Въпрос за мъжкото свободно време и хобито

• 12 726
  • 295
  •   1
Отговори
# 75

А нещата, откак ме срещнеш, ще бъдат свързани само с мен, иначе няма да си щастлив Laughing

hahaha  Joy

Девиатор, а жена ти няма ли права в това семейство или тя е само за украса? Пак казвам, когато нямахме деца нямаше проблем... сега обаче отговорностите са повече (слава богу мъжа ми не мисли като теб и се съобразява) и налагат някои ограничения.

На мен също не ми е гот, че вече 3 години съм откъсната от работната среда, че се срещам предимно с майки и доста често темите ни на разговор се ограничават до децата. Ама аз съм си напраила този избор и си понасям "последствията", затова очаквам и ответната страна да го направи  Wink Не е болка за умиране ако вместо 4 пъти месечно (4 съботи да речем) вече само 2 са отделени на хобито, нали?

# 76
Бе никой не ви оспорва правата бе, Роза Люксембург.Просто вие не ни оспорвайте свободите...АХахахах...малко стана "чичко Доган за вас е пак султан" Mr. Green Mr. Green

Саморая - по форумите сме много отворени...а за другото има "Зала 13". Нищо лично, просто такива абсолютизми в повечето случаи са изхвърляне като .... на мокър пясък Stop

# 77
  • волно калдъръмче
Саморая - по форумите сме много отворени...а за другото има "Зала 13". Нищо лично, просто такива абсолютизми в повечето случаи са изхвърляне като .... на мокър пясък Stop
Да не навлизаме в лични територии и там да търсим отговорите на всичко написано до тук. На разбирателството Компромиса му е майката! Като не ти се правят - недей - имаш свобода да избираш. Свободата, Санчо...  Laughing и  Joy независимостта.

# 78
А салама, ваше благородие... Whistling Whistling Whistling Щото всичко си има начало и край ама само салама има два края. И никой не оспорва,че компромисът е в основата на всичко, ама такива изказвания тип "ако не си с мен си против мен" не звучат никак комформистки... Thinking

# 79
А нещата, откак ме срещнеш, ще бъдат свързани само с мен, иначе няма да си щастлив Laughing
Ооо да....забрави обаче че светът не се върти само около вас, пък и пълно щастие има само в приказките!!!!! Peace
Обаче трудно приемате че мъжа ви преди вас е имал и личен живот който повечето от вас се опитват всячески да вгорчат!!!! Wink

Пак казвам, когато нямахме деца нямаше проблем... сега обаче отговорностите са повече

Не е болка за умиране ако вместо 4 пъти месечно (4 съботи да речем) вече само 2 са отделени на хобито, нали?

Все с децата се оправдавате...тези деца нямат ли си баби бре, поне веднъж месечно да им ги пратите да им се порадват, пък вие спокойно може да споделите хобито на мъжо!!!! Peace
Имам чувстното че не за деца а за гюлета говорим....все пак идва лято и децата спокойно се вписват навсякъде, тъй че не се оправдавайте излишно!!!!! Peace

# 80
  • волно калдъръмче
А салама, ваше благородие... Whistling Whistling Whistling Щото всичко си има начало и край ама само салама има два края. И никой не оспорва,че компромисът е в основата на всичко, ама такива изказвания тип "ако не си с мен си против мен" не звучат никак комформистки... Thinking
А изказвания от типа: "ши си праа кот си ща и ти нищо не моеш ми напраиш", ми звучат леко инфантилно. 

За салама и идея си нямам, но никак не ми се връзва със свобода и независимост Laughing идея си нямам откъде се намерил аналогия между тези понятия  Laughing

# 81
Ако аз съм с 2 болни деца, а той тръгне да си пази граденото име, ще ме прощава.

# 82
Oбикновен материалистичен контрапункт на естествения, в случая хедонистичен порив към самоцелна свобода. Или нещо такова. Mr. Green

Сотее...тва с бабите тука не съм фен. Времената се менят. Бабите се модернизират и вече не желаят да си тровят и без тва отровения животец като търчат по гъзъ на нагло, сополиво и безпардонно чаве. И те искат само да му се порадват за час, два, да го закарат пред комшийките да изрецитира нещо на английски и да го върнат като почне да се тръшка за шоколадово яйце. Майка ми например е точно такава, такива са и много други познати баби. И не ги опреквам - никой не ни е длъжен да ни гледа децата.
Да не говорим че аз като чаве тва ми беше най-омразното. Заточат ме за два месеца на майната си и забраат да ме земат... Sick Sick Sick

# 83
Ако аз съм с 2 болни деца, а той тръгне да си пази граденото име, ще ме прощава.

Ееее пак обесихте нероден Петко с некви пернишки трагедии достойни за сериал... А и като жена трудно ще ме разбереш, ама ако сам не си опазиш името,нема кой да го направи вместо тебе... Party Party Party Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 84
Де, бре, извисения, ми то тук главно такива неща се разискват. Аз и друг път съм го признавала - жените имаме конкретно мислене, мъжете - абстрактно.

