Раждане вкъщи 11 (Как да подобрим майчината помощ в БГ)

• 17 767
  • 762
  •   1
Отговори
# 180
и аз не смятам, че нещо трябва да се трие от тук или да се прави паралелна тема

съболезнования на майката за изгубената рожба

само че не разбирам какво общо има това с домашното раждане
поправете ме, ако греша, но скромното ми лаишко мнение е, че тук става единствено въпрос за късно диагностициран проблем и затова спешното секцио не е помогнало
а ако тази родилка си беше раждала у дома, може би и тя щеше да си замине

единственият проблем, който аз виждам е отново отношението и липсата на информация за майката
само че това не се оправя с домашно раждане и починали майка и бебе, нали?

Ати, не виждам основание да искаш темата ви отново да бъде същата
особено след тази трагедия и вашето активно участие в нея

Christian, да беше погледнал и избраните откъси от тайния форум:
* голямо преносено бебе, увита пъпна връв, брахикардия (така ли се пишеше)
* както и тежко първо раждане, с лоша родилна дейност
* и много аплодисменти тип "ще се справиш сама у вас"

# 181
Който няма доверие на медиците ще умира.

А който има доверие не умира ли пак?

Очевидно някои смятат, че е въпрос на индулгенция..  Rolling Eyes
Щом има лекар с бяла престилка и си в болница, значи си си купил живота и здравето..

# 182
  • София
Просто смятаме, че не може да твърдите как няма риск ако родиш вкъщи, пък като почине бебе да се скриеш и да чакаш всичко да отшуми.

# 183
SteiN  Hug   

От толкова време обяснявам защо не искам да раждам в тази болница, но излезе, че съм лигла... За случаят бях чула, но конкретният разказ не бях чела и ме потресе...  Sad

# 184
  • София

"Когато човек се излекува,то медицината го е излекувала,ако умре(дори и лекуван от трад.медицина),сам си е виновен или Господ така е искал".
Такива са разсьжденията днес на традиционната медицина.

Tочно такива обаче са разсъжденията и на агитаторките за домашно раждане, не знам дали забеляза.

Ако бебето умре вкъщи - то било Божа работа и/или негов личен избор, но ако умре в болница - ето ти доказателство как лекарите са убийци.

За съжаление "алтернативата" не изглежда и не разсъждава никак по-различно от това, на което (уж) се явява алтернатива. 

# 185
  • София
Много от вас добре знаят, че и аз старателно избягвам "големите болници" - неведнъж съм спорила, но прави впечатление, че в борбата ви за промяна се изтъква колко безрисково е да избереш да родиш вкъщи, а това си е директна и долна манипулация! Това всъщност боде очи.  Peace

"Когато човек се излекува,то медицината го е излекувала,ако умре(дори и лекуван от трад.медицина),сам си е виновен или Господ така е искал".

Tочно такива обаче са разсъжденията и на агитаторките за домашно раждане, не знам дали забеляза.

Ако бебето умре вкъщи - то било Божа работа и/или негов личен избор, но ако умре в болница - ето ти доказателство как лекарите са убийци.

За съжаление "алтернативата" не изглежда и не разсъждава никак по-различно от това, на което (уж) се явява алтернатива.  

# 186

Не е сьвсем,има разлика.Ти говориш за две отрицателни неща,а в традиционното схващане имаме "излекуване",което винаги се приписва на медицината.

Уасп,
За какьв таен форум говориш?
Ако родилката е знаела,че при раждането може да има усложнения,сигурно е щяла да роди в болница,макар,че нито лекарите,нито болницата може да гарантира добьр изход.Така,че и там има риск да почине детето.Ако погледнем и нивото на медицинската компетенция и човешко отношение (две паралелни неща-едното не може без другото) в бьлг.болници се вижда,че рискьт за родилката и детето е доста голям.
Затова както писах и преди,трябва да има клиники с човеци специалисти,добра и сьвременна апаратура,човешко отношение и избор за родилката по време на раждането (вода,пози,етерични масла,присьствие на бащата и тн),за да може родилките сами да искат да раждат в тези клиники.

Докато сьстоянието на здравните грижи за родилки в БГ е на минус ниво,няма да може да се спрат домашните раждания.
Но все пак сьзнавам,че предложението ми е неизпьлнимо на този етап.
А кога би станало реалност,писах в предния си постинг.

# 187
  • София
Да де, и пак: в алтернативните методи като се стигне до "излекуване", пак на тези методи се приписва, хем "напук на медицината". Все същото е, без значение как ще го обръщаш.

Или в конкретния случай: бебе се ражда здраво вкъщи, изводът е, че то се е родило здраво специално заради домашното раждане, майката се чувства идеално пак заради него (разбирай, че в болница би била полумъртва, а бебето - жестоко травмирано). Бебе се ражда вкъщи и умира след минути - Божа работа, решило си, умряло.

С нищо не са по-различни от доктори, дето си изтъкват постиженията и си замазват грешките. Същата картинка. Никаква "алтернатива" не виждам.

За бебето - живо е родено, умряло е малко по-късно. Според поста в Родилница е имало пулс, но не е успяло да продиша. Съдебна медицина казва същото, с уточнение, че не е успяло да продиша поради задавяне с околоплодни води, комбинирано с инфекция. Това са данните, които има.

# 188
Е да,ама не.
Алтернативната медицина (която и да било) не е господстващата медицина и няма алтернативни клиники за раждане.
Раждането е висш акт и трад.медицина много успешно успява да си го припише като свое постижение.
Но не е.
Раждане сьществува преди да е имало каквато и да било медицина.Да не говрим,че преди 2 века не са знаели анатомията на човешкото тяло и са убити безброй деца и родилки от това не знание.
Днес медицината все още не познава този акт 100%.

