Всичко ми е безразлично....

• 25 723
  • 317
  •   1
Отговори
# 270
Е какво питаш всъщност?

# 271
  • София
Е, аз не флиртувам. С мен - също не. С хората около мен поддържам учтиви и дистанцирани отношения. Като изключим някой и друг клаксон по улицата (но това изобщо не ми прави хубаво впечатление и не ми се отразява на настроението - признак за простащина е), както и по-задържан поглед, никой не е позволявал да се "огледам в очите му". Та затова ми е интересно.  Simple Smile
Няма как да разбереш от преразказ. Най- много да се възмутиш.
И все пак, самочувствието на човек е константа, защото се отнася до това дали се обича или не. самооценката, обаче не е константа. Може много да се обичаш и приемаш, но самооценката е свързана с другите и тяхното одобрение. Чисто женската самооценка е в зависимост от мъжките оценки. Те могат да са погледи, любезност, усмивки, флиртчета и тн. Та това внимание зарежда, защото повишава самооценката, която си варира. На всеки се е случвало да се събуди и да няма какво да облече, т.е. да е неуверен във външния си вид и да има нужда да е красив. И тогава мъжкото внимание изпълнява ролята си. и не ми казвайте, че имате независима от хората самооценка, защото това не е  здравословно и за радост е рядко срещано.

# 272
Само неработещите са си самодостатъчни, аз това съм разбрала от форума.

# 273
  • София
Joy И да не срещаш хора пак не си си самодостатъчен, затова е и форума. Wink

# 274
Joy И да не срещаш хора пак не си си самодостатъчен, затова е и форума. Wink

Погледнато от този ъгъл - си напълно права.  Mr. Green
Аз лично мисля точно като теб. Не мога да знам какво съм всъщност - ако не виждам оценка - независимо положителна или отрицателна, от околните. Имам склонност да пренебрегвам малко негативните, но все пак - ги о тчитам. Това ми е показател някак. В работата - също. В тая насока - флирта или отношението на мъжете - ми носи някакво удовлетворение, такова - чисто женско его, от жените - критиката ви наги е безпощадна, но пък - ако не е примесена със злоба - доста реалистична.

# 275
  • София
viliko Странно ми е и на мен удовоствието и радостта от вероятността мъжът ти да е последният мъж на земята, който те намира привлекателна. Rolling Eyes

# 276
А?  newsm78
Моя ако визираш - много си ме харесва, поне така - както показва и говори  Laughing
Аз доста пъти съм казвала - ние с него си казваме нещата д иректно, критикуваме се в това число доста, но никой не се сърди, такива сме си.

# 277
  • Galaxy 13197853088
Вчера една мома такова зареждане направи, сякаш се готвеше да заминава на луната ...
Да знаех да я и взема телефона, че да има при кого да ходите на практически курсове.

# 278
  • София
А?  newsm78
Моя ако визираш - много си ме харесва, поне така - както показва и говори  Laughing
Аз доста пъти съм казвала - ние с него си казваме нещата д иректно, критикуваме се в това число доста, но никой не се сърди, такива сме си.
Допълних те, просто, няма място за "А". Wink

Вчера една мома такова зареждане направи, сякаш се готвеше да заминава на луната ...
Да знаех да я и взема телефона, че да има при кого да ходите на практически курсове.
Joy hahaha Joy

# 279
Ем, извинявай, не те разбрах нещо...Днес ми е много лигав и лежерен ден просто  Laughing

# 280
  • Бургас
Бояна, добре си се аргументирала, но постулатите ти за съжаление не са изначална истина. Самооценката невинаги се базира на чуждата оценка, както и самочувствието невинаги произлиза от това дали се обичаш или не, а още по-малко е константа. Може би за някои - да, но далче не за всички. Човек търпи промени и се развива (или деградира) непрекъснато, както и представата му за себе си. Да не говорим за субективизма във всичко.
Аз се харесвам заради това, което виждам в огледалото и въпреки че мъжът ми ме намира за много красива, мнението му не е толкова важно, колкото това, което ми показва огледалото. Да, хората не са си самодостатъчни, но на някои напълно им стига собствената представа за тях, за да се оценят. Но, разбира се, винаги ми е било интересно и чуждото мнение.  Wink  Peace
За възмущението - малко неща могат да ме възмутят и нечии флиртове не са сред тях.  Laughing

# 281

и не ми казвайте, че имате независима от хората самооценка, защото това не е  здравословно и за радост е рядко срещано.

За щастие съм здравословна, благодаря, Бояна.  Имам нужда от външна оценка.  Естествено, за мъжа ми съм най-красивата, иначе щях ли да съм в този форум.

# 282
  • София
Да, хората не са си самодостатъчни, но на някои напълно им стига собствената представа за тях, за да се оценят.
Как точно става това? Красотата, например, сама по себе си не съществува. Има я само като субективна преценка. Не случайно в различни краища на света има и съвсем различна представа за красиво, същото е било и в различни епохи. Рубенсовите мадами днес, преди да ги рисуват,  биха ги изпратили първо при д-р Емилова и след това при д-р Енчев. Laughing
Извън шегата, свръхзависимостта от оценката на другите също е проблем, но пълна независимост по всички показатели е нездравословна. Здравословно е да си емоционално независим от тези оценки, но иначе да  не ползваш никаква обратна връзка със света си е, хм. Може да не е за красотата, може да е работата, за изявите, за готвенето, но това е като писател, който пише само за себе си. Обикновено го наричат графоман.

Трещи Много ясно, че за мъжа ти си най- красива. Най- малкото един въпитан съпруг /и с инстинкт за сомасъхранение/ никога не би си позволил да остави у съпругата си друго впечатление. Sunglasses

# 283
  • София - Рим и обратно
viliko Странно ми е и на мен удовоствието и радостта от вероятността мъжът ти да е последният мъж на земята, който те намира привлекателна. Rolling Eyes
Пази Боже Rolling Eyes

# 284
....
И все пак, самочувствието на човек е константа, защото се отнася до това дали се обича или не. самооценката, обаче не е константа. Може много да се обичаш и приемаш, но самооценката е свързана с другите и тяхното одобрение. Чисто женската самооценка е в зависимост от мъжките оценки. Те могат да са погледи, любезност, усмивки, флиртчета и тн. Та това внимание зарежда, защото повишава самооценката, която си варира. На всеки се е случвало да се събуди и да няма какво да облече, т.е. да е неуверен във външния си вид и да има нужда да е красив. И тогава мъжкото внимание изпълнява ролята си. и не ми казвайте, че имате независима от хората самооценка, защото това не е  здравословно и за радост е рядко срещано.
Бояна, категорично не съм съгласна с поста ти, или по-точно с оцветеното в червено.  Самооценката е основна съставна част от Аз-концепцията на личността и съвпада с индивидуалното възприемане на собствената ценност. Тя включва в себе си онова, което човек е убеден, че представлява - способности, компетентност, възможности за контрол върху събитията в социалната среда, психологически характеристики, физически качества и пр.  
В този смисъл няма как сацооценката да се влияе от другите, просто няма начин!
И друго, самочувствието не е константа  Naughty.

Общи условия

Активация на акаунт