Въпрос за мъжкото свободно време и хобито

• 12 758
  • 295
  •   1
Отговори
Питам:нужно ли е свободното време на съпруга да бъде обсебено и заето от хобито,за да се чувства той пълноценен мъж?И по-точно как да подходя при тази ситуация?Хобито е риболов и на мен ми е много трудно като съпруга на такъв WhistlingМъжкото мнение също е ценно,защото на мен вече ми е трудно да градя емпатични отношения Peace

# 1
Питам:нужно ли е свободното време на съпруга да бъде обсебено и заето от хобито,за да се чувства той пълноценен мъж?И по-точно как да подходя при тази ситуация?Хобито е риболов и на мен ми е много трудно като съпруга на такъв WhistlingМъжкото мнение също е ценно,защото на мен вече ми е трудно да градя емпатични отношения Peace
Тъй като аз съм на всяко гърне мерудия, ще си дам компетентното мнение и по твойта тема:
1. Доколкото съм запознат в момента риболовът е забранен, поне до началото на юни;
2. Съветвам те да не му го казваш това нещо и като го глобят, бързо ще му изстинат мераците за риболов (поне до 15 юни). Оттам нататък ти му мисли... Ама какво пък му е лошото на риболова. Тъкмо и ти ще се шляеш с него по язовиви и насам-натам  newsm78

# 2
  • Бургас
Хоби е хубаво да има, но всяка крайност е вредна. всеки трябва да има лично време, което да прекарва както намери за добре - било за хобито си, било да се вижда по мъжки/по женски с приятели или пък нещо друго. но ако смяташ, че отделя прекалено много време за себе си, вместо за семейството си, трябва да говорите и да намерите някакво решение. не може да се каже кое е малко и кое е много, балансът си го намира всяка двойка. ако ти тежи - говорете.

# 3
Какво ти е тежко? Всеки уикенд ли ходи, ти мразиш ли риболова.  Има 2 варианта - ревеш и се тръшкаш или приемаш хобито и се разбирате.
Ще дойде Сотето и ще ти разясни.

# 4
Сотеееее,Сотеееее...айде скоро тук че все за тебе питат....

Абе пали свещи че хобито му е риболов, а не приложен курваЛЪК, че тоя спорт е бая скъп и реже не само от семейното време, а и от семейният бюджет. Crazy Crazy Crazy

# 5
  • Насред хаоса
Съгласна съм с Дев. Що се отнася до останалото, всеки има нужда от лично пространство. Но от друга страна, нещата трябва да са балансирани. Така че поговори с него да разпределя свободното си време така, че да има и за хобито му, и за семейството му.  Peace

# 6
  • Бургас
И добре де, цялото му свободно време ли е обсебено от това? Ако е цялото- кофти, ама значи си има причина някаква и проблемът не ти е риболовът, а друго...
Ако не е цялото- няма лошо, всеки има нужда от време лично за себе си и сам си решава как да го оползотворява ... И да, има и по-лоши неща от риболова, както вече е казано... Wink

# 7
Целта ми не е да се оплаквам и мърморя,а да получа тактически съвети за да спечеля  свободното време на съпруга си,част от него,може и по-голямата  Sunglasses,за семейството.Така:
1.На платените гьолове не е забранен.
2.Да се шляя по язовири насам натам на всеки(почти) свободен ден,празник.събота и неделя?лете и зиме.НЕ
3.Хубаво е да има хоби-да,съгласна съм.Но ако и аз имам подобно хоби,забравете за нашето семейство.Няма как да продължи да го има.Няма да има хора вкъщи  #Crazy
4.Да, смятам,че отделя прекалено време за себе си,защото ако не е риболов,то това се замества с приказки и събирания помежду им за риболов,и навсякъде хвърчат люспи Joy
5.Не сме намерили баланс,защото той- доволен ,аз-не.Ако си мълча-но проблем,ако говоря по въпроса- #2gunfire
6.Понякога тежи много,защото дето се вика една събота и неделя,понякога само неделя,а аз няма на кой да сготвя,детето....
7.Не мога да кажа,че мразя риболова.Не рибата е виновна
8.Да рева и да се тръшкам-де да можех EmbarassedПуста гордост,оттеглям се достойно,пия си хапа,завивам се презглава и на сутринта съм като нова Flutter
9.Сотето да не фишерман/ка или консултатнт Joy?Информация от източника?
10.Няма да паля свещ,щото и тоя спорт е бая скъп.И що за успокоение е това....добре,че не е това,че е другото hahahaмъжка солидарност.Чувала съм го Joy

