Лято, боси крачета, бира в халба голяма, смях от ФЕВРУАРЧЕТО – идилията на мама!

• 32 103
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
Никич, паднала си си на пъпа, значи... Laughing
smile3525 за всички и слънчево настроение! Hug

# 676
  • София
Абе, Ники, и аз завършвам на 6... за какво те ваксинираха? То тогава и аз трябва да ходя  ooooh!

# 677
  • София
Добро утро  Hug

Съни Мартин ми въртеше очи нагоре, та реших аз да го заведа при невролог, защото сестра ми ги въртеше така , когато беше малка и имаше детска епилепсия абсансна. Водих го при Литвиненко, каза нищо му няма. Но и гурелчета имаше, та реших и го заведох в детска о4на клиника Александровска и се паднахме при д-р Кемилев, много го хвалят . Той го погледна и по4на да ме пита има ли алергия към нещо, и после ми изреди оплакванията преди аз да съм му ги казала  Crazy  Как се ориентира толкова бързо. Даже каза, 4е хората се объркват и ги водят децата при невролог hahaha Е пропуснах да му кажа, 4е съм го завела. Има алерги4ен конюнктивит в лека форма и не се иска ле4ение.
Обясних подробно, защото останах много доволна от него. Може там да я заведеш.

Мартин го водя да гледа кон4етата в Хиподрума, защото е до нас, а ние хапваме в ресторанта "Коне в почивка" :е: Той много им се радва.

Днес съм пак на изпит за сертификат, Аман ве4е ми писнА, уж последен!
Хубав ден на вси4ки!

# 678
  • София
Абе, Ники, и аз завършвам на 6... за какво те ваксинираха? То тогава и аз трябва да ходя  ooooh!
Трябва, трябва.  Laughing Както и да ту пусне ПКК профилактично, да те премери, вкл. талията та да види дали не попадаш в рискова група. Малей, старост-нерадост, иначе мен ме насмота, че съм дебела.  hahaha Ваксината е Дифтерия и Тетанус, бие се в ръката горе, малко ми се е зачервило мястото, не боли.  Peace

Сашкова, успех на изпита днес, да се пофалиш утре, че си сертифицирана отвсекъде!  Laughing Hug

Никич, паднала си си на пъпа, значи... Laughing
Да!  Laughing Сега изгледах като бял човек "Фермер търси жена", още се помайвам и не съм свършила работа за 5 стотинки. Дала съм му на Максо да нанизва едни дървени играчки и една елка и все едно нямам дете, толкова кротко си се занимава.  Crazy

# 679
Здравейте,нещо само вися по балконЯ и нямам настроение да пиша,ама все пак да драсна някой ред Wink
Кръщенето в събота мина с голям рев,ама истеричен в църквата,аз си го обяснявам с това че беше много мрачно,иначе попът беше много добър,търпелив,затова и ме спечели спървото ни посещение като избирахме къде да кръстим Марти GrinningЗакъсняхме с повече от 20минути за ритуала,че русенските гости ги спряха катаджии на входа на Ботевград и отнесоха акт и доста се замотаха там,а разбира се че ние със съквартиранта започнахме да се обличаме в последния момент,та допринесохме за всеобщата неточност CrazyПоне в рестораната се натанцувах и не обърнах достатъчно внимание на гостите,ама ако някой е искал компанията ми да е станал да танцува LaughingДоволна съм от ДиДжея,е разбира се че не се разминахме без чалга,но в много умерено количество Mr. Green
Резултатът обаче от климатика в ресторанта е страхотна кашлица и обилно количество бистър сАпол,тъкму се беше оправил и сега го повтори,все още се разминаваме с АБ,дано не опираме до него PraynigУтре сме на преглед,че отнасяме пепеляка за Русе петък или събота:DЩе се видим с Пина,задължително и ще ви информирам за нея,Инка и Преско Wink
Каква е тази лична,да ти казва че си дебела,Ника,а ти обясни ли и че си свалила повече от 20кила Wink
Забравих да кажа,че всички отбелязаха колко добре изглеждаме  след 90 дневната Mr. GreenДаже и аз се харесвам по снимките WinkВече две седмици без много усилия си задържам килограмите!
Роро,зависи от дестинацията,например Ст Загора Сливен влака е страхотен,ама повечето са в плачевно състояние,като студентка често пътувах и редовно ми излизаха афти,ако си хапвах във влака,пътувала съм в Англия с влак е няма такова удобство,не стига че ти е комфортно,а пристигаш и по-бързо отколкото с влак,за разлика от тук Confused
И аз много харесвам конете,в Ст Загора мои колежки ходеха на езда,но аз така и не отидох от мързел и сега съжалявам.Тук Марти може само да язди магарето на село или да го возим в каруцата,така или иначе без друго само повтаря иаа-иаа,баба му го научи и като го попиташ какво прави(без значение кое животно) и започва иа-иаа hahaha
Винаги тка става уж да дрсна ред-два,а става ферман Crazy
Ставм,че пак закъсняхме за разходка Rolling Eyes