# 85
Родителите ми, да са живи и здрави наистина много ни помагат... Но не си позволявам да им оставя и двете деца (много рядко се случва!)  Peace Те все пак работят (на по 49 са) и напоследък тормоза при тях е голям... Давам им ги само ако изявят желание и ако има някое излизане  Mr. Green Не са длъжни да ни гледат децата все пак, 20 години сме живели с брат ми при тях, хайде сега малко и те си обърнат внимание, няма цял живот деца да дондуркат Simple Smile

В такива ситуации, когато по някаква причина и двамата са при тях, мъжа ми може спокойно да си чопли мотора, докато аз правя основно почистване на къщата Simple Smile Когато сме заедно обаче предпочитам да отидем заедно до Витоша, до някой парк, някъде на някоя полянка, а не да висим пред къщата и да се любуваме на мотора Simple Smile

Поне успях да се наложа мотора да не е звяр и сега практикува своето хоби като оправя една Ява от не знам си коя година. та неговото хоби в момента не е годно за "взаимно" наслаждаване (Соте, както виждаш не всяко хоби е свързано с природа и обиколки, а доколкото знам децата не са особено желани около въдиците newsm78 ) Simple Smile

Все пак аз съм щастлива, когато го видя как се нахилва когато запали мотора и отиде нанякъде  Whistling

# 86
Ако тия хобита са наистина толкова дълбоко вкоренени, аз пък се чудя - не мислихте ли за това кат се взимахте?  newsm78 Не се ли поопознахте първо да видите що за човек ви е отсреща, колко е отговорен, какви са му приоритетите и хобитата, дали ще намерите общ език и ще можете да се разбирате по такива въпроси? Ако ще се цакате на всеки завой, нещата не вървят на добре. Затова аз също не съм фен на манипулативните чупки и стойки и "мяу мяу" - за мен е недостойно, неуважително, лицемерно, и обтяга отношенията. Зрели хора сме все пак, можем да говорим пряко и ясно. Ако са в границите на разумното, хобитата могат да си съжителстват мирно със семейния живот. От вас зависи обаче да си изясните и да се разберете къде са границите на разумното (това умение е най-важното качество в една връзка, според мен).

Малко извън темата, но искам да поздравя Сотето за риболовната му философия  Peace Наистина е трагично състоянието на водоемите, и много ме радва това че има съвестни хора които пускат рибите и се грижат за природата. И на мен много успокояващо и зареждащо ми действа риболовът, и ми липсва, но пък моят мъж не го обича особено  hahaha Той предпочита вместо това да си седи вкъщи и да готви. Хора разни, важното е да се разбираме.

# 87
Така е, Дев. Аз с подходяща тактика и от мач съм отклонявала.  Laughing

Ааааааах виееееееее....как ги "мразим" тия номерааааааа...Пууу деба,видите в човеко некво яко хоби, завидите му и земете да го преебете... Party Party Party Stop Mr. Green

жените най-мразят и завиждат на мъжете, когато им е кеф и са в настроение, а те не знаят на какво се дължи  Simple Smile просто е, на хубавото време и отзивите, че на панчарево кълве Grinning

# 88
...Утре ще кажа "Еее ми пичове аз не играя,щото жена ми не ме пуска".И ще си сера на 20 години градено  име...Е как да стане тва... Stop Stop Stop

Аз в свободното ми време си искам мъж. Ако не може да ми отдели неговото свободно време, да си споделя живота с каквото иска, но не и с мен  Peace като подчертавам, че подобни неща като превъзпитание, искания и пускания не са ми по вкуса, ако не мисли като мен, хич и няма да се хващам с него и после да рева по форумите. Няма как да искаш нещо от човек, който не мисли като теб.
И обратното - познавам хора, които предпочитат да си прекарват времето отделно - той с неговите хобита, тя с нейните. Е, не остават заедно дълго, но пък това си е техен проблем, важното е да им харесва Peace

# 89
ако не мисли като мен, хич и няма да се хващам с него и после да рева по форумите. Няма как да искаш нещо от човек, който не мисли като теб.
Това според мен е в сърцето на много семейни проблеми. Много хора се хвърлят да се женят заради голямата любов, но, това да си влюбен в някого, и този човек да става за съпруг/а, са две съвсем различни неща, които невинаги съвпадат. Освен голямата любов, трябва да се замислиш и дали можете да се разбирате с тоя човек, дали говорите общ език, дали той/тя мисли като теб. Ако това е налице, дори и да имате различия в естеството на хобитата, все ще се разберете някак. Но това с "противоположностите се привличат" трудно може да закрепи дълга връзка, ако единия го тегли към язовира а другия към МОЛ-а и всеки си държи на своето... Както казва баба ми, трябва и двата вола да теглят в една и съща посока, иначе ще счупят колата.

Общи условия

Активация на акаунт