# 8
  • Бургас
едва ли тактики ще ти свършат работа. като има проблем трябва да се говори, не да се прилагат номера.  Confused то така описано изглежда че бяга от къщи тоз човек.  Rolling Eyes

# 9
Земи си направи от живарника едни гащи и го изненадай по тях... Тва жените така и не се научихте че ние сме много лесни,ама требва да знаеш как да ни подхванеш. Само че не ви се занимава на повечето...И не от солидарност, а от лична практика ти го казвам че има далеч по-лоши неща и далеч по-крайни фанатици...като мен например.Нооо аз съм от разведен и не съм представителна извадка,нищо че в съдебното решение пишеше че хобитата ми били брачно провинение и треало да си седя у нас...Е как ли пък не...хахахах Joy baby_neutral baby_neutral

# 10
Така е, Дев. Аз с подходяща тактика и от мач съм отклонявала.  Laughing

# 11
Така е, Дев. Аз с подходяща тактика и от мач съм отклонявала.  Laughing

Ааааааах виееееееее....как ги "мразим" тия номерааааааа...Пууу деба,видите в човеко некво яко хоби, завидите му и земете да го преебете... Party Party Party Stop Mr. Green

# 12
Moят мъж искаше да става ловец. Казах му - добре, но има едно условие. То е: колкото пари и време харчиш за твоето хоби, да ми се предоставят и на мен за моето хоби (ходене по магазини, почивки и т.н. женски неща).
Ами не стана ловец. Засега Mr. Green

# 13
Moят мъж искаше да става ловец. Казах му - добре, но има едно условие. То е: колкото пари и време харчиш за твоето хоби, да ми се предоставят и на мен за моето хоби (ходене по магазини, почивки и т.н. женски неща).
Ами не стана ловец. Засега Mr. Green

Аааааа и тва е голям кур и голема грешка...така ебем ти хобито - излиза ти двойно...и не е тва начина..Щото почва черната каса...така един мач в Ротердам за пред официоза ми излезе 80 евро, а реалностите беха с една нула отзад...Така че не е гот двойно да си плащаш за личният кеф...Не си и длъжен Stop Stop Stop

# 14
Цитат
Тва жените така и не се научихте че ние сме много лесни,ама требва да знаеш как да ни подхванеш. Само че не ви се занимава на повечето..
Честно да ти кажа, Девиатор, омръзнало ми е да правя "мяу, мяу", да гледам как да го подхвана, да го подгъна, че да му изгладя нежно ръбовете. То туй мъжете понякога сте капризни като принцесата и граховото зърно - няма как да ни се занимава постоянно.

По темата искам да кажа, че е трудно човек да бъде отклонен от нещо, което обича. Единственият начин, според мен, е да му се предложи друга, по-примамлива алтернатива.
Ако можеш да го заинтригуваш с нещо друго и ако то те устройва, гледай да го бутнеш лекичко в твоята посока. Нали знаеш - мъжът може да кара влака, но жената е "червената шапка" на перона и тя дава сигнал за тръгване.
Ако няма с какво, извлечи ефекта от дефекта - толкова ли е лошо да го няма и да можеш разполагаш със свободното време само за себе си?
Има толкова много неизгледани филми, непрочетени книги, необиколени магазини.

Общи условия

Активация на акаунт