# 680
Привет, момичета! Мноооооооооого отдавна не съм посещавала форума, което отново ме навежда на мисълта, че съм най-нескАпосаната! Ама днес имам специален повод.

Една приятелка има бебче, родено в края на април, и педиатърката и от 2 седмици я навива да започне да дава сок, защото "бебето вече имало по-големи нужди и ако остане само на кърма, до 6-тия месец ще развие анемия"  #2gunfire Направо ми липсват думи да изразя възмущението си, или просто ми хрумват само обидни такива!

Та се сетих, че някоя от вас беше постнала статии за вредата от ранното даване на сок. Беше нещо от сорта, че все едно да му даде киселина. Ако не ви затруднявам, ще можете ли да ги публикувате пак?

# 681
  • София
Благодаря на всички,   bouquet радвам се, че сте единодушни за Александровска и не трябва да се триумя  Wink . Оф дано да не е нещо страшно, ще я заведа седмицата преди да отидем на море тогава ще си бъдем в БГ,че и последната ваксина трябва да я сложим, само ме притеснява как ще я прегледа, защото тя като види лекарски кабинет и почва да си реве истерично преди да я е пипнал доктора, явно го свързва с ваксините, защото освен за тях съм я водила още само 2 пъти заради лека кашлица. Последния път като бяхме в кабинета при доктора беше за да ми сложат на мен 1 инжекция за крака, че ме боли, а тя докато ме боцкаха мен, се държеше за ръката ми и ревеше.  Joy Та ще видиме как ще мине и дали изобщо ще може да види за какво става въпрос.

# 682
Veni, къде се губиш? Simple Smile

Ето нещо:
Цитат
Някои наблюдения установяват, че даването най-напред на сладки плодови сокове създава предпочитание към сладкото и след това кърмачетата не приемат с охота или отказват по-късно даде­ните зеленчукови сокове и храни. Поради това не малко специалисти по детско хранене препоръчват най-напред на кърмачето да се дадат зеленчукови, а по-късно и плодови сокове. Освен нежеланието за поемане на зеленчуци, възпитаването на вкус към сладкото не е особено полезен, като се има пред вид, че при рационален режим сладките храни нямат място с изключение на десертите. Освен това те предразполагат и към затлъстяване.

Тук също има малко.

# 683
  • Бургас
Малвинче,чесито ви християнче !  Hug Да ви е живо и здраво ! Чакаме снимки.

Вени,виж тази тема : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=120050.0 , пост #6 има цитирано мнение на Американската академия по педиатрия.  Peace Целувки на малките разбойници покрай теб.  Hug

ТаньорчеHug

Утре ще идва свеки за един ден.  Crossing Arms ooooh! После мислим да ходим в Слънчев бряг (без нея ест.),дано не ни развали плановете и после на гости в северна Бг.  Flutter Така обичам да пътувам,макар че с дете нещата се променят,ама пак си е разнообразие.

Хубав ден на всички !  Hug

# 684
  • София
Малвинче, честито ви християнче!  Hug
Ох, тя личната си е ОК, ама наистина талията ми е в рисковата категория. Знае тя, че поотслабнах /то се вижда с просто око де  hahaha/, ама от здравословна гледна точка наистина ще повтарям, вече нямам търпение да дойде август. Килата си ги задържам без проблем, а вервай ми, правя и невъзможното да ги кача отново - то не е плюскане, не е чудо...  Embarassed Embarassed Embarassed Поне като бях на режима си имаше ред и дисциплина.

