Въпрос за мъжкото свободно време и хобито

• 12 705
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря Дидитка. Точно това се опитвам да кажа и аз, но явно ми е слаба литературата. Wink

# 151
Това женската лакомия няма край  Wink

Има достатъчно и има за хоби.

Ти да не работиш обирач на банки? Щото аз такава ситуация с "има достатъчно" не съм виждала. Иначе ми трябват едни 128717237882 лв , точно съм ги изчислила, така ако ти останат фандък от хобито.
Точно това имам предвид като казах че сходните виждания са най-важни. Една гледна точка е "с повишаването на финансите се повишава и стандарта", което предполага непрекъснато подновяване на всичко с по-гъзарски модел и харчене на парите за това (т.е. показване на статус). Друга гледна точка е да си ползвате наличните вещи от "по-ниския" стандарт, а с излишъка пари да си гледате хобитата и почивките. Ако единият от вас има първото виждане, а другият второто, се стига до конфликт и все някой е недоволен. Аз лично предпочитам втория модел, мъжа ми - също, и затова се разбираме.

Показване на статус викаш.. за това имам FB. Останалите неща са необходимост. Както почивките  така и различните "гъзарии", както ги наричаш. Примери няма да давам, но с две думи ще кажа , че предпочитам голям телевизор пред килер с рибарски такъми. Слава богу и мъжът ми също.

# 152
Лакомия наистина.

# 153
Гледам за "цената" на хобито говорим - ами не виждам как ще стане мъжът ми сам да си финансира хобито  Thinking
Аз съм писала - една гума за мотора струва 300лв. За нас това не са малко пари. Хубаво отделили сме за гума, ама за 300лв. колко други неща бих могла аз да си купя, пък други 300 лв. за мен отделно няма  Confused
Ей там е работата.
Отделно отсъствията.
А какво ще предложите за такива като мъжа ми - не може баш да си позволи двете хобита дето го влекат, ама се слага: "Барабар Петко с мъжете"  Wink Какво тогава ?
То хубаво ако не ти е по джоба да не го практикуваш, ама като му се иска, тогава ?
А аз като примерна съпруга ще поорежа оттук оттам харчлъците, че да има за гума за мотора, ама моето палтенце за 220 лв. дето си харесах само ходя да го зяпам отдалече в магазина, а на детето колата с акумулаторен мотор за рождения ден стана обикновена триколка за 30 лв.
Хм  Tired

# 154
Е,това вече е лошо.Заради своето хоби и егоизъм да ощетява семейството си,и особено детето си...
Не че детето не може да порасне и без въпросната количка,но ако ограниченията стават все повече...заради хобито му ,хич не е на добре.

# 155
Мотивация,

В къщи аз формирам бюджета и аз решавам какво и как да се купи. Патриархат в чиста форма. С което любимата е съгласна, защото до сега се оказва, че винаги правилно съм постъпвал.

А защо пък никоя от вас не възроптя, че не ме интересува колко и как изкарва тя? Никоя не се изправи и не каза - не е честно!!! Ти Хачи трябва задължително да знаеш колко пари и тя взема.

Момичета, не ме разочаровайте!

Относно пушките - прекрасна инвестиция, от 3 години са си увеличили стойността с 30%. Или по-чисто казано - инфлацията не ги е засегнала. Ако реша да продавам ще им взема повече от това парите ми да стоят в банка.

Какво работя? Работя такова, че да ни стига. Не ламтим за повече.

# 156
Мотивация,

В къщи аз формирам бюджета и аз решавам какво и как да се купи. Патриархат в чиста форма. С което любимата е съгласна, защото до сега се оказва, че винаги правилно съм постъпвал.

А защо пък никоя от вас не възроптя, че не ме интересува колко и как изкарва тя? Никоя не се изправи и не каза - не е честно!!! Ти Хачи трябва задължително да знаеш колко пари и тя взема.

Момичета, не ме разочаровайте!

Относно пушките - прекрасна инвестиция, от 3 години са си увеличили стойността с 30%. Или по-чисто казано - инфлацията не ги е засегнала. Ако реша да продавам ще им взема повече от това парите ми да стоят в банка.

Какво работя? Работя такова, че да ни стига. Не ламтим за повече.

