Лято се задава, декемврийското коремче се уголемява!

• 28 452
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Stefi за лентичката пробвай с първия линк който ти се дава.

Сега да кажа за краставиците (от вчера). Четох че всички които са се заразили с тази бактерия живеят или са били в Германия. Тук случаи на заразени няма.

# 421
Здравейте,  момичета.

Да кажа аз за болките. Миналата седмица имах доста силни болки в областта на матката и каквато съм си хипохондрия (особено сега) доста се бях притеснила, понеже имах и няколко контракции. Лекарката ми каза да пия но-шпа и повечко течности заради топлото време. Но изведнъж болките ми спряха и се събудих с бременен корем, въпреки че съм качила не повече от 1,5 кг. от началото на бременността. Така че аз си обяснявам болките с нарастването на матката.
Затова, момичета, бъдете спокойни и позитивни, това са едни от най-хубавите моменти, когато създаваме новия живот. Приятна и лека вечер на всички.

# 422
Здравейте и от мен.Аз също имам болки в корема в следствие на остър бронхит,които още не е напълно минал.Лекарят ми даде болничен един месец, т.е. целия четвърти месец трябва да си почивам понеже матката реагира на повишеното налягане с контракции.Някой би ли могъл да ми каже до каква степен това ще се отрази на размера на майчинството ми после, защото аз в действителност няма да получа заплата от работодателя, как смятат този месец, в който съм взела обезщетение, а не заплата?Благодаря ви предварително!

# 423
migton до колкото се образовах по въпроса с болничните докато бях в болницата, разбрах че болничния не ти го плаща работодателя а НОИ и + това няма да имаш никакав данак или удръжки върху получената сума а тя е колкото ти  е заплатата Naughty поне в това няма да сме ощетени  Hug

# 424
Да Стеф, Нои го изплаща, но как смятат после при сумата за майчинството  този месец, какъв доход слагат при положение ,че аз доход нямам,имам обещетение от НОИ

# 425
  • София
migton до колкото се образовах по въпроса с болничните докато бях в болницата, разбрах че болничния не ти го плаща работодателя а НОИ и + това няма да имаш никакав данак или удръжки върху получената сума а тя е колкото ти  е заплатата Naughty поне в това няма да сме ощетени  Hug

Чак пък да няма данък Simple Smile Ти държавата явно за глупаче я имаш Simple Smile. Има си всичко редово, все пак докато си в болничен ти тече социално и здравно осигуряване. Просто взимаш 90 % от "сумата". "Сумата" се формира на база предходните 6 месеца (средноаритметично за среднодневно възнаграждение). Някой тука ми спореше, че болничния не оказва влияние върху майчинството, защото в "другата" тема му били отговаряли счетоводители, ама смея да твърдя, че мъжа ми пише най - добрия софтуер за ТРЗ в България, така че е доста информиран Simple Smile Та болничния преди  майчинство оказва влияние, тъй като болничния се смята на база среднодневно възнаграждение, а дните в месеца са различен брой (от тук за различните месеци ще получавате различни суми болничен, с минимални разлики, съответно по ден или два повече/по - малко). Майчинството се смята на месечна основа. И в крайна сметка въпросното обезщетението от НОИ също е доход Simple Smile

# 426
Да Стеф, Нои го изплаща, но как смятат после при сумата за майчинството  този месец, какъв доход слагат при положение ,че аз доход нямам,имам обещетение от НОИ

За доход се приема сумата, от която е изчислено обезщетението.
С предната бременност от 3тия месец излязох в болнични и така до края. С майчинството не съм имала проблеми, нито е било по-малко.

# 427
migton до колкото се образовах по въпроса с болничните докато бях в болницата, разбрах че болничния не ти го плаща работодателя а НОИ и + това няма да имаш никакав данак или удръжки върху получената сума а тя е колкото ти  е заплатата Naughty поне в това няма да сме ощетени  Hug

Чак пък да няма данък Simple Smile

Киара, мисля че stefito говореше за данък - данък на парите, а не за социални осигуровки някакви си. И доколкото знам, наистина на болинчните не се плаща данък. Другото, което е че за болничния се гледат 12 месеца назад. А пък за майчинството, ако пишеш за него - 18 мес. Какви са тия 6 месеца??? Другото нещо, което не отчиташ, е че майчинството се формира не от изплатения болничен от НОИ, ами от сумата от която е образуван той. Има разлика. Както е писала и Диването, ако няма прекъсвания в болничните или, ако той е бил еднократно през бременността за 1 месец това няма да се отрази отрицателно на майчинството.

