Въпрос за мъжкото свободно време и хобито

• 12 705
  • 295
  •   1
Отговори
# 135
Ми каквото кипи и в мъжката, като чуе, че жената отива на шопинг.  Mr. Green

Ха-ха, точно  Peace. Що не ни разбират тез мъже бе  newsm78?  Ами това е нашето хоби  Laughing Дори моето е много благородно- аз поне нищо не убивам  Mr. Green

# 136
Ако говорим честно - те никога не стигат. А мога да си представя какво кипи в женската глава, като чуе, че мъж и ще "изгори" една торба пари за хоби.

Решението е просто - който има хоби да си поеме и финансирането  Wink
Ми каквото кипи и в мъжката, като чуе, че жената отива на шопинг.  Mr. Green
А това за финансирането на хобито е много вярно - да си го финансира, но когато това става за сметка на лишаването на семейството от едно или друго, вече става проблем.

Съгласен съм.
За това писах - всеки сам да си финансира хобито. т.е. да си изкара достатъчно за да го поддържа. В шопинга ние мъжете сме по-опсани. Със сигурност. Wink

# 137
Абсолютно вярно, сещам се за децата, мъжете и техните играчки.

Аз пък имам друг въпрос, за финансирането- ОК, и двамата  работим, ще се справим. Но как да решим проблема с децата? Ти си минал този етап, но ние все още не. Дай ноу-хау и за това   Confused

# 138
Ами при мен беше лесно - мъчно ми е и не издържам два дена без да сме заедно. За това съботата на лов, а неделята с фамилията. Сега се реванширам и ги гледам повече. То и  момента е такъв - баща им да ги възпитава. Като малки е по-добре майката да е до тях. Поне така мисля. Но говоря за момчета. Любимата като отиваше да ражда и двата пъти я предупреждавах да внимава, че ако ми донесе женски като пораснат ще им шамаря гаджетата.

# 139
Аз мисля,че всеки има право на лично време и хоби.И все пак е риболов,а не хазарт примерно.Не бих се опитала да спра приятелят ми да ходи за риба.А как обичам да ходя с него...даже се ядосвам,че не ме взима по-често  Grinning.

# 140
Аз мисля,че всеки има право на лично време и хоби.И все пак е риболов,а не хазарт примерно.Не бих се опитала да спра приятелят ми да ходи за риба.А как обичам да ходя с него...даже се ядосвам,че не ме взима по-често  Grinning.

Ей тук, вече имаме сериозен проблем!  rotfImao

# 141
Аз пък не виждам разлика м/у риболова и хазарта. В последното поне има тръпка. И в двете се губят пари, едното е незаконно в някой си части.. ма то и риболова извън сезона май е забранен...Аз съм за хазарта! Стрип покер!

# 142
Надявам се това за хазарта да беше шега. Иначе увлечението е болест като наркоманията. Със сигурност не го искаш.

# 143
Аз явно разбирам семейството много странно  newsm78
Стана ми странно това за "всеки да си финансира хобито  #Crazy При нас няма, това са моите пари, а това са твоите  Rolling Eyes

Особено сега при нас, след като 3 години съм в майчинство и следователно съм зациклила на едно място как си го представяте? Той си изкарва парите и ги мята за 3К костюм примерно, а аз вече на 240 лв. влагам в моето хоби - чистене, готвене, пране, памперси...

Странна е ситуацията, според мен в едно семейство парите трябва да са общи  Rolling Eyes

# 144
Парите са общи, но за хобитата са отделни. Така го разбирай. Wink

# 145
Парите са общи, но за хобитата са отделни. Така го разбирай. Wink
T.e. ти криеш пари от жена си... или си противоречиш. И двете не са хубави!!! Naughty Naughty
Еличка, съгласна съм с теб , но това е висш пилотаж. Да се стигне до ситуация в която няма мерене на кой колко взима и за какво ги дава.
Hachi, никак не се шегувам за хазарта. За мен той си е нормално занимание като всички други. Стига да не се превърне в мания. Но и риболовът превърнат в обсесия е достатъчно опасен така че, дали ще си дава парите на покер или в магазина за червейчета все ми е тая, стига да е в разумни граници.

# 146
Ще се опитам да ти го обясня по-различно.

Ако искам да си поддържам хобито трябва да изкарвам повече от необходимото за семейството нали? Любимата ми знае доходите, понякога имам и допълнителни (понякога спестявам от някое перо), които отиват за различни нужди. Вкл. хоби, вкл. подаръци като екскурзии и курорти по света и у нас. Така по-разбираемо ли е?

П.с. А в случая аз не знам точно колко са нейните доходи, но и не ме тревожи това. Още по-малко пък искам да ги знам. Wink

# 147
Ще се опитам да ти го обясня по-различно.

Ако искам да си поддържам хобито трябва да изкарвам повече от необходимото за семейството нали? Любимата ми знае доходите, понякога имам и допълнителни (понякога спестявам от някое перо), които отиват за различни нужди. Вкл. хоби, вкл. подаръци като екскурзии и курорти по света и у нас. Така по-разбираемо ли е?

П.с. А в случая аз не знам точно колко са нейните доходи, но и не ме тревожи това. Още по-малко пък искам да ги знам. Wink

Сега аз ще ти обясня по - различно , та дано ме разбереш:
Няма ДОСТАТЪЧНО. Ако днес в семейния бюджет има 3000лв и детето носи Адидас от Спортса утре като бюджета е 5000  ще носи Лакост от мола (едни джапанки си взех, само 72лв.) Така че с повишаването на финансите се повишава и стандарта. Почивките по света и у нас са част от семейния бюджет. Бих убила, ако пропусна Малдивите заради хобито на милия. Така че, след като покрие нуждите на семейството (за щерка ми почивка на Малдивите е от жизнено важно значение) нека дава пари за хоби, няма да му ги търся.
Мисля че схвана къде е иронията и къде истината в изказването ми. Пак повтарям, нека хобито не се превръща в начин на мислене, за да няма драми Щото да оставим финансовата страна, но времево моето хоби (скитане по молове) може да бъде много по- опасно от неговото.  Да не взема да му тросна малката и да види хоби покрай новите детски по CN. Аз на милото съм му казала- гледай си хобито но искам реванш. Той се насочи към купуването на бельо..Така намазва два пъти- първо не го търся докато си практикува хобито, после като легна до него с ново бельо, по негов избор с кеф може да го скъса.Simple Smile

# 148
Това женската лакомия няма край  Wink

Има достатъчно и има за хоби.

# 149
Точно това имам предвид като казах че сходните виждания са най-важни. Една гледна точка е "с повишаването на финансите се повишава и стандарта", което предполага непрекъснато подновяване на всичко с по-гъзарски модел и харчене на парите за това (т.е. показване на статус). Друга гледна точка е да си ползвате наличните вещи от "по-ниския" стандарт, а с излишъка пари да си гледате хобитата и почивките. Ако единият от вас има първото виждане, а другият второто, се стига до конфликт и все някой е недоволен. Аз лично предпочитам втория модел, мъжа ми - също, и затова се разбираме.

Общи условия

Активация на акаунт