Цитат
Или в конкретния случай: бебе се ражда здраво вкъщи, изводът е, че то се е родило здраво специално заради домашното раждане, майката се чувства идеално пак заради него (разбирай, че в болница би била полумъртва, а бебето - жестоко травмирано). Бебе се ражда вкъщи и умира след минути - Божа работа, решило си, умряло

Ти не ме разбра.
Нормалното явление в този живот е детето да се роди здраво и без усложнения.Така,че дали ще се роди в кьщи или в болница не е ничия заслуга.Нито на местораждането,нито на лекарите.
Ако детето почине поради ред причини,които са могли да бьдат предотвратени чрез трад.медицина,то тогава го намирам за безотговорно от страна на родителите защото щяха да имат едно живо дете (не се знае дали ще е здраво вьпреки намесата на лекарите).Гаранция няма.

Но ако дете почине,което не би могло да бьде спасено дори чрез намесата на трад.медицина(трад.медицина не може всичко,не се самозальгвайте) то кой е виновен и изобщо има ли виновни и има ли обяснение за случилото се?
Разликата е,че каквото и лошо да се случи винаги се овинява този,който не "вярва" в трад.медицина и не й се е доверил и като наказание му се е случило така.А трад.медицина знае и осьзнава много добре,че този човек не би могло да бьде спасен дори с трад.средства.
Самочувствие без да има покритие.

И каква е истината за това починало бебе?Никой не знае.
Родителите изявяват ли се някьде по новините,за да се разбере какво точно е било?
Прилича ми на поредния комплот,с който да стреснат хората,които имат собствено мнение.

# 189
  • София
Разбира се, че традиционната медицина не предлага панацея.

"Вина" и "виновни" аз специално не обсъждам в тази тема. Нито съм съдия, нито Господ.

Раждането е естествен акт, който в някои случаи води до неестествени усложнения. Дали някой вярва, че традиционната медицина ще избегне или намали тези усложнения, или обратното - ще ги предизвика и увеличи - е личен избор и убеждение.

Тук обсъждаме едни хора, които не стоят зад избора и убежденията си. Откакто се разбра за смъртта на бебето, темата се върти около този проблем.

А истината за самото бебе - казах ти данните, които са обявени. Верни ли са или не, няма как да знаем. Няма смисъл и да правим догадки. Никой  вече не може да промени случилото се.

# 190
Цитат
А истината за самото бебе - казах ти данните, които са обявени. Верни ли са или не, няма как да знаем. Няма смисъл и да правим догадки. Никой  вече не може да промени случилото се
.

Може да се промени случилото се,ако се окаже,че медиите пускат льжи!Което няма да ме учуди и затова попитах кьде са тези родители.

Цитат
Тук обсъждаме едни хора, които не стоят зад избора и убежденията си. Откакто се разбра за смъртта на бебето, темата се върти около този проблем
.
Аз ги разбирам.
В традиционната медицина пьк е обратното.Всеки смьртен случай причинен от нея се потулва.А изборьт и убежденията остават сьщите...и така от векове....

# 191
Най-добре е да прочетеш сам исторята от самото начало,защото тук мненията са разделени на 2 и няма смисъл някой да ти препредава случай,като го обработи от собствената си позиция.
За традиционната медицина всеки,който пише тука знае как стоят нещата,но в случая има потулване на случай,който не я късае.

# 192
  • София
Не знам дали медиите пускат лъжи. Аз  като не съм сигурна в нещо, гледам да избягвам удивителните.

Информация имаше и в Родилница, пусната от близка на майката още преди медиите да разберат за случилото се.

Къде са родителите - никой не знае. Наеха адвокат, който да лъже, че майката влязла да се къпе и бебето се родило скоропостижно, та затова не успели за болницата, и да заплашва жени, които имат "вътрешна" (тоест форумска) информация по случая. Друго от тяхно име не е излязло. Предполагам, че никак не им е до публични изявления и това е нормално.

Christian, прочети темите от 7 насам. Знам, че е дълго, но така на парче няма смисъл да се обясняваме. Пише доста работи, според информацията, която е стигнала до обществото, имаше и предавания по телевизията... Няма как да се направи обобщение в един пост. Много въпроси изскочиха и бяха обсъждани покрай този случай, и то далеч не само за вечната битка традиционна/алтернативна медицина. Прочети просто.

# 193

Или в същност повечето хора от пишещите реагират обратното (поне на мен така ми се струва), ако се е случило в къщи - не може да няма виновни (майката, други...), ама ако е станало в болница, е...каzваме "колко жалко, горките хора", ама си личи, че си zнаем, че просто понякога такива неща се случват, не могат (понякога) да се предотвратят дори и много много не се zанимава никой да рови... Така си е, както мислех и преди.

В смисъл, усещам раzлично подхождане, което ми е странно. Ако е станало в къщи отправна точка е, по дифолт явно, че някой Е виновен, не може да е станало просто така. А ако е в болницата.. тогава по_скоро се смята, че "имало да става". Чак ако се раzбере, че има грешка, тогава... ама ако е сигурно. Иначе се приема нормално, беz драми (от страничните хора)...
Защо е раzлично?

Някой ме беше питал опитвам ли беzпристрастно да гледам.. Абе аz мисля, че да, но доста хора... май не особено.

Никакви крайности не могат да са нормални. Никога.

Последна редакция: пт, 27 май 2011, 14:52 от Сова

# 194

Цитат
Никакви крайности не могат да са нормални. Никога.

Смьртта крайност ли е?

Флип,ще разгледам,ако остане време.Засега видях само пьрвите два линка от медиите и не ги намирам за убедителни.Поне на мен много неща не ми минават.

Общи условия

Активация на акаунт