колата там. За да плащаш данъци. Срока е 2 седмици мисля след КАТ.

След КАТ трябва в срок от 1 седмица да се отиде при застрахователя, издал ГО и ако има каско. Издава се добавък за ГО, а ако има каско се преиздава на името на новия собственик.

И така... вече си имате кола на ваше име.
Минусите ако не се прехвърли на ваше име са изцаяло и единствено за сметка на стария собственик. И те са доста сериозни.
Т.к. КАТ няма как да знаят, че колата е продадена, то ако с нея бъде извършено престъпление, пътно нарушение и т.н. ще получава честитките той  Mr. Green Освен това, него ще търсят и за данъците.
Минуси за купувачите: може да обяви колата за открадната и да пиете чаша студена водица.

Та съвет (не съм юрист, но съм проучвала доста таз материя) - не отлагайте, а решете въпроса колкото се може по-бързо.
Ако имаш въпроси - ще помагам!  Peace

# 533
Слънчии голямо благодаря за изчерпателния отговор Hug
Поне аз няма да се наложи да бия път до Варна,но на мъжо явно няма да му се размине.Гадното е,че ние я купихме от втория собственик(приятел на миото)който е полицай и хич не му е дремело да си я прехвърли и колата се води на първия,та сега ние ще берем кахърите ooooh!
Номерата са шуменски(собственика е с постоянен адрес Шумен),но ще искаме да са казанлъшки.Обаче пък дали ще стане като постоянните ни адреси са Горнооряховски Crazy
Леле аз като прочетох какво съм написала то е голяма какафония около това прехвърляне ooooh!

# 534
  • София
Пухи, не искам да те плаша, но пригответе и пари за данъци, вероятно не са плащани
 Confused
А без платени данъци не може да се прехвърли
Може да опитате да платите само за 2011, но май по ТВ говориха за такава схема и в общината бдят  Confused

# 535
  • София
ДД!  Grinning
Пухче, май няма да ви е с казанлъшка регистрация колата, ако се водите по лични карти в ГО. Поне на нас така ни казаха и се наложи мъжо да си сменя личната карта, толкоз плю системата тогава  hahaha хич не му се щеше да става софиянец.  Laughing Не знам дали може с "удостоверение за настоящ адрес" да стане - все пак не струва колкото нова лична карта.  Rolling Eyes

Пинче, докле е време да ти кажа, че ще липсваш през лятото! И весело прекарване на морето да пожелая и те чакаме наесен!  Hug

# 536
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри

# 537
Ами то ние като си я взехме знаехме,че данъците за миналата и тази година не са платени.Но миото реши,че колата си струвала въпреки всичките тези минуси които ти споменах Confused
Според полицайчето нямало никакъв смисъл да си плаща данъците,още повече че не си я бил прехвърлил и не го интересувало #Cussing out Е сега ние ще берем плодовете на неговата незаинтересованост,защото ако той си я беше прехвърлил като я е вземал,нямаше да имаме никакъв проблем да я прехвърлим.А някой работен ден Светльо,ще трябва да си загуби деня и нервите да търси този непознат за нас човек,че всичко да е като трябва.
Ники мъжо има удостоверение за настоящ адрес,но това ако може,може,ако не ни бърка и ВТ да ни е регистрацията

# 538
  • София
Пух, ще се оправите, но си е разправия.  Mr. Green Ние преди години така купихме непрехвърлена кола, карахме я известно време и решихме да я продадем на един почти тинейджър. Ей, като се запъна туй дете, че иска веднага да се оправят докиментите /както си е редно/ - голямо търчане падна да търсим една бабка по селата.  Blush Laughing

# 539
Привет!
Пина, приятно лято и до скоро! wavey
Наш'та къща не видя сън тази нощ.  ooooh!
Малчо е със запушен нос, буди се през 30 минути, давам му да суче, той пък не може, защото съответно не може да диша и изобщо и въобще - newsm50

Общи условия

Активация на акаунт