Хачи, искаш да те хвалим и тупаме по рамото- Имаш го! Браво златен, ти си единствения дето не знае колко взима жена му. Останалите опират ножа до кокала докато не получат цялата истина.
в интерес на истината и моя никога не ме е питал колко взимам и за какво ги харча. Щото е ясно, аз като имам купувам подаръци. За малката, за него, за мен. Но моите пари са по- малко от неговите. Той е поел издръжката на семейството, аз само казвам какво да се купи. Патриархата отдавна сме го минали и в културно и във времево отношение. Аз казвам на детето колко пари са нужни за дрехи, играчки , развлечения, за мен, дори за него. Той решава относно техниката и развлеченията си. Дали се лишава не знам, вероятно, но нас с малката никога не ни е лишил. Не съм поискала не е купено. Разбира се , въпреки , че някой изкоментира нещо за алчност- далече съм още. Пазарувам с акъл не с емоции. И на края... нямам идея колко точно взима мъжът ми. Никога не съм го питала и не съм се интересувала.

П.С. Хачи, жена ти пита ли те дали може да си купи О.В.??  newsm78 newsm78

# 157
Дам, минали сте го. И сте в матриархат.

Да, странно защо мъж ти не иска да знае колко изкарваш, но ти пък постоянно настояваш да знаеш неговите приходи.

# 158
Дам, минали сте го. И сте в матриархат.

Да, странно защо мъж ти не иска да знае колко изкарваш, но ти пък постоянно настояваш да знаеш неговите приходи.
Матриархат викаш... Явно покрай изпълнението на функциите си като финансов диктатор в твоето семейство си забравил да наблягаш на четенето.
И на края... нямам идея колко точно взима мъжът ми. Никога не съм го питала и не съм се интересувала.
Довечера ще му дам пълен отчет колко взимам , дано така успокоя твоите духове.

# 159
Някак си не те разбрах. Вероятно защото така говориш на съпруга си?  Wink

# 160
Някак си не те разбрах. Вероятно защото така говориш на съпруга си?  Wink

Е по-кратка и ясна няма как да бъда.
Това с вероятното , като констатация или като предположение го казваш?
Щото ако е констатация- значи ти си тоя параноик дето ни седи пред вратата и подслушва как си говорим. А и не виждам каква е връзката м/у твоите способности да разбираш прост текст и начина, по който комуникирам със съпруга си?

# 161
Любимата като отиваше да ражда и двата пъти я предупреждавах да внимава, че ако ми донесе женски като пораснат ще им шамаря гаджетата.
Мойта пък точно два пъти ми донесе женски....и ся съм на етап шамарене на гаджетата им!!!!! Laughing

Аз все си мислех че риболова е скъпо хоби...но като гледам разни приятелчета кви средства метат за лова...иде ми да заведа жената при тях... да спре да ми мрънка по моите въдичета и макарички!!!! Laughing

# 162
Соте,жена ти няма да мрънка,ако нещата са равнопоставени.
Т.е.,колкото даваш ти за въдичка,толкова да има и за нея,за глезотийка.    Peace

Иначе ...някак не е много честно .Ти ,с въдичките,пък тя да се лишава,щото иначе няма да стигат парите....    Laughing

# 163
Соте,жена ти няма да мрънка,ако нещата са равнопоставени.
Т.е.,колкото даваш ти за въдичка,толкова да има и за нея,за глезотийка.    Peace

Иначе ...някак не е много честно .Ти ,с въдичките,пък тя да се лишава,щото иначе няма да стигат парите....    Laughing
Там е работата Краси..че не се е лишила от нищо..пък и кой е казал че не ни стигат парите...не ощетявам нито една от трите...пък и студентката...май знаеш за кво говоря!!!! Peace

# 164
Някак си не те разбрах. Вероятно защото така говориш на съпруга си?  Wink

Е по-кратка и ясна няма как да бъда.
Това с вероятното , като констатация или като предположение го казваш?
Щото ако е констатация- значи ти си тоя параноик дето ни седи пред вратата и подслушва как си говорим. А и не виждам каква е връзката м/у твоите способности да разбираш прост текст и начина, по който комуникирам със съпруга си?

А ти така ли му говориш?  Wink

Общи условия

Активация на акаунт