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 22:59 от Mimci

# 428
Ясно, значи влияе болничният, но в малка степен, защото все пак е 90% от заплатата ми.Благодаря ви, бях се притеснила, нито да искам да съм в болничен, нито да не искам Simple Smile

# 429
Здравейте, мами,
щастлива съм да се похваля, че днес ходих да се запиша в ЖК и бях с майка ми и мъжлето. Ходихме да хапнем сутринта (няма да казвам какво, че някоя мама може да и се преяде) пихме кафенце и отидохме в АГ-то при лекарката, която ме поема.
Горда съм да ви се похваля- 4 см сме (което мен малко ме очудва не трябва ли да сме по-мънички, но като се има в предвид, че тати е 1,85, а мама 1,70 ми се струва, че ще е се е метнало на нас)
Та лежа си аз и тя веднага го намери, аз не успях да го видя веднага но гледах татито седнал на един стол срещу монитора и изведнъж като скочи и като взе да вика рита-ритаааааа и маха с ръчички, а майка ми тооолкова доволна от това че сме жизнени, но и от реакцията на зеткото Simple Smile
Тя милата и беше неудобно да не станем много в кабинета, но я навихме и голяма радост.
Когато успях да видя бебата тя махаше вече само с една ръчичка и тати вярва, че на него  babydust7махала хихих сладури големи.
Веднага след това се обадихме на баща ми и така се събрахме семейството на късен обяд.
Тоооооооооооооооооооооолкова сме щастливи Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 430
Ясно, значи влияе болничният, но в малка степен, защото все пак е 90% от заплатата ми.Благодаря ви, бях се притеснила, нито да искам да съм в болничен, нито да не искам Simple Smile

90% от някакво среднодневно нето/бруто, една сложна сметка, според която, майчинството ми е с 40-50 лева повече от заплатата, която получавах, докато съм на работа. Shocked А с болничните получавах горе долу точната цифра като заплатата.

# 431
90% от някакво среднодневно нето/бруто, една сложна сметка, според която, майчинството ми е с 40-50 лева повече от заплатата, която получавах, докато съм на работа. Shocked А с болничните получавах горе долу точната цифра като заплатата.[/color]

Peace
Дойдохме си на думата. И аз, въпреки че не съм счетоводител смея да кажа, че съм доста на ТИ с математиката и съм си смятала с точност до ст. колко ще вземам, ако съм в болнични и ако не съм. Сметките ми са като това, което се е получило и при теб Wink

# 432
  • София
Mimci, абсолютно си права!

Хе сега се разведох вече! Както обикновено великата ми половинка ми отговаря с половин уста и после не можеш да го хванеш да си потвърди думите. Изчетох наредбата и всичко е така както казваш.
А сега, ако сте жалостиви, залостете хубаво прозорците и се правете, че не чувате, защото мисля да набия оня умник на дивана дет ме излага така.

# 433
Някоя мама пита дали лекарката казвала кои изследвания да се правят - на мен ми написа всички изследвания, които трябва да си пусна на листа с информацията от прегледа и снимката на бебето. Мога да ти ги напиша ако искаш, за да не се чудиш какво да пускаш.

Да ви се похваля - преди малко си взех един страшен черен ленен панталон от Манго - това май ми е първата дреха за бременни, която си купувам въпреки че този панталон си е супер дори и да не бях бременна. Мисля да си го ползвам активно близките 5-6 месеца. Дано само не кача много килограми, че си го взех размер S да ми е точно...  Mr. Green  Ето този е панталона - http://shop.mango.com/ficha.faces?id=41312658&state=she_068_IN   ластика може да се вдига и стига почти до под гърдите.

# 434

Момичета, болничният не е ли 80%?

Общи условия

Активация на акаунт