Тва моето дете спа само 2 часа. Навън е ацка жега. Ся кво да го правя тук вътре се чудя.   Mr. Green

# 685
Здравейте!
Малвинка честито християнче!Дано не опирате до АБ!
Съни дано свеки не ви развали плановете Peace
Ники миото е набор 76,но хем всеки месец ходи при личния заради сърцето не го е боцнал.Трябва да му кажа да го напомни!
На Сияна ваксината и се размина-НЯМАЛО!Остава за началото на юли Confused
Дано да я понесе добре,че мислим юли да посетим моренцетотук си стискам палци,че знам ли...
Вени приятелката ти хич да не ги слуша тия педиатри!
Сиянка тази сутрин стана в 6:30,после спа само 40 мин и рано-рано отнесе плувката.Дано само утре не стане в 5.
И да ви я похваля,че сандалите и които купувахме миналия месец взеха да и поомаляват,та днес и взехме други ooooh!

# 686
# 687
здравейте мами!  Hug
и аз забравих кога за последно писах тук Sad ама.... живот човешки Wink не винаги можеш да правиш, какво искаш.
имам питане, вие учите ли дечицата си на гърне? ние започнахме от понеделник и сме само по гащички и една пелена, че да не ми прави локвички. нещо не ни се нрави много  Rolling Eyes надявам се да посвикне с идеята и да започне да дава признаци преди пиш, че така.... прави ми впечатление обаче че пишка на 3 часа, че и повече. след нощен сън, приблизително 10 часа памперса пак е сух. вашите рожбички през какъв интервал пишкат? питам, за да си направя извод, да не би да се стиска като я слагам на гърне и затова по нарядко да пишка? мерси предварително!

# 688
  • София
Добро утро Simple Smile
Изпратих кака Софи на езда, оставих Калина с едни сандали да се мъчи да си ги обува (справя се, само е обърнала левия и десния  Mr. Green ), та викам да ви видя как сте по форОмско  Simple Smile

Малвинка, честито ви християнче!  Hug
Мале, що ми трЕбваше да споменавам ваксини пред миОто  ooooh! Ся иска да ходя и аз да се бода.  Сигурно и ще се гръмнат като ми премерят моята "скромна" талия  Whistling Таман и ще се запозная с новото ми Джи пи.  Peace
Вени, не пазя линкове, но определено соковете се отричат вече като първа храна, още по-малко на 2 месеца. Детето има нужда от мляко, дано приятелката ти реши да почете малко в нета. Смята се, че даването на сок рано е една от причините за бума на гастритни и язвени заболявания на нашето поколение. Освен това, има и нова препоръка за захранване на бебета след 4 м възраст, забравих на кого, но педиатрите мисля, са длъжни да се съобразят с нея.
Пухи, за сандалките те разбирам. За кака Софи лятото премина с 4 чифта сандали  ooooh! Калина по-бавно расте, мисля, че ще минем с 1-2 чифта  Mr. Green
Съни, дано любимата ти придобита роднина от женски пол не развали семейните ви планове  Hug
Съни, не се притеснявай от "Синдрома на бялата престилка". Те детските лекари са свикнали и могат да я прегледат дори ревяща. Hug
Сашкова, дано си се сертифицирала успешно!  Peace
Хора, таз малката мойта не иска с памперс. И само ме дебне и си ходи голодупа, припика цялата къща. МолА ви сА, дайте идеи да преустановя таз нейна практика Praynig
Юхи, благдарско за прекрасното кафе!   bouquet

Хубав ден ви желая и много приятни разходки!

# 689
  • София
Добро утро:)

Юху Мерси за закуската, но аз искам допълнително кафе  Mr. Green

Малвина Честито християнче! Трябва и ние да свършим тази работа, но не знам кога Simple Smile

Амели Аз не предприемам нищо по въпроса, рано е. Поне за моето дете, щом реве и не иска да сяда на гърнето, не го насилвам. Слага си го на главата да си играе  hahaha

Взех си изпита и се мисля само за море, края на юли заминаваме в Лозенец! Ще видим с Марти как ще бъде. Ще вземем басейн, лопатки, кофи, камиони, коли и вси4ко необходимо. Simple Smile
Аз не помня казах ли,, 4е го водих на фризьор, една млада кака го подстрига много добре, а той стоя мирен Simple Smile  Тъкмо мислехме да направим един басейн в Белчин баня и времето се развали  Crossing Arms  

Приятен ден на вси4ки Hug

Общи условия

Активация на акаунт